ΛΑΥΡΙΟ

Ο Μακένζι Μουρ άργησε να βρει τον δρόμο του

Ο Μακένζι Μουρ άργησε να βρει τον δρόμο του
EUROKINISSI

Το Λαύριο επικράτησε με εντυπωσιακό τρόπο του Κολοσσού (80-62) και το Sport24.gr γράφει για τον MVP της αναμέτρησης, Μακένζι Μουρ. Οι περιπέτειες στο κολέγιο, η… Νέα Ζηλανδία και η ευκαιρία που πήρε στην Ελλάδα.

Το Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου, ήταν από τα πιο σημαντικά παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Ο λόγος απλός. Αντιμέτωπες βρέθηκαν ομάδες με κοινούς στόχους. Οι περισσότεροι περίμεναν ντέρμπι. Κι όμως. Το Λαύριο έκανε… περίπατο κι έφτασε εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα με 80-62 . Μάλιστα, έχανε με 11-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ωστόσο στη συνέχεια κυριάρχησε στο παρκέ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μακένζι Μουρ. Ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ (25 ετών, 2.00 μέτρα) έμεινε στο παρκέ για 25 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα κι έκανε τα πάντα. Μέτρησε 19 πόντους με 5/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/7 βολές, κατέβασε 7 ριμπάουντ (2 επιθετικά), μοίρασε 5 ασίστ στους συμπαίκτες του, έκανε 2 τάπες και είχε… 0 λάθη! Ο 25χρονος ήταν εντυπωσιακός, έδωσε λύσεις και στο αμυντικό κομμάτι, κι απέδειξε ξανά πως κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Ο Μουρ είναι ο ορισμένος του all around παίκτη. Μετά από 5 συμμετοχές στη φετινή Stoiximan.gr Basket League, μετράει 15.2 πόντους κατά μέσο όρο, με 6.8 ριμπάουντ και 4.2 τελικές πάσες στα 29:53 που αγωνίζεται ανά παιχνίδι. "Μελανό" σημείο το 25% στα σουτ τριών πόντων, αλλά ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει; Ο Μουρ αποδεικνύεται κίνηση ματ από το Λαύριο.

Ο Μακένζι Μουρ άργησε να βρει τον δρόμο του
EUROKINISSI

Ο coach Σερέλης τον εμπιστεύτηκε το καλοκαίρι, με τον Αμερικανό να έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν με τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών είχε 10.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 26 ματς. Το Λαύριο έχει κάνει γενικότερα πολύ καλές επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που η ομάδα είναι στο 3-2. Θα μπορούσε να είναι στο 4-1, αλλά ο Μουρ -ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας- αστόχησε στο τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη. Σε ματς, πάντως, που για ακόμα μία φορά οι παίκτες του coach Σερέλη κέρδισαν τις εντυπώσεις με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν. Αυτή, βέβαια, δεν ήταν παρά μία άτυχη στιγμή για τον Μουρ, ο οποίος έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα στη ζωή του, μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που τον βλέπουμε σήμερα. Άργησε να βρει τον δρόμο του.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΣΤΟ HIGH SCHOOL, ΑΛΛΑ…

Ο Μουρ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο College Park. Η πορεία του στο High School ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Στη senior σεζόν του μέτρησε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ κατά μέσο όρο, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει πολλά στο παρκέ κι όχι μόνο να σκοράρει. Κέρδισε ατομικές διακρίσεις, οδήγησε το σχολείο του σε καλό ρεκόρ (22-3) κι όλα έδειχναν πως θα μπει σε καλό κολεγιακό πρόγραμμα. Η κατάσταση, όμως, εξελίχθηκε διαφορετικά Συμφώνησε με το Saint Mary’s αλλά ποτέ δεν υπέγραψε κι εν τέλει δεν πήγε σε ομάδα της Division I, λόγω των αρνητικών βαθμών του. Έτσι, αναγκάστηκε να παίξει μία χρονιά στο City College of San Francisco, πριν έρθει σε συμφωνία με το UTEP.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΟΓΩ ΤΖΟΓΟΥ

Η πορεία του Μουρ στην πρώτη κατηγορία του NCAA ξεκίνησε αρκετά θετικά. Τη σεζόν 2012-13 μέτρησε 25 συμμετοχές, τις 15 ως βασικός, με μέσο όρο 8.6 πόντους και 5.2 ριμπάουντ. Είχε καλές επιδόσεις και στο αμυντικό κομμάτι, όντας ένας από τους κορυφαίους μπλοκέρ κι ένας από τους καλύτερους κλέφτες. Οι εμφανίσεις του έδωσαν το συμπέρασμα πως ήταν ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, ωστόσο η επόμενη σεζόν δεν ήταν ιδανική. Το αντίθετο. Αρχικά, έχασε ματς λόγω μίας διάσεισης. Στη συνέχεια, ο προπονητής του τον απέβαλε επειδή κάθισε στην άκρη του πάγκου και δεν πήγε στα αποδυτήρια, όπως του είχε ζητηθεί. Το χειρότερο, όμως, είναι πως κατηγορήθηκε για τζόγο μαζί με έναν συμπαίκτη του!

Η είδηση είχε σοκάρει το μπασκετικό κοινό στις ΗΠΑ. Ο Μουρ ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας και μαζί με τους Ράγκλαντ και Κρόσγκιλ επειδή έπαιζαν στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήταν πολλά. Χαρτιά, ποντάρισμα σε αγώνες των ομάδων τους, ενώ στην έρευνα "μπήκε" και το FBI. Ο Μουρ, όπως κι οι συμπαίκτες του που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, αποβλήθηκαν και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε άδοξα η κολεγιακή τους καριέρα.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, NBA

Ο Μουρ έφυγε με άσχημο τρόπο από τις ΗΠΑ. Στην πορεία, προσπάθησε να βρει θέση στο NBA, πρώτα, όμως, έπαιξε μπάσκετ στη Νέα Ζηλανδία. Τον Ιανουάριο του 2015 συμφώνησε με τους Nelson Giants κι έκανε τη διαφορά με 21.7 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Έγινε All Star και το καλοκαίρι του ίδιου έτους, πήρε μέρος στο Summer League του Λας Βέγκας με τους Μιλγουόκι Μπακς. Είχε συμπαίκτη τον Μάικλ Έρικ -που έχει περάσει από τον Πανελευσινιακό και την ΑΕΚ- δεν κατάφερε, όμως, να εντυπωσιάσει.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του βρέθηκε στο Βέλγιο. Συμφώνησε με τους Leuven Bears, ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του. Αποδεσμεύτηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού, ο οποίος τον είχε ταλαιπωρήσει και στη Νέα Ζηλανδία. Αποφάσισε να επιστρέψει εκεί, στη χώρα δηλαδή που είχε παίξει έως τότε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, και ήρθε σε συμφωνία με τους Canterbury Rams. Οι αριθμοί του εκ νέου εντυπωσιακοί: 22.4 πόντοι, 6.2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3.4 ριμπάουντ. Έκανε… τα πάντα στο παρκέ και παρά το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε τον τίτλο, αναδείχθηκε MVP και πιο εντυπωσιακός γκαρντ του πρωταθλήματος.

Ο Μακένζι Μουρ άργησε να βρει τον δρόμο του
EUROKINISSI

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος τον βρήκε στην Ελλάδα με τον Προμηθέα, όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Πρώτα, όμως, ο Μουρ έκανε ακόμα μία προσπάθεια στο NBA. Έπαιξε στο Summer League με τους Ντάλας Μάβερικς και παρά τη θετική παρουσία που είχε (6.3 πόντοι) δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην κορυφαία βιομηχανία μπάσκετ του πλανήτη.

ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015

Στις 16 Αυγούστου του 2016, ο Μουρ συμφώνησε με τον Προμηθέα. Για τους επόμενους μήνες ήταν κάτοικος Πάτρας και κατάφερε να βοηθήσει τους νεοφώτιστους να πετύχουν τους στόχους τους στη Stoiximan.gr Basket League. Όταν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον Προμηθέα, δεν ξεκουράστηκε. Επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία κι έπαιξε εκ νέου για τους Canterburry Rams. Για ακόμα μία φορά κέρδισε τις εντυπώσεις (17.8 πόντοι, 7.3 ασίστ), πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Το Λαύριο τον έκλεισε από νωρίς. Στις αρχές Ιουλίου οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών, με τις εμφανίσεις του Μουρ να δικαιώνουν τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους να τον υπογράψουν από πολύ νωρίς. Κι ο ίδιος ο παίκτης φαίνεται πως άφησε πίσω του όσα έγιναν στο UTEP. Παίζει συνεχόμενα μπάσκετ τα τελευταία δύο χρόνια, δουλεύει για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και δείχνει πλέον έτοιμος για το επόμενο βήμα. Εν τέλει, βρήκε το δρόμο του.

Photo Credits: Eurokinissi



TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ