ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Οι "δύσκολες νύχτες" του Ομπράντοβιτς

Οι "δύσκολες νύχτες" του Ομπράντοβιτς

Η "τριαντάρα" από την Τσεντεβίτα είναι η πιο βαριά ήττα στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Euroleague, με την ιστορία να περιλαμβάνει ουκ ολίγες... δύσκολες βραδιές. Το Sport24.gr θυμάται τις "μαύρες νύχτες" του Σέρβου προπονητή.

Το βράδυ της Παρασκευής (25/3) ήταν ένα από τα πλέον δύσκολα στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όχι γιατί χάθηκε κάποιος στόχος, αλλά επειδή η Τσεντεβίτα υποχρέωσε τον "Ζοτς" στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague (ήτοι, από το 2001 κι έπειτα). Η Φενέρμπαχτσε συνετρίβη από την κροατική ομάδα , σε ένα παιχνίδι με μηδενικό βαθμολογικό κίνητρο, στο οποίο πάντως οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκαν νωθροί.

Κάτι που επεσήμανε ο έμπειρος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα σχολιάζοντας πως " όλα ήταν θέμα κινήτρου, το οποίο δεν είχαμε απ ότι φαίνεται. Θέλω να απολογηθώ στους φίλους της ομάδας για την αποψινή (σ.σ.: προχθεσινή) εικόνα και την ήττα".

Η "σφαλιάρα" στο Ζάγκρεμπ θα κάνει ενδεχομένως καιρό να ξεχαστεί, τόσο από τους παίκτες όσο κι από τον ίδιο. Κι αν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε θα... βαρεθούν να τα ακούνε για την εικόνα τους, ο ίδιος "έγραψε" στην κροατική πρωτεύουσα την πιο βαριά ήττα της καριέρας του στη σύγχρονη ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το -30 (89-59) δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν, αν και θα μπορούσε να γίνει έτσι σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι "δύσκολες νύχτες" του Ομπράντοβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για παράδειγμα, στο Top 16 προ δωδεκαετίας, ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει βαριά ήττα εκτός έδρας από την -τότε- Σκίπερ Μπολόνια. Το κοντέρ έγραψε -25 (88-63) για το "τριφύλλι", το οποίο επεδίωκε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει μερικούς μήνες νωρίτερα στην Ιταλία. Ακολούθως, υπάρχει το -24 (90-66) από την Μπαρτσελόνα σε αγώνα της regular season τη σεζόν 2008'-09, αν και εκείνη η χρονιά ολοκληρώθηκε ιδανικά με την κατάκτηση του πέμπτο ευρωπαϊκού τροπαίου του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, το Sport24.gr συγκέντρωσε τις δέκα πιο βαριές ήττες που γνώρισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague, ξεχωρίζοντας το πιο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που έφερε τη... συντριβή.

Οι "δύσκολες νύχτες" του Ομπράντοβιτς
TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ