ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017

Ο Σάφτενααρ ήρθε από… σπόντα και κάνει τη διαφορά

Ο Σάφτενααρ ήρθε από… σπόντα και κάνει τη διαφορά
EUROKINISSI

Ο ΓΣΛ έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ με το εντυπωσιακό 101-89 και το Sport24.gr γράφει για τον Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος βρέθηκε σχεδόν από… σπόντα στη Λάρισα, αλλά κάνει τη διαφορά με την απόδοση του.

Ο ΓΣΛ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο του ματς για τον πρώτο γύρο της Stoiximan.gr Basket League, όντας το αουτσάιντερ τόσο για το γεγονός ότι ο "Δικέφαλος" ερχόταν από συνεχόμενες νίκες, όσο κι εκεί παρατάχθηκε ξανά με μόλις 3 ξένους, λόγω των πολλών αποχωρήσεων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα. Κι όμως, Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε τη νίκη και με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο, όπως δείχνει το 101-89 .

Ο Γυμναστικός ανέβηκε στο 5-8, με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να είναι εκ των πρωταγωνιστών, καθώς μέτρησε 22 πόντους με 6/10 δίποντα, 2/3 δίποντα και 4/4 βολές, ενώ ακόμα είχε 8 ριμπάουντ (3 επιθετικά) και 7 ασίστ στο ενεργητικό του! Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατάφερε να τελειώσει το ματς με 33 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Έμεινε στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 35 αγωνιστικά λεπτά, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να μην έχει τον τρόπο να τον αντιμετωπίσει.

Ο Σάφτενααρ ήρθε από… σπόντα και κάνει τη διαφορά
EUROKINISSI

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολλανδός σέντερ έκανε τη διαφορά. Στο σημαντικό εντός έδρας 77-70 επί των Τρικάλων είχε 25 πόντους με 6 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες, ενώ συνολικά έχει διψήφιο αριθμό πόντων στις 9 από τις 13 έως τώρα συμμετοχές του στη φετινή Stoiximan.gr Basket League. Η συνολική του στατιστική “λέει” πως σκοράρει 12.6 πόντους (55% δίποντα, 34% τρίποντα, 86% βολές), κατεβάζει 4.8 ριμπάουντ, μοιράζει 2 ασίστ και κάνει 1.4 λάθη στα 25:54 που αγωνίζεται κατά μέσο όρο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Ο Σάφτενααρ είναι 29 ετών, βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα κι 11 εκατοστά. Δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό μπασκετικό κοινό, καθώς από 2014 αγωνιζόταν στο Ρέθυμνο. Η παρουσία του είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα κι ορισμένους σοβαρούς τραυματισμούς (σ.σ. το 2014 είχε υποστεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς), ωστόσο συνολικά κρίνεται ως θετική. Μάλιστα, ο Ολλανδός συνεργάστηκε με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος κάθεται στον πάγκο του ΓΣΛ φέτος. Για την ακρίβεια, ο coach Σκουρτόπουλος τον έφερε στην Ελλάδα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, όμως, είναι πως ίσως ποτέ να μην κατέληγε στη Λάρισα αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Κένι Χολ!

Στον ΓΣΛ είχαν επενδύσει πολλά στον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τη φανέλα του Κόροιβου, ωστόσο στάθηκε άτυχος, καθώς χτύπησε στη διάρκεια της προετοιμασίας. Έτσι, ο coach Σκουρτόπουλος έφερε πίσω στην Ελλάδα τον Σάφτενααρ.

Ο Σάφτενααρ ήρθε από… σπόντα και κάνει τη διαφορά
EUROKINISSI

Η απόκτηση του 29χρονου σέντερ έγινε επίσημα γνωστή στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Σάφτενααρ ήταν ελεύθερος, αλλά ήταν σε καλή κατάσταση, καθώς είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία της Μπασκόνια, υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Πριτζιόνι. Έτσι, βοήθησε αμέσως και στην πράξη ποτέ δεν φάνηκε το κενό που άφησε ο Κένι Χολ. Αν και μπασκετικά, είναι διαφορετικοί τελείως παίκτες...

ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πριν βρει τη μπασκετική του Ιθάκη στο Ρέθυμνο, όπου κατά σειρά είχε 12.3πόντους - 6.6 ριμπάουντ, 8.3 πόντους - 5.2 ριμπάουντ, 5.6 πόντους - 3.7 ριμπάουντ στην τριετή παρουσία του εκεί, ο Σάφτενααρ δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός κι αγωνιζόταν στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας μετά το τέλος της θητείας του στο Oregon.

Ωστόσο, αποτελεί εδώ κι αρκετά χρόνια μέλος της Εθνικής Ολλανδίας και στο Eurobasket 2015, αντιμετώπισε -μεταξύ άλλων- την Ελλάδα. Η Εθνική μας έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα αρκετά δύσκολα (68-65) στον αγώνα για την α' φάση, με τον νυν σέντερ του Γυμναστικού Λάρισας να έχει 8 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 18:50.

Σχεδόν 2,5 χρόνια αργότερα, ο Σάφτενααρ συνεχίζει να "απασχολεί" το ελληνικό μπάσκετ κι αποδεικνύεται μία εξαιρετικά αξιόπιστη λύση μέσα στη ρακέτα…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ