ΛΑΡΙΣΑ

Άντονι Χίκι: Ο σωτήρας της Λάρισας

Άντονι Χίκι: Ο σωτήρας της Λάρισας
EUROKINISSI

Ο Άντονι Χίκι πήγε στην Λάρισα με σκοπό να την σώσει και κάνει ό,τι μπορεί για να τα καταφέρει, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του κόντρα στον Κολοσσό.

Η Λάρισα είχε ξεκινήσει την σεζόν 2019/20 άσχημα, μετρώντας μόλις δύο νίκες έπειτα από εφτά αγωνιστικές. Χρειαζόταν κάτι διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό έμελλε να είναι ο Άντονι Χίκι.

Έπειτα από μία εντυπωσιακή περσινή σεζόν με το Ρέθυμνο – όπου μεταξύ άλλων σημείωσε το τελευταίο triple double στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League – ο Αμερικανός κέρδισε μία μεταγραφή στους Σκάιλαϊνερς. Το γερμανικό πρωτάθλημα ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν του ταίριαζε. Η ΕΚΟ Basket League όμως είναι μία άλλη ιστορία.

Ο Χίκι επέστρεψε πανέτοιμος στην χώρα μας, παίρνοντας από το χέρι την Λάρισα από τον Δεκέμβριο κι έπειτα. Αποκορύφωμα ο χθεσινός (7/3) αγώνας με τον Κολοσσό, όπου οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 95-90, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους και 7 ασίστ. Απέδειξε έτσι για ακόμα μία φορά ότι μαζί με τον Μπράντον Ρας είναι οι ηγέτες της ομάδας.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Ο Χίκι δεν είναι απλώς ο ηγέτης της Λάρισας. Είναι το απόλυτο βαρόμετρο της ομάδας και μία ματιά στους αριθμούς του στις νίκες και τις ήττες της ομάδας σε αυτό το διάστημα των 13 αγώνων που έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας αρκεί για να γίνει αυτό σαφές.

Σε αυτούς τους 13 αγώνες λοιπόν με τον Χίκι στην ομάδα, η Λάρισα μετράει 6 νίκες και 7 ήττες. Στις 6 νίκες της Λάρισας ο Χίκι έχει 18.3 πόντους και 5.6 ασίστ μέσο όρο. Στις 7 ήττες έχει 9.1 πόντους και 3.1 ασίστ μέσο όρο! Κοινώς, είναι σαφές πως όταν ο Χίκι είναι καλά, τότε και η Λάρισα είναι καλά. Για αυτό και πλέον με ρεκόρ 8-12 βρίσκεται στην 8η θέση της ΕΚΟ Basket League (ισόβαθμη με Κολοσσό, Ρέθυμνο και Ιωνικό) και – κυρίως – δύο νίκες μακριά από τον Πανιώνιο και τον Άρη, που έχουν ρεκόρ 6-14.

Ο Χίκι αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ένας εκρηκτικός γκαρντ που μπορεί να παίξει με και χωρίς τη μπάλα στα χέρια, έχει την ικανότητα να σκοράρει με πολλούς τρόπους και – κυρίως – να δημιουργήσει το σουτ του όταν όλα τα υπόλοιπα πάνε στραβά στην επίθεση της ομάδας του. Η Λάρισα απλώς δε μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή. Τα αποτελέσματα από τότε που τον απέκτησε μιλάνε από μόνα τους.

TAGS ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ