ΚΟΡΟΙΒΟΣ

"Αν πούμε δημόσια τι έγινε την τελευταία αγωνιστική, θα τρέχουμε στα δικαστήρια"

"Αν πούμε δημόσια τι έγινε την τελευταία αγωνιστική, θα τρέχουμε στα δικαστήρια"

Ο γενικός διευθυντής του Κοροίβου, Διονύσης Κάτζος αναφέρθηκε στον υποβιβασμό του Κοροίβου τονίζοντας, όμως πως "δεν μπορούμε να βγούμε δημόσια να πούμε κάτι, γιατί θα τρέχουμε στα δικαστήρια".

Η σεζόν 2018-19 θα βρει τον Κόροιβο να αγωνίζεται στην Α2 και την Παρασκευή (17/8) οι διοικούντες του παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Ο γενικός διευθυντής, Διονύσης Κάτζος και ο τιμ μάνατζερ, Άγγελος Αθανασόπουλος εκπροσώπησαν την διοίκηση της ομάδας της Αμαλιάδας και ο πρώτος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον υποβιβασμό του Κοροίβου στην Α2. Θυμίζουμε πως ο Κόροιβος την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Basket League της σεζόν 2017-18 ηττήθηκε στην έδρα του από τα Τρίκαλα και υποβιβάστηκε, καθώς ο Πανιώνιος είχε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Ο Διονύσης Κάτζος αρχικά τόνισε: "Σας ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή σας παρουσία και ανταπόκριση. Είναι μια συνέντευξη τύπου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά αρχικά θα ήθελα να κάνουμε μία αναφορά στον υποβιβασμό μας από την Α1 γιατί εδώ και τρεις μήνες πολύ κόσμος μας ζητάει να βγούμε να μιλήσουμε για όλα όσα συνέβησαν.

Πρώτα πρώτα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας και να μην το αψηφούμε το γεγονός ότι ήταν ένα μικρό θαύμα η τετράχρονη παρουσία του Κόροιβου στην Α1 και οι επιτυχίες της ομάδας στο διάστημα αυτό, με δεδομένο την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε αλλά και τα οικονομικά μας δεδομένα. Αυτό είναι κάτι που ξένιζε και όλους τους ανθρώπους του χώρου του μπάσκετ και ενδεχομένως πολλοί να μην ήθελα τον Κόροιβο στην κατηγορία.

Ξέραμε, λοιπόν, ότι η ομάδα κάποια στιγμή θα υποβιβαζόταν, δε θα μπορούσε να μείνει για πάντα στην Α1, αφού καλά καλά πολλοί σύλλογοι με μεγαλύτερη ιστορία δεν μπορούν να το καταφέρνουν αυτό. Όμως, δεν ήταν αυτή η ώρα να υποβιβαστεί ο Κόροιβος, με βάση και την πορεία του σε όλη τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου".

Ο γενικός διευθυντής του Κοροίβου εν συνεχεία πρόσθεσε πως "παρόλα αυτά, όσο κι αν λέμε ότι κάτι έγινε την τελευταία αγωνιστική, δεν μπορούμε να βγούμε δημόσια να πούμε κάτι, γιατί θα τρέχουμε στα δικαστήρια. Εξάλλου, τη θέση μας τη διατυπώσαμε στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ μετά το τέλος του πρωταθλήματος, όταν μας κάλεσε, και ο φάκελος θα διαβιβαζόταν στον αθλητικό εισαγγελέα, χωρίς να γνωρίζουμε αν έχει προχωρήσει ακόμα η υπόθεση. Ζητήσαμε γενικά τη συνδρομή της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά το δεδομένο ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α2 αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αλλάξει".

Επίσης, τόνισε: "Θα ήθελα, ωστόσο, να τονίσω ότι η Α2 είναι επίσης μια μεγάλη κατηγορία. Ο Κόροιβος είναι μεταξύ των καλύτερων 30 ομάδων στην Ελλάδα και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό και στην Α2. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη χρονιά και, όπως επισημάναμε και στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή, ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια, γιατί ούτως ή άλλως ο Κόροιβος πέτυχε πολλά μεγάλα πράγματα με όλους εμάς να μη μιλάμε καθόλου και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη μετάβαση από την Α1 στην Α2 ο Κόροιβος θα συνεχίσει να είναι ΚΑΕ, ανώνυμη εταιρία δηλαδή, και θα έχει μεγάλες υποχρεώσεις, όπως η εφορία, το ΙΚΑ για παράδειγμα, που θα είναι αντίστοιχες με αυτές που είχαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια, ενώ και ο προϋπολογισμός της ομάδας θα είναι σχεδόν ίδιος σε σχέση με αυτόν που είχαμε στην Α1 κατηγορία, χωρίς την ίδια στιγμή να υπάρχουν εγγυημένα έσοδα, όπως τηλεοπτικά κλπ. Παράλληλα υπάρχουν κάποιες οφειλές από τα προηγούμενα χρόνια, ρυθμισμένες και διαχειρίσιμες, που στόχος είναι στο τέλος αυτής της περιόδου να έχουν απαλειφθεί, προκειμένου η ΚΑΕ να είναι «καθαρή».

Τα λέμε όλα αυτά για να αιτιολογήσουμε και τη δύσκολη απόφαση που λάβαμε να διατηρήσουμε στα ίδια επίπεδα τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας 2018-2019. Μια απόφαση που ελήφθη με τη λογική της επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης προς την ομάδα που τη χρειαζόμαστε. Θέλουμε να είμαστε απολύτως ειλικρινείς προς τους φιλάθλους μας. Και με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας την ψυχή τον κόσμο μας για την καταπληκτική στήριξη που προσέφερε στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στην Α1 αλλά και πριν. Μην ξεχνάμε ότι το γεμάτο γήπεδο της Αμαλιάδας ήταν πάντα θέμα συζήτησης αυτή την τετραετία και προκαλούσε το θαυμασμό των άλλων ομάδων.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω για άλλη μία φορά κάτι. Εμείς σαν διοίκηση έχουμε αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο φορτίο και υποχρεώσεις. Στον Κόροιβο βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόνο οι άνθρωποι που θυσιάζουν το εγώ τους για να πηγαίνει μπροστά η ομάδα. Εάν βρεθεί ένας άνθρωπος που να έχει τη διάθεση και προσκομίσει μία σοβαρή και βιώσιμη πρόταση, ανάλογη με την ιστορία και τη διαδρομή του Κόροιβου στο χώρο του μπάσκετ, εμείς, όπως το έχουμε τονίσει ξανά, θα παραχωρήσουμε τις θέσεις μας χωρίς καμία οικονομική απαίτηση, για να πάει μπροστά ο σύλλογος και θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε μια νέα κατάσταση.

Τέλος, ο Διονύσης Κάτζος είπε πως "υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά το γήπεδο. Το Κλειστό όπως είναι σήμερα έγινε με το όραμα ενός δημάρχου, το όραμα των παραγόντων του μπάσκετ της περιοχής να φέρουν στην πόλη μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά με την υποστήριξη του μεγαλύτερου εν ενεργεία μπασκετικού παράγοντας της χώρας μας, του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ο Κόροιβος όμως συνέβαλε σημαντικά ώστε οι εγκαταστάσεις αυτές να λάβουν τη μορφή που έχουν σήμερα, να φιλοξενήσουν στο παρελθόν 4 πανευρωπαϊκά τουρνουά και αγώνες της Α1.

Δε μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε στα δημοτικά, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό. Πριν τρία χρόνια μας κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης κι ενώ θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά πράγματα επιδιώξαμε να γίνει μια ανακαίνιση του γηπέδου, με νέα κερκίδα, ηχητικά, αντικατάσταση του παρκέ και άλλα. Όλα αυτά, αν γίνονταν, θα ήταν περιουσία του Δήμου και όχι του Κόροιβου. Με αυτή την υπόσχεση, λοιπόν, προς τον Κόροιβο έχει εγκριθεί ένα κονδύλι αλλά για δεύτερο καλοκαίρι δε γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση του παρκέ, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση, όπως μπορείτε να διαπιστώσει και μόνοι σας.

Στο Δήμο δεν έχουν αντιληφθεί την υπεραξία που έδωσε σε ολόκληρη την περιοχή ο Κόροιβος, παίζοντας για 4 χρόνια στην Α1 κατηγορία με όλους τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Άλλοι Δήμοι θα παρακαλούσαν να έχουν ομάδα στην Α1…".

Ο Άγγελος Αθανασόπουλος από την πλευρά του μεταξύ άλλων ανέφερε πως το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Κοροίβου θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, αλλά και πως ο Κόροιβος θα πραγματοποιήσει ακόμα μία μεταγραφική κίνηση

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ