ΙΩΝΙΚΟΣ

Basket League: Ιωνικός τέλος, έρχεται ο Ιωνικός 1965

BASKET LEAGUE / ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιωνικός Νικαίας θα αποβληθεί από την Basket League μετά την εισήγηση της ΕΕΑ, όμως έχει ήδη βρει τον τρόπο για να αγωνίζεται στην Α1, με την αγορά ΑΦΜ. Ιωνικός Νικαίας 1965 θα λέγεται πλέον.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το deal ανάμεσα στους ανθρώπους του Ιωνικού Νικαίας και του Διαγόρα Δρυοπιδέων, κι έτσι εξαγοράστηκε το ΑΦΜ των νεοφώτιστων στην Α1. Έτσι, εξηγείται κι η ξαφνική απόφαση του Διαγόρα Δρυοπιδέων να κάνει χρήση του δικαιώματος συμμετοχής στην Basket League για το 2020/21.

Ο Ιωνικός Νικαίας κουβαλούσε χρέη από το παρελθόν, που δεν του επέτρεπαν να λειτουργήσει όπως ήθελε στην επιστροφή στο επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτό, εν τέλει, οδήγησε και στην αποβολή της παλιάς ΚΑΕ (θα επικυρωθεί σε λίγο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ), όχι όμως και στο τέλος του Ιωνικού από την Α1. Η συμφωνία για την αγορά του ΑΦΜ ολοκληρώθηκε, ως έδρα θα παραμείνει η Νίκαια και το όνομα θα είναι Ιωνικός 1965, έτος ίδρυσης του συλλόγου.

Η ΚΑΕ θα είναι καθαρή, έτσι, από χρέη και με την επιστροφή της στη Νίκαια (πέρσι έπαιξε στο Τροκαντερό, στο Παλαιό Φάληρο) θα κάνει μια νέα αρχή στην κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, μετά από αυτή την εξέλιξη, η Basket League μένει πλέον με δεκατρείς (13) ομάδες, αφού έχουν ήδη αποσυρθεί ο Ήφαιστος Λήμνου και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ