ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Φενέρμπαχτσε στα -9 εκατ. δολ.

Η Φενέρμπαχτσε στα -9 εκατ. δολ.

Τι συμβαίνει πραγματικά με τη Φενέρμπαχτσε, γιατί θα μειωθεί κατά 9 εκατ. δολ. το μπάτζετ και ποιος είναι ο χορηγός που θα αντικαταστήσει την Ουλκέρ; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Ένα... εγκεφαλικό το προκάλεσε ο Αζίζ Γιλντιρίμ το μεσημέρι του Σαββάτου (30/5), οπότε ενημέρωσε πως η σχέση της Φενέρμπαχτσε με την Ουλκέρ δεν θα συνεχιστεί . Πράγμα που αυτομάτως σήμαινε ότι οι διοικούντες το μπασκετικό τμήμα, έπρεπε να καλύψουν μια οικονομική "τρύπα" της τάξεως των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, όσα ήταν τα χρήματα που λάμβανε η πρωταθλήτρια Τουρκίας από αυτήν τη συμφωνία αυτής της συνεργασίας, για κάθε σεζόν.

Γιατί όμως, έφυγε η Ουλκέρ; Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η εταιρία "έτρεχε" και την Ulker Sports Arena, που αφενός στοίχισε 110 εκατ. δολάρια για να οικοδομηθεί, αφετέρου δεν δίνει τίποτα πίσω στην Ουλκέρ. Δίνει στη Φενέρμπαχτσε (παίρνει όλα τα έσοδα), για αυτό και ο χορηγός ζήτησε από τον οργανισμό να αναλάβει το κόστος συντήρησης. Ως προς αυτό, ο Γιλντιρίμ απάντησε αρνητικά -διότι όπως είπε "δεν έχουμε να δώσουμε αυτά τα 7 εκατ. δολ."... ενώ η Ουλκέρ έχει.

Ο Γιλντιρίμ δεν είπε κουβέντα για το τι θα γίνει την αγωνιστική περίοδο 2015-16, με ανθρώπους της Φενέρ να επιμένουν πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και ότι το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο τη νέα σεζόν. Ως προς αυτό, γράψτε λάθος, γιατί από ό,τι φαίνεται το μπάτζετ θα μειωθεί κατά 9 εκατ. δολ. Και ποιος είναι ο κρυφός χορηγός που δεν αποκαλύπτουν οι της Φενέρ; Η... Ulker που ενημέρωσε ότι δεν θα είναι πια συνεργάτης, αλλά θα διατηρήσει μια κάποια χορηγική σχέση. Πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότερη εξέλιξη των πραγμάτων είναι να τοποθετηθεί δίπλα στο όνομα της ομάδας, μια άλλη εταιρία του κολοσσού έτοιμων τροφίμων. Για παράδειγμα, η Godiva (σοκολάτες που παράγει η εταιρία). Οι υπεύθυνοι του τμήματος μάρκετινγκ επιμένουν και σήμερα πως μπορούν να βρουν καλύτερες συμφωνίες, αλλά αυτό φαίνεται αδύνατο.

Μια σημείωση: η Φενέρμπαχτσε ξεκινά από το -10 εκατ. δολ., όσα είναι τα χρήματα των εγγυημένων συμβολαίων που έχει, συμπεριλαμβανομένου αυτού που υπέγραψε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έως το 201 7. Ο Σεμίχ Ερντέν, ο Ογκούζ Σαβάς και ο Νίκος Ζήσης είναι εκείνοι των οποίων τα συμβόλαια λήγουν αυτό το καλοκαίρι, ενώ ΝΒΑ out υπάρχει σε αυτό του Νέμανια Μπιέλιτσα και εκείνο του Άντριου Γκάουντλακ. Οpt out έχει ο Λούκα Ζόριτς.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ