ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο σημαίνει Γιαννακόπουλος, κι αντίστροφα

Λαύριο σημαίνει Γιαννακόπουλος, κι αντίστροφα
INTIME SPORTS

Μετά από δέκα χρόνια αγώνων και θυσιών, ο Σάκης Γιαννακόπουλος ζει φέτος το όνειρό του: αγωνίζεται στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τη φανέλα του Λαυρίου. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον ίδιο και τον Χρήστο Σερέλη.

Είναι από τις ιστορίες που κρατούν τον ρομαντισμό των προηγούμενων δεκαετιών και υπάρχουν για να αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα του επαγγελματικού μπάσκετ. Ο Σάκης Γιαννακόπουλος διανύει την ενδέκατη σεζόν της καριέρας του στο Λαύριο, αρνούμενος να πει το "αντίο" στην ομάδα που υπηρετεί τόσα χρόνια. Όχι ότι δεν είχε την ευκαιρία να πάει κάπου καλύτερα, απλά να δεν χρειαζόταν να ψάξει για νέους προορισμούς. Το Λαύριο είχε όλα όσα ήθελα. Κι ακόμα περισσότερα.

Αλήθεια θυμάται τη διαδρομή μέχρι να φτάσει στο Λαύριο; " Δυσκολεύομαι να τα θυμηθώ είναι η αλήθεια γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια", παραδέχεται μιλώντας στο Sport24.gr για το πως ξεκίνησε η ιστορία. Παρεμπιπτόντως, για να προχωρήσουμε στο προκείμενο, ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ "προσγειώθηκε" στο Λαύριο το καλοκαίρι του 2004, κι αφού είχε αγωνιστεί πρώτα σε Ποσειδώνα Καλαμάτας (1997-'00 και 2001-'04) με ενδιάμεση στάση την Ελευσίνα (2000-'01).

Ο Χρήστος Σερέλης, προπονητής του στους "κυανοκίτρινους" όλα αυτά τα χρόνια, θυμάται πως " το καλοκαίρι του 2004 έφτιαχνα την ομάδα, όταν μου ζητήθηκε να δημιουργηθεί ένα ρόστερ με αρκετά νεανικό κορμό και δύο παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος που είχα βάλει στο μάτι ήταν ο Σάκης, που τότε αγωνιζόταν στον Ποσειδώνα Καλαμάτας", για να προσθέσει πως " τον ήξερα καλά, οπότε πήγα μαζί με τον πρόεδρο μέχρι την Καλαμάτα για να μιλήσουμε μαζί του και να τον πείσουμε να έρθει στην ομάδα. Του εξηγήσαμε το πλάνο, τον θέλαμε πολύ. Σίγουρα πάντως δεν περιμέναμε πως η ιστορία θα εξελιχθεί έτσι".

Όσο για τον έτερο παίκτη που ήθελε εναγωνίως; " Ήταν ο Νίκος Ψυλέας, που επίσης ήρθε στο Λαύριο, πλην όμως δεν έμεινε τόσο πολύ", σχολίασε για να επιστρέψει στα του Σάκη Γιαννακόπουλου, ο οποίος " από τότε είχε ηγετικά χαρακτηριστικά. Τακτικά μπορεί να μην έκανε τα πάντα σωστά, αλλά ήταν ηγέτης στο γήπεδο. Δέσαμε πολύ γρήγορα τόσο σε επίπεδο χημείας όσο και ως χαρακτήρες".

Λαύριο σημαίνει Γιαννακόπουλος, κι αντίστροφα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

το Λαύριο και ο Σάκης είναι ταυτόσημες έννοιες", όπως επισημαίνει ο προπονητής των "κυανοκίτρινων".

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λαυρίου σχολίασε πως " όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχε όραμα για να να ανέβουμε αρκετές κατηγορίες. Γι αυτό έμεινα κι εγώ, για να ζήσω όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι την Basket League. Ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος στον στόχο και γι αυτό δεν σκέφτηκα να πάω αλλού". Ακόμη κι όταν προέκυψαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βλέπετε, δεν είπε "αντίο". Τον λόγο τον εξηγεί ο ίδιος στο Sport24.gr λέγοντας πως " ευχαριστιόμουν αυτό που έκανα στο Λαύριο και με εξαίρεση αυτή τη δύσκολη διετία την περίοδο της κρίσης, όλα κυλούσαν εξαιρετικά. Σημασία έχει να περνάς καλά με αυτό που κάνεις, να σε γεμίζει. Όχι να βολευτείς, αλλά να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνεις. Να σε βοηθάει το περιβάλλον. Να έχεις όρεξη για δουλειά".

Κάτι παραπάνω από προπονητής - παίκτης

Όπως καταλαβαίνετε η σχέση του Χρήστου Σερέλη με τον Σάκη Γιαννακόπουλου δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι πλέον. Έντεκα χρόνια είναι αυτά άλλωστε. " Από τα πρώτα μας χρόνια με τον κόουτς, μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε καλύτερη την ομάδα", επισημαίνει ο "καπιτάνο" του Λαυρίου, για να προσθέσει πως " με βοήθησε πολύ γιατί μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή. Είναι αυτό που λέμε πως κάποιοι άνθρωποι συνεννοούνται με τα μάτια. Έχω μάθει τι θέλει κάθε φορά και προσπαθώ να το περνάω στους συμπαίκτες μου".

Από την πλευρά του, ο κόουτς είχε να πει πως " δεν ήταν εύκολο να τον κρατήσουμε κάθε καλοκαίρι γιατί ως επί το πλείστον έκανε εντυπωσιακές χρονιές. Η επικοινωνία και ο σεβασμός που χαρακτήριζε τη σχέση μας όμως, αρκούσε σε μεγάλο βαθμό για να τον κρατήσει στο Λαύριο". Η αλήθεια είναι πάντως πως " η σχέση μας δοκιμάστηκε πολύ τη διετία που είχαμε προβλήματα στην ομάδα. Τότε "δεθήκαμε" περισσότερο".

Όσο για το αν είπε ποτέ "όχι" σε Σειρήνες από την Basket League; " Δεν έψαξα ιδιαίτερα να φύγω για την πρώτη κατηγορία. Πάντα πίστευα ότι θα τα κατάφερνα μαζί μετ ο Λαύριο. Προτιμούσα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ και με ξέρουν, ώστε να μπορώ να λειτουργήσω όπως θέλω".

"Αν είναι να με "φάει" κάποιος, ας είναι ο Σάκης..."

Λαύριο σημαίνει Γιαννακόπουλος, κι αντίστροφα
INTIME SPORTS

έχω αρκετή βενζίνη ακόμη στο ντεπόζιτο. Μακάρι να είμαι υγιής και να μην έχω προβλήματα μέσα στη χρονιά. Έχω περάσει έναν σοβαρό τραυματισμό (σ.σ.: ρήξη αχιλλείου), οπότε εκτιμώ λίγο παραπάνω αυτά που μου δίνονται στην πορεία της καριέρας μου".

Όταν όμως έρθει η ώρα που θα πει το "αντίο", ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του; " Δεν έχω σκεφτεί τόσο μακροπρόθεσμα, αλλά η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει η προπονητική. Είναι κάτι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου", θα τονίσει πριν προβεί σε... αποκαλύψεις: " Μπορεί να "φάω" και τον κόουτς Σερέλη για να αναλάβω το Λαύριο. Θα τον διώξω, δεν γίνεται αλλιώς" λέει γελώντας, για να προσθέσει πως "πάντως μπορώ να πω ότι μελαγχολώ που περνάνε τα χρόνια".

Η απάντηση από την απέναντι πλευρά στο ερώτημα ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Βλέπετε, ο Χρήστος Σερέλης απάντησε πως " αν είναι να με "φάει" κάποιος στο Λαύριο, προτιμώ αυτός να είναι ο Σάκης" (γελάει). Παρεμπιπτόντως, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι " ο Σάκης μπορεί να γίνει καλός προπονητής. Το αγαπάει. Ασχολείται πολύ, ενημερώνεται, διαβάζει. Έχει τη νοοτροπία για να ασχοληθεί στην πορεία επαγγελματικά με την προπονητική".

Όπως καταλαβαίνετε, ο Σάκης Γιαννακόπουλος δεν είναι ένας ακόμη παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου. Όπως κι οι "κυανοκίτρινοι" δεν είναι απλά μια ομάδα στο βιογραφικό του. Που ξέρετε; Μπορεί σε μερικά χρόνια να τον δούμε όντως με κοστούμι στην άκρη του πάγκου, στο πλευρό του Χρήστου Σερέλη. Γιατί αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη της ιστορίας (τους).

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ