ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο... by the numbers

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Λαύριο συνεχίζει να “τρελαίνει” κόσμο με την πορεία του στην Stoiximan.gr Basket League. Μία ματιά στους αριθμούς του ωστόσο δείχνει ότι τίποτα από αυτά που κάνει δεν είναι ούτε τρελό, ούτε τυχαίο.

Το Λαύριο συνεχίζει... απτόητο. Υπέταξε και τον Προμηθέα Πάτρας και στρογγυλοκάθισε στην 2η θέση της Stoiximan.gr Basket League με ρεκόρ 9-3 και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΓΣΛ (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για να δει αν θα “πέσει” τρίτο στην ισοβαθμία.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει εντυπωσιάσει με το μπάσκετ που παίζει. Έχει πάρει μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ εντός έδρας, έχει συντρίψει εκτός έδρας το Ρέθυμνο, με τις τρεις ήττες του να έχουν έρθει σε Τρίκαλα και ΣΕΦ εκτός έδρας και από τον Άρη εντός έδρας με το νικητήριο καλάθι του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Η ομάδα του Λαυρίου κερδίζει κυρίως γιατί βγάζει περισσότερη ενέργεια από τους αντιπάλους της στο παρκέ. Είναι μία “πεινασμένη” ομάδα, η οποία έχει παίζει διάνα και στους 7 ξένους που έχει διαλέξει (!), χρησιμοποιώντας “ρολό” τους 6 από αυτούς, δείγμα του σωστού scouting που έχει κάνει, αλλά και του τρόπου που τους έχει εντάξει στο σύνολο. Βασικά ο κόουτς Σερέλης έχει καταφέρει να κάνει τους ξένους της ομάδας ένα εξαιρετικό σύνολο, αφού σε μεγάλο ποσοστό η πορεία της ομάδας οφείλεται στους ξένους της.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κι αν το 9-3 που γράφει ο βαθμολογικός πίνακας δεν είναι αρκετά εντυπωσιακός, έρχονται και κάποιοι αριθμοί να δείξουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο για το Λαύριο. Κι αυτό γιατί οι αριθμοί της ομάδας δείχνουν ότι η πορεία της οφείλεται στην κυριαρχία της ομάδας σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που φαίνεται βέβαια από ακόμα ένα πράγμα: Οι 7 από τις 9 νίκες του Λαυρίου έχουν έρθει με διψήφια διαφορά (!) με την ΑΕΚ και τον ΓΣΛ να είναι οι μόνες ομάδες που έχασαν με μονοψήφιο νούμερο! Ας δούμε όμως τους αριθμούς του Λαυρίου.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη λοιπόν έχει την 2η καλύτερη επίθεση στην Stoiximan.gr Basket League με 83 πόντους ανά αγώνα και την 6η καλύτερη άμυνα με 76.1 πόντους παθητικό. Δε μένει όμως εκεί, αφού είναι ακόμα 4η ασιστ (17.1 ανά αγώνα), κάνει τα λιγότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα (10 ανά αγώνα!), είναι 6η στα κλεψίματα (7.2 ανά αγώνα) και 2η στα κοψύματα (3.6 ανά αγώνα), ενώ είναι 2η στο ποσοστό στα τρίποντα (37.1%) και 4η σε ποσοστό στα δίποντα (52.5%)!

Ηγέτης του Λαυρίου είναι βέβαια ο τρομερός ΜακΚένζι Μουρ (16.2 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και 2.9 κλεψίματα ανά αγώνα), ωστόσο πίσω από αυτόν υπάρχει μία τρομερά ισορροπημένη ομάδα, με τους Ντόρον Λαμπ (12.6 πόντοι ανά αγώνα), Τόνι Μέιερ (11.1 πόντοι), Αντουέιν Ουίγκινς (10.8 πόντοι), Στίβεν Γκρέι (10.4 πόντοι) και Ζαμάλ Νίξον (10.3 πόντοι) να βοηθούν παντού και τους Δημήτρη Κακλαμανάκη (5.8 πόντοι), Ιωάννη Κουζέλογλου (4.9 πόντοι) και Δημήτρη Βεργίνη (4 πόντοι) όλοι να δίνουν το... κατιτίς τους.

Το Λαύριο ζει το όνειρό του. Μία ολόκληρη πόλη είναι πίσω από την ομάδα, ψάχνοντας την υπέρβαση. Και, όπως γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ, τίποτα δεν ήρθε τυχαία. Και αυτό δεν το λέει μόνο η πορεία της ομάδας. Το φωνάζουν και οι αριθμοί της.

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ