ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Ο Κόροιβος αποκτάει χαρακτήρα

Ο Κόροιβος αποκτάει χαρακτήρα
INTIME SPORTS

Ο Κόροιβος αποκτά χαρακτήρα παίζοντας μακριά από την Αμαλιάδα εκεί όπου στην περσινή περίοδο είχε συνήθως προβλήματα. Ξεχωρίζουν οι Ντέιβις και Τρότερ.

Ο Κόροιβος ήταν πρωτάρης στην περσινή σεζόν και όμως κατάφερε να μπει στη μικρή σχετική λίστα των πρωτοεμφανιζόμενων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ που αγωνίστηκαν στα πλέι οφ από την πρώτη σεζόν τους σε αυτήν.

Φέτος δείχνει, τουλάχιστον με βάση τα ως τώρα δεδομένα, να αποκτάει και χαρακτήρα παίζοντας μακριά από την Αμαλιάδα εκεί όπου στην περσινή περίοδο είχε συνήθως προβλήματα.

Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου μετά το «διπλό» στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Carna , έφυγε με τη νίκη και από την Καβάλα βάζοντας σε διαφορετική βάση τη φετινή πορεία της αλλά και ισοφαρίζοντας την περσινή επίδοση της όταν σε 14 εκτός έδρας ματς –συμπεριλαμβανομένου και εκείνου των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό- είχε δύο νίκες.

*Ο Κόροιβος «χτύπησε» με συνέπεια από μέση και κοντινή απόσταση έχοντας 32/47 δίποντα. Τα 32 εύστοχα δίποντα είναι η καλύτερη φετινή επίδοση ως τώρα, αφού η προηγούμενη ήταν τα 28 που είχε πριν μια εβδομάδα ο Άρης απέναντι στον Αρκαδικό.

*Με λιγότερα λάθη, υπερδιπλάσιες ασίστ, ένα τρομερό –ειδικά για εκτός έδρας παιχνίδι- ποσοστό στα δίποντα (32/47) και επιθετική πολυφωνία –πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων- ο Κόροιβος σημείωσε δίκαια μια πολύτιμη νίκη.

*Σε ατομικό επίπεδο, ένας εκ των καλύτερων του Κοροίβου ο Ντουέιν Ντέιβις με τους 19 πόντους που σημείωσε, «έπιασε» στη 2η θέση των πρώτων σκόρερ της ομάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ τον Σάσα Βασίλιεβιτς με 198 και προσπερνώντας τους Ρόουλ Μάρσαλ (181) και Τζος Ματζέτ (190).

*Ακόμη ο Αμερικανός γκαρντ με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε έφτασε τα 67 με τον Κόροιβο και ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Ντάριους Γκάρετ που είχε πέρυσι 65.

*264 παιχνίδια συμπλήρωσε στην κατηγορία ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ανεβαίνοντας στην 56η θέση της λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Μπουρούση (263).

*Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού βοήθησε τον Κόροιβο ο Όμπι Τρότερ σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε. Είχε επτά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της περσινής σεζόν μεταξύ του ΚΑΟΔ και του Πανιωνίου.

*Επτά πόντους σε 13΄ συμμετοχής σημείωσε ο Στέλιος Πουλιανίτης και αυτό είναι ρεκόρ καριέρας σε 30 ματς στην κατηγορία αφού είχε τέσσερις στον 1ο περσινό ημιτελικό του Άρη με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ