ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η Δόξα Λευκάδας που αδίκησε και αδικήθηκε

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό βάζει -επί της ουσίας- τέλος στα όνειρα παραμονής της Δόξας Λευκάδας. Οι νησιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμη "κλειστό" παιχνίδι, αδυναμία που στοιχίζει, εκ των πραγμάτων, τη σωτηρία. Το Sport24.gr αναλύει.

Η ομάδα "χτίστηκε" σε μια εβδομάδα, βρήκε ξένους με συνοπτικές διαδικασίες και χρειάστηκε να μπει από νωρίς στα "βαθιά" της Stoiximan.gr Basket League, για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτή. Η Δόξα Λευκάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη ομάδα που θα αποχαιρετήσει την πρώτη κατηγορία. Η ήττα από τον Κολοσσό μοιάζει καταδικαστική, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, αφού οι "κόκκινοι" είχαν στο τέλος τη δυνατότητα να πάρουν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, το σουτ όμως του Δημήτρη Τσαλδάρη δεν βρήκε τον στόχο με αποτέλεσμα ένα ακόμη κίτρινο φύλλο αγώνα να καταλήξει στη νησιωτική ομάδα.

Με μόλις τρεις (3) νίκες μετά από είκοσι (20) αγωνιστικές θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Στην πράξη όμως μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα, αφού οι νεοφώτιστοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι έχουν θέση στη Stoiximan.gr Basket League. Τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν αρνητικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν κατέδειξε εμφανή έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Το κάθε άλλο.

Απλά, η Δόξα Λευκάδας δεν κατάφερε να πάρει τα περισσότερα από τα "κλειστά" παιχνίδια που έδωσε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως εννέα (9) από τους αγώνες της κρίθηκαν με διαφορές μικρότερες των εφτά πόντων. Με το "+/-6" ως μέτρο σύγκρισης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, σε περίπτωση που ένα ή δύο παιχνίδια κατέληγαν διαφορετικά.

BASKET LEAGUE / ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις στο 1/3 αυτών των περιπτώσεων άλλωστε, οι "κόκκινοι" πανηγύρισαν τη νίκη. Πρόκειται για τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ (84-78), Κύμη (84-81) και Ρέθυμνο (80-86). Από την άλλη, είδαν τον Έρικ Γκριν να τους "σκοτώνει" την 3η αγωνιστική με τρίποντο από τη γωνία, τον Κόροιβο να επιστρέφει από το -18 (43-61 στο 30'02'') για να πάρει εν τέλει τη νίκη (74-71), το Λαύριο (64-63) και τον Κολοσσό (62-61) να κερδίζουν στον πόντο. Κοινώς, μία ιστορία που δεν φαίνεται πως θα έχει happy end, διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό κι από τον παράγοντα της τύχης.

Κι όλα αυτά, την ώρα που στα μισά του πρωταθλήματος, η Δόξα Λευκάδας κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο σοκ: την άκομψη αποχώρηση του Ντεζ Ουέλς . Ο 24χρονος γκαρντ έκανε τη διαφορά στο διάστημα παραμονής του στα μέρη μας, αλλά μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών (την 9η αγωνιστική) έφυγε άρον άρον από το νησί, δίχως να ενημερώσει για το γεγονός. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Δόξα Λευκάδας ήταν... άλλη ομάδα, με τον Χάρη Μαρκόπουλο να αναζητά άλλον επιθετικό πόλο, για να στηριχθεί. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τζάστιν Ρόμπινσον, αυτό δεν έγινε κι έτσι στις έντεκα επόμενες αγωνιστικές, οι νησιώτες γεύτηκαν τη χαρά της νίκης μόλις μία φορά (στο Ρέθυμνο).

Η Δόξα Λευκάδας που αδίκησε και αδικήθηκε

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή, οι νεοφώτιστοι αδίκησαν τους εαυτούς τους και αδικήθηκαν από την ίδια τη μοίρα. Κι έτσι αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, απ όπου θα επιχειρήσουν να κάνουν άμεσα το ταξίδι της (επ)ανόδου, γνωρίζοντας πλέον τα... κατατόπια.

TAGS ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ