ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Εκτός εθνικής οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε!

Εκτός εθνικής οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε!
HLAS HABER AJANSI, WWW.IHA.COM.TR

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για να καταγγείλει ότι "η Γαλατασαράι "στήνει" ματς στην Τουρκία και την Ευρώπη" και ειδοποίησε ότι "το καλοκαίρι οι παίκτες μας μπορεί να μην πάνε στην εθνική".

Το πρώτο πράγμα που είπε ο Αζίζ Γιλντιρίμ, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που συγκάλεσε μετά την ανακοίνωση της τουρκικής λίγκας για την τιμωρία της Φενέρμπαχτσε και το πρόστιμο των 15.000 ευρώ, συν των δυο αγωνιστικών της Γαλατασαράι ( μετά τα όσα έγιναν στον τέταρτο τελικό και είχαν ως συνέπεια την αποβολή του Ομπράντοβιτς, μαζί και τον αποκλεισμό του, από τον 5ο τελικό), ήταν " συλληπτήρια στον Ογκούζ Σαβάς, για το "χαμό" της μητέρας μου".

Έπειτα, πέρασε στο παρασύνθημα, που ολοκληρώθηκε με το "αποφασίσαμε να μη στείλουμε τους διεθνείς μας στην εθνική".

Προ αυτού, επισήμανε πως η συμπεριφορά των φιλάθλων της Γαλατά ήταν τραγική, εξηγώντας ότι κάποιος επιτέλους πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους, πριν γίνει κάτι κακό. Όπως κάτι πρέπει να γίνει με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις εκπροσώπων της αντιπάλου "που δημιουργούν ένταση στους δικούς μας φαν. Στο "Αμπντί Ιπεκτσί" έφτασε έως τον πάγκο μας άνθρωπος που δεν φορούσε καν διαπίστευση και μας απειλούσε; Επιτρέπονται αυτά; 18 φορές ο κόσμος μας απηύθυνε υβριστικά συνθήματα. Και τι έγινε; Τίποτα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τοποθετηθούν".

Έκανε και κάτι ακόμα. "Ζητώ από τους φιλάθλους μας να είναι κόσμιοι αύριο (13/6, οπότε θα διεξαχθεί ο τελευταίος τελικός). Να μην κάνουμε αυτά που κατηγορούμε".

Αποκάλυψε ότι " όταν ο Ομπράντοβιτς δέχθηκε πρόταση να αναλάβει την εθνική Τουρκίας, του είπα πως πρέπει να διαλέξει. Επέλεξε εμάς. Και ξέρετε τι μου είπε χθες; "Ήλθα εδώ για να παίξω μπάσκετ, όχι για να παλεύω, αλλά από ό,τι βλέπω γίνεται πόλεμος. Εγώ δέχομαι μόνο τον πόλεμο που γίνεται στο θέμα της διάθεσης να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε". Ο Εργκίν Αταμάν δεν έκανε τίποτα. Αν αύριο δεν στείλουμε τους διεθνείς μας στην εθνική, τι θα πει; Έχω στηρίξει όλες τις καμπάνιες του Τουρκάι Ντεμιρέλ (20 χρόνια πρόεδρος στην ομοσπονδία της Τουρκίας και νυν πρόεδρος της FIBA Europe), αλλά όλα έχουν και ένα όριο. Υπήρχαν προβλήματα ακόμα και στους τελικούς του γυναικείου πρωταθλήματος".

Εστίασε... λίγο περισσότερο στον Αταμάν, λέγοντας " αυτός ψάχνει τους δημοσιογράφους για να γράφουν αυτά που θέλει. Ο Ομπράντοβιτς απλά κάνει τη δουλειά του. Ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Ουδείς κρύβει πια τις προθέσεις του. Όλοι έχουν ακούσει πως είναι "στημένο". Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Γαλατά "στήνει" ματς, στην τουρκική λίγκα και την Εuroleague. Αλλά να σας πω κάτι; Εμείς θα πάρουμε τον τίτλο. Εμείς, η Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ. Και θα πάρουμε κι άλλους".

Τόνισε ότι "π ρέπει να αλλάξουμε διαιτητές στην ομοσπονδία. Πρέπει να μπουν νέοι, ικανοί, γιατί αρκετοί από αυτούς που έχουμε είναι παρωχημένοι και πρέπει να εγκαταλείψουν".

Ακολούθησαν συγκεκριμένες φάσεις, τις οποίες ανέλυσε εκτενώς, ενώ τα έβαλε και με τους σχολιαστές της τηλεόρασης "που μεροληπτούν υπέρ της Γαλατά, ενώ πρέπει να είναι ουδέτεροι, αφού μιλάμε για την κρατική τηλεόραση και αυτή της λίγκας".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ