ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Ζητάει αύξηση ομάδων ο Κόροιβος

Ζητάει αύξηση ομάδων ο Κόροιβος

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας εξέφρασε την αντίθεσή του στη μείωση των ομάδων στη Stoiximan.gr Basket League, προτείνοντας μάλιστα στον ΕΣΑΚΕ να τις αυξήσει!

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για σταδιακή μείωση των ομάδων (από 14 σε 12) στη Stoiximan.gr Basket League μέσα στην επόμενη διετία δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη του. Πέρα από τους συλλόγους της Α2 και την ΕΟΚ, οι οποίες είναι αντίθετες στο συγκεκριμένο θέμα, τις αντιρρήσεις του εξέφρασε σήμερα και ο Κόροιβος.

Ο σύλλογος της Αμαλιάδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζήτησε μάλιστα να γίνει αύξηση των ομάδων (από 14 στις 16) τα επόμενα χρόνια, ώστε "να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στο σύνολό του".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κόροιβου:

"Το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της KAE Κόροιβος με την συμμετοχή και μελών του Δ.Σ του ερασιτέχνη και του Προέδρου του Α.Σ.Α Κόροιβος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί κάθετα σε οποιαδήποτε μείωση των ομάδων στην Α1 φέτος, του χρόνου ή στο μέλλον, παρόλο που κατά την Γ.Σ ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Κόροιβος δεν διαφώνησε, όπως και οι περισσότερες Κ.Α.Ε μιας και το θέμα ήρθε αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και προετοιμασία, και ουσιαστικά χωρίς διάλογο πέρασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η απόφαση αυτή πιστεύουμε οδηγεί το Εθνικό πρωτάθλημα σε μαρασμό, το κλείνει αντί να το ανοίξει την στιγμή που όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα της Ευρώπης γίνονται με περισσότερες ομάδες από τις 14 δικές μας, (Ισπανία 17, Ιταλία 16,Γαλλία 18, Τουρκία 16, Πολωνία 17 κ.λ.π) ενώ επιχειρήματα όπως π.χ θα είναι περισσότερα τα έσοδα ή ότι η τηλεόραση το έχει ζητήσει, μόνο ως προφάσεις ακούγονται, ενώ εάν δυσκολεύουν κάποιους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, θα τους πούμε ότι οι ομάδες που έχουν αντιπάλους έχουν πολύ μεγαλύτερο αγωνιστικό Γολγοθά σε πιο δύσκολα πρωταθλήματα.

Επειδή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε το Ελληνικό μπάσκετ, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση η οποία θα ανοίγει το άθλημα στην ελληνική επικράτεια, θα αυξάνει τους θεατές μέσα στα γήπεδα και την ποιότητα αυτών, θα βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων, θα έχει πιο επιθετική πολιτική προσέγγισης χορηγών και θα ανοίγει επιτέλους τον δρόμο στους νέους Έλληνες αθλητές τόσο στην Α1 όσο και στην Α2, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Εμείς ως Κόροιβος είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, άλλωστε από πέρυσι το τολμούμε, γι’ αυτό δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε μείωση των ομάδων από 14 στην Α1 τώρα ή στο μέλλον, τουναντίον καταθέτουμε ανοικτή δημόσια πρόταση προς διαβούλευση προς όλους για μελλοντική αύξηση των ομάδων σε 16, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στο σύνολό του".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24