ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Καλαμπάκος για Coach of the Year

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα δεν αρμόζει στον Κόροιβο και τον Ντίνο Καλαμπάκο, τον προπονητή που συνεχίζει να κερδίζει τον σεβασμό. Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Το Sport24.gr γράφει για τον υποψήφιο "Coach of the Year".

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στην Stoiximan.gr Basket League, ο Κόροιβος δεν πήρε αυτό που άξιζε . Έφυγε ηττημένος, για να δει την απόσταση από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού να μεγαλώνει.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου δεν κατάφερε να βάλει το σουτ της νίκης σε κανονική διάρκεια και α' παράταση απέναντι στον Άρη, την ώρα που είδε τον Ντέβιν Μαρμπλ να ευστοχεί για τρεις στα 4'' για το τέλος του πρώτου έξτρα πενταλέπτου. Η εντολή του έμπειρου τεχνικού για φάουλ δεν ακούστηκε στους πέντε που βρίσκονταν στο παρκέ εκείνη τη στιγμή, το τρίτο διαδοχικό τρίποντο των "κίτρινων" βρήκε τον στόχο, κι έτσι ο Κόροιβος έχασε την ευκαιρία να νικήσει στην έδρα του για δεύτερη σερί χρονιά τον Άρη.

Η ουσία είναι πως ο Άρης πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά κοιτάζοντας πίσω από το προφανές, ο Κόροιβος είναι αυτός που πήρε τα εύσημα για την εικόνα του. Μιλάμε για την ομάδα με το ίσως χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία, αυτή που αποχαιρέτησε μεσοβδόμαδα τον Τζος Ρίτσαρτ, με σκοπό να βρει έναν πιο σκληρό παίκτη, για να παίξει κοντά στο καλάθι. Μιλάμε για την ομάδα που δίνει χρόνο κι ευκαιρίες σε παίκτες όπως ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ο Αντώνης Μιχάλογλου, ο Γιάννης Σαχπατζίδης, ο Γιαννούλης Χατζηνικόλας κι ο Αλέξης Σπυριδωνίδης.

Η πλειοψηφία των οποίων πέρσι φορούσε την ίδια φανέλα, αυτή του Παγκρατίου. Γιατί, υπάρχει διαφορά, νομίζετε; Ο Κόροιβος είναι το Παγκράτι της Stoiximan.gr Basket League. Κι όσοι παρακολουθούν επισταμένως τα τεκταινόμενα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία αντιλαμβάνονται πλήρως το νόημα της προηγούμενης πρότασης.

Καλαμπάκος για Coach of the Year
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κόντρα στον Κολοσσό βρέθηκε στο "παρά ένα" του "διπλού". Κόντρα στον Άρη απείχε ένα αμυντικό ριμπάουντ (ή ένα... φάουλ) από τη νίκη. Ποιος όμως θα μείνει στο αποτέλεσμα, παραβλέποντας πως η εικόνα του Κοροίβου είναι αντιστρόφως ανάλογη του προϋπολογισμού του και της ποιότητας των παικτών του;

Μια ομάδα που είναι "του τέσσερα", παίζει διαρκώς για "εφτά". Ου μην για "οκτώ". Κι αυτό αντανακλά στη δουλειά που γίνεται στο γήπεδο, στην ικανότητα του προπονητή και στην επιρροή που έχει σε αυτά που γίνονται στο παρκέ. Όπως συνέβαινε δηλαδή στο Παγκράτι τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό οι "ροσονέρι" ήταν σταθερά η ομάδα που από "για υποβιβασμό" μετατρεπόταν σε "ευχάριστη έκπληξη". Με αποκορύφωμα την περσινή είσοδό τους στα playoffs της Α2.

Πρόδηλο είναι πως ενδεχομένη εξασφάλιση της παραμονής στην Stoiximan.gr Basket League θα αποτελεί κάτι παραπάνω από υπέρβαση για τον Κόροιβο. Από κάθε άποψη. Ποιος διαφωνεί άλλωστε πως η ομάδα της Αμαλιάδας δείχνει (στα χαρτιά) να είναι η πρώτη επιλαχούσα "για κάτω"; Σημείωση: το "δείχνει" απέχει αυτή τη στιγμή πάρα πολύ από το "είναι". Ευθύνη σε αυτό φέρει ο προπονητής του. Οπότε, κρατήστε μια πισινή για τη μία από τις δύο ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία στο τέλος της φετινής διαδρομής.

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ