ΜΠΑΣΚΕΤ

Λευτέρης Μητσιμπόνας: Ο... X factor της Κύμης

Λευτέρης Μητσιμπόνας: Ο... X factor της Κύμης
EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Μητσιμπόνας έκανε μέσα σε ένα καλοκαίρι την διαδρομή Α1 ΕΣΚΑ-Η - Basket League και το Σάββατο βοήθησε την Κύμη να προκριθεί στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας!

Απέμεναν 20 δευτερόλεπτα για τη λήξη της πρώτης περιόδου στο κλειστό "Τάσος Καμπούρης", όταν ο Γιάννης Καστρίτης έριξε στο παρκέ τον Λευτέρη Μητσιμπόνα. Λίγο αργότερα ο φόργουορντ της Κύμης έδωσε την πρώτη του ασίστ. Έκανε το πρώτο του κλέψιμο. Έπαιξε καλές άμυνες και έβαλε το τρίποντο που έκανε το σκορ 62-54 στην τέταρτη περίοδο. Δεν ήταν ο κορυφαίος της Κύμης. Ίσως όμως και να ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στη νίκη-πρόκριση επί του Περιστερίου στο Κύπελλο Ελλάδας .

Ποιος είναι όμως ο Λευτέρης Μητσιμπόνας; Κατ' αρχάς, έχει μακρινή συγγένεια με τον Γιώργο Μητσιμπόνα, καθώς ο πατέρας του ήταν ξάδερφος με τον αείμνηστο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού, που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας από το 1984 έως το 1992 και έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν από 19 χρόνια. Επίσης, δεν πρόκειται για κάποιο 18χρονο παιδαρέλι. Είναι 25 ετών και με πτυχίο μάλιστα στο Μαθηματικό της Πάτρας.

Είναι γέννημα-θρέμμα Κουμιώτης και ξεκίνησε το μπάσκετ από τον ΑΟ Κύμης, πριν μεταβεί στην Πάτρα το 2012 για τις ανάγκες των σπουδών του. Ο 25χρονος σμολ φόργουορντ έπαιξε για πολλά χρόνια μπάσκετ σε ανδρικό επίπεδο, ποτέ όμως πάνω από την Α1 ΕΣΚΑ-Η. Μέχρι το καλοκαίρι δεν είχε παίξει καν σε εθνική κατηγορία. Ακόμα δεν έχει καν σκοράρει σε εθνική κατηγορία, αφού δεν έχει χρησιμοποιηθεί φέτος σε κάποιο παιχνίδι της Basket League...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το έκανε το καλοκαίρι του 2017, όταν η Κύμη αναζητούσε παίκτες για να υποστηρίξει το τοπικό στοιχείο της ομάδας. Κάπως έτσι ο Μητσιμπόνας... πήδηξε τρεις κατηγορίες (Α2, Β' και Γ' Εθνική) και μέσα σε ένα καλοκαίρι βρέθηκε από την Α1 ΕΣΚΑ-Η στην Basket League, παίρνοντας μεταγραφή από την ΕΑΠ, την ομάδα του από το 2012 έως το 2017, την οποία οδήγησε μάλιστα στην άνοδο στην Γ' Εθνική την σεζόν 2016/17.

Φέτος ο Μητσιμπόνας ακόμα δεν έχει πατήσει το παρκέ σε κάποιο παιχνίδι της Basket League, ωστόσο το βάπτισμα του πυρός το έχει πάρει από την σεζόν 2017/18, όταν έπαιξε σε έξι αγώνες της Κύμης, έστω και για 6 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα συνολικά. Δεν σκόραρε στο χρόνο συμμετοχής που πήρε την περσινή χρονιά. Δεν επιχείρησε καν κάποιο σουτ. Ένα φάουλ και ένα λάθος ήταν ο απολογισμός του την σεζόν 2017/18. Στον χθεσινό αγώνα της Κύμης, πάντως, δεν... τριπλασίασε απλά το χρόνο συμμετοχής του. Ήταν και χρήσιμος στο γήπεδο.

Ο 25χρονος φόργουορντ είχε απολογισμό 3 πόντους, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 16'09'', βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, προσφέροντας όλα αυτά τα "συμπληρωματικά" πράγματα που χρειαζόταν να κάνει στην πρώτη του, ουσιαστικά, εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο. Η ομάδα του, δε, είχε +10 στο χρόνο που πάτησε το παρκέ, ενδεικτικό του πόσο χρήσιμος ήταν στο γήπεδο, κι ας μην χρειάστηκε να πάρει πάνω από ένα σουτ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ