ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Η τρίτη ήταν... φαρμακερή για τον Κόροιβο

BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-ILIALIVE.GR / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-ILIALIVE.GR / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τρίτη σερί σεζόν, ο Κόροιβος έπαιξε όλη τη χρονιά την τελευταία αγωνιστική: μόνο που φέτος δεν του έφτανε ούτε μια βολή, ούτε ένα λέι απ στο φινάλε.

Η τρίτη σερί σεζόν κατά την οποία η παραμονή του Κοροίβου κρινόταν την τελευταία αγωνιστική αποδείχθηκε... φαρμακερή. Την περασμένη διετία, τόσο ο Χάρης Μαρκόπουλος (2015-'16) όσο και ο Ντίνος Καλαμπάκος (2016-'17) χαμογέλασαν στην εκπνοή του πρωταθλήματος, με την Αμαλιάδα να πανηγυρίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Την πρώτη φορά αρκούσε μία χαμένη βολή του Βασίλη Καββαδά (δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος) στο ντέρμπι με τον Αρκαδικό, τη δεύτερη το καλάθι του Μαρκέλ Σταρκς μετά από τάιμ άουτ . Φέτος... ο Μάρκους Πόσλεϊ σημάδεψε στο σίδερο, στο τρίποντο της απελπισίας μετά τις δύο χαμένες βολές του Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς.

BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-ILIALIVE.GR / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-ILIALIVE.GR / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φώτης Τακιανός είδε τον Ντι Τζέι Ρίτσαρντσον να σημειώνει 25 πόντους με 6/11 τρίποντα και να κάνει τη διαφορά. Ο αθλητικός φόργουορντ ήταν κι αυτός που έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του Κοροίβου. Αρχικά με ένα σουτ τριών πόντων, εν συνεχεία με το ζευγάρι βολών στο οποίο ευστόχησε.

Στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Κόροιβος ακροβατούσε ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. Σε πολλά από τα παιχνίδια του το αποτέλεσμα κρίθηκε στο φινάλε, στη μία (ή τις δύο, το πολύ) κατοχή. Το έχει ξαναζήσει δηλαδή το έργο η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, απέναντι στον Πανιώνιο Βίκος Cola (εντός), τον Κολοσσό H Hotels (εντός), το Ρέθυμνο Cretan Kings (εντός) και τον Άρη (εκτός), χαμογέλασε στο φινάλε. Πολύ απλά γιατί είχε τους παίκτες να βάλουν ένα μεγάλο καλάθι.

Κατά βάση, επρόκειτο για τον Μάρκους Πόσλεϊ και τον Τζαχί Κάρσον. Σε δεύτερο χρόνο στην άμυνα ή την ικανότητα του συνόλου να μετατρέπει την άγνοια κινδύνου σε αποτελεσματικότητα -σε υπερθετικό βαθμό μάλιστα.

Θυμηθείτε πώς ο Κόροιβος επιβλήθηκε εντός έδρας του Κολοσσού H Hotels:

Αλλά, και το μεγάλο καλάθι του Τζαχί Κάρσον στο Nick Galis Hall:

Απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries όμως, το άγχος έπνιξε τους πάντες. Σε τέτοιο βαθμό που κι ο Ντίνος Καλαμπάκος απορούσε μετά το τέλος της αναμέτρησης, φτάνοντας στο σημείο να υπονοήσει πως σκέφτεται τα πάντα (αλλά παράλληλα αναλαμβάνει όλη την ευθύνη) για τον λόγο που ήρθε το πατατράκ άνευ προηγουμένου . Τι συνέβη στο... παρασκήνιο ουδείς το γνωρίζει στην παρούσα φάση (αν όντως συνέβη κάτι).

Η ομάδα που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία πριν από τέσσερα χρόνια, χάρη στο μεγάλο καλάθι τριών πόντων του Σάκη Καρύδα, είδε αυτή τη φορά ένα αντίστοιχο σουτ (του Μάρκους Πόσλεϊ να καταλήγει στο σίδερο). Για όσους το θυμούνται, στις 4 Μαΐου 2014 ο Κόροιβος νίκησε εντός έδρας την Καβάλα και πήρε το εισιτήριο για την Α1, με τον Σάκη Καρύδα να ευστοχεί από την περιφέρεια, ενώ είχαν προηγηθεί οι 0/2 βολές του Κώστα Τότσιου (πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α2).

Η ουσία είναι πως ο Κόροιβος αποχαιρετά τη Stoiximan.gr Basket League μετά από μια τετραετία που τον έβρισκε σχεδόν επί μονίμου βάσεως να ξύνει το ταβάνι του για να μείνει στην κατηγορία. Την πρώτη τα κατάφερε, τη δεύτερη επίσης. Η τρίτη όμως προσπάθεια ήταν κι η φαρμακερή...

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ