ΛΑΥΡΙΟ

Basket League: Το Λαύριο στη θέση της Κύμης

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Λαύριο και η Κύμη έδωσαν τα χέρια προκειμένου το πρώτο να πάρει τη θέση της δεύτερης στην Basket League την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Την ώρα που ο Ερμής Αγιάς και ο Ολυμπιακός έχουν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να κρατήσει στην Basket League το Λαύριο, οι "κυανοκίτρινοι" τα βρήκαν σε όλα με την Κύμη για να πάρουν τη θέση της. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα προκειμένου το Λαύριο να αγοράσει τη θέση στην πρώτη κατηγορία από την Κύμη, δεδομένης της απροθυμίας των διοικητικών στελεχών των "μπλε" να τη διατηρήσουν στην Basket League .

Το Λαύριο, που ούτως ή άλλως είχε καταστήσει σαφές εδώ και καιρό ότι θέλει να παίξει στην πρώτη κατηγορία, βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε κι ανανέωσε -από το παράθυρο- την παρουσία του στην Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δίχως να χρειάζεται την παρατυπία του ΕΣΑΚΕ.

Δεν υπάρχει βέβαια κάποιου είδους... πρωτοτυπία στο συγκεκριμένο θέμα, αφού κι ο Κολοσσός (η έτερη ομάδα που υποβιβάστηκε με βαθμολογικά κριτήρια), εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία μέσω του Χολαργού. Η αθηναϊκή ομάδα το παραδέχθηκε άλλωστε με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί πως συμπράττει με τους θαλασσί .

Κάπως έτσι, το έκτακτο ΔΣ που αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ για την Πέμπτη (18/7), δεν έχει... ουσία. Κι αυτό γιατί όλα πλέον είναι προκαθορισμένα. Απλά αυτό που είναι ξεκάθαρο πλέον έχει να κάνει με το γεγονός ότι τυπικά υποβιβάζονται τρεις ομάδες Λαύριο, Κολοσσός (και Ολυμπιακός), αλλά ουσιαστικά πέφτουν (και καταλήγουν στο... άγνωστο) η Κύμη και ο Χολαργός. Αυτό σημαίνει ότι θα ανέβει άλλη μία ομάδα από την Α2. Η Καστοριά και η Καρδίτσα έχουν σειρά με βάση την κατάταξη στην Α2 και αν δεν δεχθούν θα δοθεί wild card, με τον Ερμή Αγιάς να ενδιαφέρεται.

Εξάλλου, λίγη ώρα αργότερα το Λαύριο εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα .

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ