ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Καλαμπάκος on fire: "Μου το κάψατε το σύστημα"!

BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίνος Καλαμπάκος είναι απολαυστικός κάθε φορά που μιλάει. Το απέδειξε για μία ακόμη φορά στο Sport24.gr, όπου αναφέρθηκε στον Κόροιβο και το "ελάτε να σας δείξω ένα τρικ", που είπε στους παίκτες του την παραμονή του αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών.

Η παραμονή του Κόροιβου Αμαλιάδας στην Stoiximan.gr Basket League έχει την σφραγίδα του Μάρκελ Σταρκς , όμως την υπογραφή την έβαλε ο ένας και μοναδικός Ντίνος Καλαμπάκος. Οχι μόνο γιατί είναι δικής του έμπνευσης το τρικ που έφερε τον Αμερικανό μόνο με το καλάθι στη φάση του αγώνα, αλλά για πολλούς ακόμα λόγους.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κόροιβος έχει μπάτζετ μικρότερο από πολλές ομάδες της Α2 - δεν τον συγκρίνουμε καν με την κατηγορία των μεγάλων - και ελάχιστοι του έδιναν τύχη να σωθεί στην αρχή της σεζόν. Εκτός, βέβαια, απ' όσους παρακολουθούσαν από κοντά την πορεία του στο Παγκράτι και ήξεραν ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για υπερβάσεις... Και στην Α2 το μικρότερο μπάτζετ είχε και κάθε χρόνο έκανε... θαύματα. Από εκεί τον ψάρεψαν στον Κόροιβο, άλλωστε κι αυτοί στην Α2 έπαιζαν μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

Επί τη ευκαιρία, να πάμε λίγο πίσω... Οταν τη σεζόν 2013-14 ο Κόροιβος έπαιρνε την άνοδο χάρη σε τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στην Καβάλα... ή και πέρυσι, που έμεινε στην Stoiximan.gr Basket League επειδή αστόχησε σε μια βολή ο Αρκαδικός...

Όμως την τύχη σου την καθορίζεις στις περισσότερες περιπτώσεις μόνος σου. Και ο Κόροιβος το έκανε στην πιο σημαντική φάση της σεζόν. Ο Νίκος Γκίκας είχε ισοφαρίσει σε 62-62 στα 35'' και η Αμαλιάδα είχε επαναφορά. Ο Ντίνος Καλαμπάκος πήρε τάιμ άουτ και σχεδίασε το σύστημα... Επαναφορά του Σταρκς, πάσα στον Μιχάλογλου, επιστροφή στον Σταρκς και λέι απ. "Ρε συ, κάπου το έχω ξαναδεί αυτό", λέει ο Στέφανος Τριαντάφυλλος στο γραφείο. "Ναι, πέρυσι στο παιχνίδι του Παγκρατίου με τον Δούκα", έρχεται άμεσα η απάντηση. Μέσα σε λίγα λεπτά έχουν βρεθεί και οι δύο φάσεις που αποτελούν σήμα κατατεθέν του Καλαμπάκου και που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες βροχής.

" Πάει μου το κάψατε το σύστημα. Δεν θα μπορώ να το ξανακάνω", μας λέει ο ίδιος ο Ντίνος, που προφανώς δεν έχει αντιληφθεί πόσο έχει συζητηθεί η συγκεκριμένη φάση. Μην νομίζετε, ούτε Facebook έχει, ούτε πρόλαβε να μπει στο Sport24.gr. Γιατί στην αρχή έκανε ότι δεν κατάλαβε " ποιο σύστημα μου λέτε ρε;" και μετά του εξηγήσαμε ότι τα videos είναι ήδη στον αέρα. " Είναι η τρίτη φορά που το κάνει ομάδα μου και παίρνει νίκη. Οι άλλες δύο είναι με το Παγκράτι. Αλλά μην με ρωτάτε ποιο είναι το άλλο παιχνίδι, δεν θυμάμαι. Το ματς με το Δούκα το θυμάμαι".

BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ποια είναι η ιστορία του συγκεκριμένου τρικ; " Στην τελευταία προπόνηση τους το έδειξα. Δεν το είχαμε κάνει όλη τη σεζόν. Είχαμε δύο συστήματα για ειδικές καταστάσεις αλλά κυρίως για να σουτάρουμε τρίποντο. Παραμονή του αγώνα τους φωνάζω και τους λέω "ελάτε να σας δείξω και κάτι άλλο για να βάλουμε δίποντο". Και η ζωή τα έφερε έτσι που μας χρειάστηκε. Δεν το είχαμε κάνει ποτέ ξανά με τον Κόροιβο. Λογικό, λοιπόν, να μην το ξέρουν οι αντίπαλοι και να μην είναι προετοιμασμένοι".

Ο Κόροιβος νίκησε και η Αμαλιάδα πανηγυρίζει. Ο δε Ντίνος Καλαμπάκος μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, μαζί με τον Γιάννη Καστρίτη των Τρικάλων. Κι αυτός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, έσωσε μια ομάδα που έμοιαζε καταδικασμένη. Και μην έχετε παράπονο, πολύ καιρό πριν το Sport24.gr είχε πάρει θέση για τους κόουτς που ξεχωρίζουν. Παιδιά της Α2, που πήραν την ευκαιρία και δικαίωσαν όσους τους εμπιστεύτηκαν.

Τι θα κάνει όμως τώρα; Πέρα από το ότι θα γυρίσει στην Αθήνα, στο σπίτι του; Θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν στην Αμαλιάδα; " Έφυγα στα γεράματα από την Αθήνα, δεν είχα φύγει ούτε ως παίκτης ούτε ως προπονητής και βρήκα μια πόλη που αγάπησα πολύ. Νομίζω με συμπάθησαν και αυτοί στην καθημερινότητά μας. Πέρασα καλά. Το πιο πιθανό ναι, είναι να συνεχίσω στον Κόροιβο", ήταν η πρώτη τοποθέτηση, όμως δεν βιάζεται. " Θα δούμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τώρα απολαμβάνουμε τη στιγμή, πανηγυρίζουμε και όλα τα αλλα θα τα αποφασίσουμε στην πορεία. Απρίλης είναι ακόμα".

Και συμπλήρωσε αμέσως: " Είμαι ευτυχισμένος. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ψάχναμε μια νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές ή κάποια συγκυρία. Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική. Είναι μεγάλη η χαρά να το ζεις, αλλά και να κερδίζεις. Αυτά τα παιχνίδια μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σου. Πάμε στα σπίτια μας να ξεκουραστούμε. Είχαμε 8 δύσκολους μήνες με ανηφόρα και δουλειά από τα παιδιά. Φτάσαμε τελευταία αγωνιστική να είμαστε μια πόλη, όλοι ευτυχισμένοι. Νομίζω ότι δώσαμε μια μεγάλη χαρά στον νομό. Είδατε πώς το πανηγύρισε ο κόσμος. Το ήθελαν πολύ και νομίζω το άξιζε και η ομάδα και η Αμαλιάδα".

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ