ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Ζερμέιν Λαβ: Ο καταλύτης του Χολαργού

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζερμέιν Λαβ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την 2η κατηγορία της Λιθουανίας. Βήμα-βήμα όμως εξελίχθηκε, φτάνοντας στο σημείο φέτος να είναι ο καταλύτης του Χολαργού.

Ο Ζερμέιν Λαβ είναι από χθες (12/1) ο νέος ήρωας του Χολαργού. Χάρη στο τρομερά δύσκολο καλάθι που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο έδωσε στους νεοφώτιστους τη νίκη με 74-73 για την 13η αγωνιστική της Basket League, διατηρώντας τους σε τροχιά playoffs, στο ιδανικό φινάλε μίας ονειρεμένης εμφάνισης.

Ο 30χρονος γκαρντ ήταν απλώς απολαυστικός κόντρα στον Πανιώνιο. Παίρνοντας μαζί με τον – σταθερά καλό από το ξεκίνημα της σεζόν -Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων της ομάδας τους, την οδήγησαν εκ του ασφαλούς στη νίκη. Το τέλος του αγώνα, βρήκε τον Λαβ να έχει σημειώσει 23 πόντους με 10/14 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Κοινώς, τα έκανε... όλα, με αποκορύφωμα βέβαια το νικητήριο καλάθι που σημείωσε, σε μία στιγμή απόλυτης έκστασης για τον άλλοτε γκαρντ της... Παλάνγκα. Ποια είναι η Παλάνγκα; Η θυγατρική ομάδα της Λιετκαμπέλις, που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία του Λιθουανικού πρωταθλήματος, με της οποίας την φανέλα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα την σεζόν 2013/14 μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο του Ιλινόις. Όπως γίνεται λοιπόν σαφές, ο Λαβ έχει διανύσει πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει στα μέρη μας, φτάνοντας από την 2η κατηγορία της Λιθουανίας και την 1η κατηγορία της Πολωνίας πέρυσι (όπου υπέγραψε στην Τρεφλ Σόποτ αφού πρώτα πέρασε από δοκιμαστικό) να γίνει ένας εκ των ηγετών του Χολαργού.

ΤΟ ΝΕΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Λαβ έχει αποδειχθεί από το ξεκίνημα της σεζόν μία από τις καλύτερες κινήσεις του Χολαργού. Το... μάτι του Άρη Λυκογιάννη είναι γνωστό ότι πιάνει όταν πρόκειται για τους ξένους παίκτες και ο Λαβ (όπως και το θηρίο που ακούει στο όνομα Ντάνι Αγκμπελέσε) είναι η τελευταία απόδειξη για αυτό, με τον 30χρονο γκαρντ να έχει φέτος 11.1 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο.

Ζερμέιν Λαβ: Ο καταλύτης του Χολαργού

Σε μία νεοφώτιστη ομάδα που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν παίκτη με την ποιότητα του Γιάνκοβιτς, ο αθλητικός Λαβ μοιάζει το ιδανικό συμπλήρωμα στην περιφέρεια για τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, ενώ δείχνει ότι πλέον τα ταιριάζει στην περιφέρεια και με τον Γκάρι Τάλτον. Αν προσθέσει κανείς και τους αθλητικούς Αγκμπελέσε, Τζαβόντε Χόκινς και τον έμπειρο Τόρλιν Φιτζπάτρικ, καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Χολαργός έκλεισε τον πρώτο γύρο με 7 νίκες και 6 ήττες.

Ο Λαβ ήρθε στην Ελλάδα άγνωστος μεταξύ αγνώστων για χάρη του Χολαργού. Το βιογραφικό του δεν εντυπωσίαζε. Αυτά που κάνει όμως στο παρκέ φέτος δείχνουν ότι είναι ακόμα ένα διαμάντι που βρισκόταν για χρόνια κρυμμένο στην λάσπη, το οποίο ανακάλυψε ο Άρης Λυκογιάννης. Αν ο Αμερικανός συνεχίσει έτσι, τότε ο Χολαργός έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να βλέπει αρκετά μακριά, μέχρι και τα playoffs της Basket League.

TAGS ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ