ΛΑΡΙΣΑ

Χίκι στο Sport24.gr: "Αξέχαστο triple-double, μπορεί να σωθεί η Λάρισα"

Χίκι στο Sport24.gr: "Αξέχαστο triple-double, μπορεί να σωθεί η Λάρισα"

Ο Άντονι Χίκι οδήγησε τη Λάρισα στη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ και μιλά στο Sport24.gr για τον ρόλο του στη θεσσαλική ομάδα και τον μαραθώνιο για παραμονή στη Basket League.

Η έλευση του Άντονι Χίκι μετά την αποχώρηση του Σκότι Ρέινολντς ήταν η κίνηση που άλλαξε και το "τσιπάκι" στην περιφέρεια της Λάρισας. Ο βραχύσωμος (ύψους 1,80μ.) γκαρντ αποκτήθηκε από το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου ως μία ασφαλής λύση ενός γνώριμου παίκτη που έχει περάσει από το ελληνικό Πρωτάθλημα στο παρελθόν και μάλιστα δις.

Η τελευταία φορά, αρκετά πρόσφατη, με τους ανθρώπους του Ρεθύμνου να τη θυμούνται καλά αφού -πρέπει να- είναι ευγνώμονες στην περσινή συνεισφορά του Αμερικανού για να επιτευχθεί η παραμονή της κρητικής ομάδας στη Basket League. Έδωσε 12 παιχνίδια με το Ρέθυμνο, έχοντας 12,9 πόντους και 5,2 ασίστ κατά μέσο όρο, με καλύτερη και αλησμόνητη στιγμή του το triple-double στο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Επίδοση που σημειώθηκε μετά από 18 ολόκληρα χρόνια (ήτοι 6360 μέρες) στην Α1 και ημέρα που "φυσικά και δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα", όπως χαρακτηριστικά είπε στο Sport24.gr.

Χίκι στο Sport24.gr: "Αξέχαστο triple-double, μπορεί να σωθεί η Λάρισα"

Ο Χίκι, που είχε κάνει τις πρώτες του συστάσεις στο ελληνικό μπάσκετ μέσω του Απόλλωνα Πάτρας το 2016, έκανε τρομερή εμφάνιση στη σπουδαία επικράτηση της Λάρισας επί του ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήταν η πρώτη του. Ουσιαστικά, συνέχισε στο ίδιο περσινό τέμπο, με τον ίδιο στόχο, της παραμονής, απλά, με διαφορετική φανέλα. Η θεσσαλική ομάδα πέτυχε τρίτη διαδοχική νίκη και ισχυροποίησε τη θέση της στη μάχη της για να παραμείνει στη Basket League και προετοιμάζεται για τον "τελικό" με τον Άρη, ενώ ο Χίκι συνέχισε το "διψήφιο" τροπάριο, το οποίο κορυφώθηκε απέναντι στον "δικέφαλο" του Βορρά με 26 πόντους, σε ακόμη ένα δικό του επιθετικό κρεσέντο. Μετά απο οκτώ παιχνίδια με τη Λάρισα, μετρά 13,7 πόντους και 4,6 ασίστ κατά μέσο όρο και συνεχίζει να είναι εκτελεστικά και δημιουργικά αιχμή του επιθετικού δόρατος της ομάδας του Αγγέλου.

"COMFORTBABLE ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ... COACHABLE"

Κι όμως, ο ίδιος βλέπει εντελώς διαφορετικά τη θέση του στην ομάδα και σίγουρα όχι μέσα από το πρίσμα της στατιστικής. Όπως δήλωσε και στο Sport24.gr: "Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου με όποιο τρόπο μπορώ. Είναι ωραίο που νιώθω άνετα γιατί έχω αγωνιστεί κι άλλες φορές στην Ελλάδα, αλλά πιο σημαντικό να είμαι και... coachable. Να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου με κάθε τρόπο, είτε αυτός είναι με μεγάλα σουτ, είτε με ριμπάουντ, είτε με ασίστ, σε κάθε σημείο του παιχνιδιού ανάλογα με τις ανάγκες του.

Είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο της ομαδικής προσπάθειας που έχει η Λάρισα. Κάθε παίκτης που έρχεται από τον πάγκο προσπαθεί να βοηθήσει. Δουλειά μου εκεί είναι να τον βοηθήσω και εγώ να μπει στο παιχνίδι. Μου αρέσει να είμαι παίκτης του προπονητή και να προσφέρω στην ομάδα μου, σε άμυνα και επίθεση. Στην επίθεση είναι μεγάλη η ευθύνη, αν είμαι 100% σίγουρος θα επιτεθώ. Αν όχι θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και στη δημιουργία".

Ποια ήταν, όμως, τα στοιχεία που παρέθεσαν μαζί με τους συμπαίκτες του απέναντι στον ΠΑΟΚ; Σε γενικές και με βάση τις... ακόλουθες γραμμές, η νοοτροπία της ομάδας και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Σαν ένα ακόμη παιχνίδι: "Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας μέχρι το τέλος. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι, πιστέψαμε ο ένας στον άλλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, ήμασταν συγκεντρωμένοι και δείξαμε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι έχουμε πολύ καλή χημεία. Γι' αυτό και κερδίσαμε. Ήταν σπουδαίο ματς και ήταν πολύ ωραίο να βλέπω τους φιλάθλους μας να τρελαίνονται. Το απολαύσαμε. Αυτό μας είπε και ο κόουτς. Να το διασκεδάσουμε, να το απολαύσουμε και να μην προσθέτουμε έξτρα άγχος στο παιχνίδι μας. Αυτό και κάναμε", είπε ο Άντονι Χίκι, ο οποιος κάπως έτσι, κυνικά, αντιμετωπίζει και το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι, με την έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη "Το παιχνίδι είναι σημαντικό για την κάθε ομάδα. Δεν θέλω να το βλέπω με πίεση. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε σκληρά, να παλέψουμε για τη νίκη και αν αυτή έρθει να το χαρούμε. Αν όχι, να ζήσουμε με αυτό και να πάμε παρακάτω για να πετύχουμε την παραμονή μας. Πιστεύω πως θα τα καταφερουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ