ΛΑΡΙΣΑ

Μπράντον Ρας, η μεγάλη επιστροφή μετά από 969 μέρες

BASKET LEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είχε παίξει από τον Απρίλιο του 2017, δεν είχε βρεθεί σε ομάδα από τον Φεβρουάριο του 2018, όμως ο Μπράντον Ρας είναι πρωταθλητής ΝΒΑ και το απέδειξε με το "καλησπέρα" στην Α1 με τη φανέλα της Λάρισας.

Είχε προοπτική να παίξει σπουδαίο μπάσκετ. Έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Κάνσας και το 2008 κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα με συμπαίκτες τους Ντάρελ Άρθουρ, Μάριο Τσάλμερς (ΑΕΚ), Νταρνέλ Τζάκσον, Σάσα Καούν, Κόουλ Όλντριτς, έγινε draft στο νούμερο 13 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και φόρεσε τις φανέλες των Ιντιάνα Πέισερς, των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, των Γιούτα Τζαζ και των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Στα 34 του πλέον, ο Μπράντον Ρας βρίσκεται εκτός ΝΒΑ, θέλει μέσω της Λάρισας να αναγεννήσει την καριέρα του για να συνεχίσει για μερικά ακόμη χρόνια σε ένα καλό επίπεδο και μετά από το πρώτο του δείγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον υγιής για να πετύχει τον στόχο του.

Ο Αμερικανός περιφερειακός, που μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις στην επίθεση και να μαρκάρει τέσσερις στην άμυνα, θα έχει πάντα να θυμάται το δαχτυλίδι που κατέκτησε τη σεζόν 2014/15 με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Δεν είχε σημαντική συνεισφορά, βρισκόταν όμως στο ρόστερ και την επόμενη περίοδο βρήκε έναν χρησιμότερο ρόλο (4.2 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ ανά 14.7 λεπτά σε 72 αγώνες, με 25 συμμετοχές στη βασική πεντάδα), πέρασε την περίοδο 2016/17 από τους Τίμπεργουλβς και από τον Απρίλιο του 2017 έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε στους Μιλγουόκι Μπακς και αποδεσμεύθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα. Τον Φεβρουάριο του 2018 πήγε στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και έφυγε μετά από 10 μέρες. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία. Από τις 12 Απριλίου 2017 είχε να παίξει σε επίσημο ματς, από τον Φεβρουάριο του 2018 να βρεθεί σε προπόνηση ομάδας.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου βρήκε έναν ανενεργό σκόρερ (6.8 πόντοι από 45% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο και 71% στις βολές, 2.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ ανά 22 λεπτά συμμετοχής σε 481 αγώνες στην καριέρα του στο ΝΒΑ) και πήρε το ρίσκο. Ήξερε ότι ο Ρας μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για την φτωχή σε ταλέντο Λάρισα και ο Αμερικανός τον δικαίωσε στην εντός έδρας νίκη επί του Ρεθύμνου Cretan Kings καθώς σε 23 λεπτά είχε 16 πόντους από 2/3 δίποντα και 4/8 τρίποντα, μαζί με δύο αμυντικά ριμπάουντ. Δεν έλαμψε, δεν ήταν φαντασμαγορικός, ήταν όμως αποτελεσματικός, οικονομικός, έδειξε ότι έχει ακόμη καύσιμο στο ντεπόζιτό του.

Ο Μπράντον Ρας είναι καλός παίκτης, πραγματικά καλός παίκτης. Στην καλύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ είχε 9.4 πόντους από 41% στο τρίποντο, 4.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 30.4 λεπτά συμμετοχής σε 82 αγώνες (64 φορές πενταδάτος) με τους Ιντιάνα Πέισερς. Ήταν όμως και άτυχος, αντιμετώπισε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που τον φρέναραν, δεν έφτασε στο επίπεδο που όλοι περίμεναν, στο επίπεδο που ήθελε.

Η Λάρισα βρήκε στο πρόσωπο του Ρας τον αστέρα της. Θα χρειαστεί λίγος καιρός, ένα διάστημα προσαρμογής για εκείνον, ώστε να ξεπεράσει το... πολιτισμικό σοκ της μετάβασης από το ΝΒΑ σε ομάδα που παλεύει για την επιβίωσή της, σίγουρα όμως ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει την κουλτούρα για να τον βοηθήσει να παίξει ξανά καλό μπάσκετ. Κι αν ο Ρας το καταφέρει στη Θεσσαλία και στα παρκέ της Α1, τότε την επόμενη σεζόν θα παίζει κάπου πολύ καλύτερα.

TAGS ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ