ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΕ Λάρισα: "Αναγνωρίζουμε το λογιστικό λάθος, αλλά..."

BASKET LEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΕΑ ζήτησε την αποβολή της Λάρισας από τη Basket League λόγω της σύνθεσης του μετοχικού της κεφαλαίου, με τη θεσσαλική ομάδα να απαντάει για το γεγονός μέσω ανακοίνωσης.

Μετά από μόλις ένα χρόνο παρουσίας στη Basket League, η Λάρισα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στις χαμηλότερες κατηγορίες. Το έγγραφο που απέστειλε η ΕΕΑ στον ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου δεσμεύει το Διοικητικό Συμβούλιό του προκειμένου να αποβάλλει τη θεσσαλική ομάδα από το πρωτάθλημα, το οποίο -προς το παρόν- απαριθμεί δέκα ομάδες για το 2020/21.

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή της συγκεκριμένης είδησης, η ΚΑΕ Λάρισα τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης. Οι κυανόλευκοι αναγνωρίζουν ότι έχουν κάνει "τυπικό - λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο" επισημαίνουν όμως ότι οι εξηγήσεις που έδωσαν στις 2 Ιουλίου στην ΕΕΑ, έγιναν αποδεκτές προφορικά από όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κύριοι,

ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.

Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό - λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.

Και λέμε τυπικό γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ. Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενοποιών των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολύ διαφορετική από την τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.

Όσο για όσους προσπαθούν την …τσουβαλοποίηση και την λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτική απάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε η όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;

Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό...".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ