ΛΑΥΡΙΟ

Ντορόν Λαμπ: Άξιζε η αναμονή

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Λαύριο χρειάστηκε να περιμένει 2 μήνες για να δει το μεγαλύτερο φετινό του μεταγραφικό απόκτημα, τον Ντορόν Λαμπ, να κάνει το ντεμπούτο του. Ο Αμερικανός γκαρντ όμως έδειξε ότι άξιζε η αναμονή.

Στο Λαύριο περίμεναν καιρό αυτή τη μέρα. Δύο μήνες και κάτι για την ακρίβεια, από όταν έγινε γνωστό ότι ο Ντορόν Λαμπ θα έμενε εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες λόγω τραυματισμού στον ώμο. Τελικά πέρασαν 8 εβδομάδες. Και δεν είχε καμία σημασία.

Το Λαύριο άφησε πολύ κόσμο με το στόμα ανοιχτό το καλοκαίρι όταν ανακοίνωσε την απόκτηση του άλλοτε ΝΒΑερ γκαρντ. Λίγο πριν αρχίσει η σεζόν ωστόσο ήρθε το σοκ όταν έγινε γνωστό ότι ο Λαμπ θα χρειαζόταν να μείνει για καιρό εκτός δράσης, χάνοντας πρακτικά το 1/3 της Stoiximan.gr Basket League.

Άλλες ομάδες θα πανικοβάλλονταν. Θα έλυναν το συμβόλαιο του παίκτη και θα πήγαιναν για τον... επόμενο. Όχι το Λαύριο όμως. Η ομάδα του κόουτς Σέρελη βρήκε μεν άμεσα παίκτη, φέρνοντας πίσω τον Στίβεν Γκρέι , αλλά ξεκαθάρισε ότι θα περίμενε τον Λαμπ. Και, δύο μήνες μετά από αυτή την απόφαση, δεν θα μπορούσε να αισθάνεται πιο δικαιωμένη.

Το πολυπόθητο ντεμπούτο έφερε... έκρηξη

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Χθες (9/12) το απόγευμα το Λαύριο υποδεχόταν τον Πανιώνιο χωρίς τον – MVP του την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ – Μακένζι Μουρ. Στην 12αδα ωστόσο υπήρχε ένα όνομα που περίμεναν όλοι καιρό να δουν στο φύλλο αγώνος: Ντορόν Λαμπ. Η στιγμή για το ντεμπούτο του ανθρώπου που αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά είχε έρθει. Και άξιζε κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνας αναμονής για αυτό.

Ο Λαμπ ήταν λίγο εκτός ρυθμού, κάτι που είναι λογικό. Σταδιακά ωστόσο βρήκε τα πατήματα που έψαχνε και ήταν απολαυστικός, “εκτελώντας” τον Πανιώνιο , αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους με 6/12 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6/7 βολές, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής! Η δικαίωση για το Λαύριο είχε έρθει: Αυτός είναι ο παίκτης πο αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά και αυτό ακριβώς έκανε στο ντεμπούτο του!

Λένε ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Το Λαύριο τόλμησε με την απόκτηση του Λαμπ και ακολούθως τόλμησε με την απόφαση να τον διατηρήσει στο ρόστερ του παρά τον σοβαρό του τραυματισμό. Στο διάστημα της απουσίας του η πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική, αφού μέτρησε 5 νίκες και 2 ήττες στις 7 πρώτες αγωνιστικές. Και, την 8η αγωνιστική, τον είδε να πατάει παρκέ και να κάνει την διαφορά. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς που θα καταλήξει το Λαύριο φέτος, το οποίο κάνει πορεία πρωταθλητισμού μέχρι στιγμής. Το μόνο σίγουρο είναι πως στον σύλλογο έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν πλέον, τόσο για την πορεία τους, όσο και για τις αποφάσεις τους, οι οποίες και τους έφεραν μέχρι εδώ.

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ