ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Βεζένκοφ έδωσε... ελληνικό όρκο!

Ο Βεζένκοφ έδωσε... ελληνικό όρκο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ορκίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/12), ολοκληρώνοντας το τυπικό μέρος της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας. Διαθέσιμος για την Εθνική ομάδα, υπό προϋποθέσεις ο 20χρονος φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Η αναμονή και η γραφειοκρατία έλαβε τέλος το μεσημέρι της Τετάρτης (30/12) για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος είναι -πλέον και με τη βούλα- Έλληνας! Ο 20χρονος φόργουορντ της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ορκίστηκε ολοκληρώνοντας το τυπικό κομμάτι της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Πρόκειται για εξέλιξη για την οποία σας είχε ενημερώσει από την Τρίτη (29/12) το Sport24.gr , την ώρα που το φύλλο εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό αριθμός φύλλου 2.415 της 10ης Νοεμβρίου 2015 είχε ενημερώσει πως του απενεμήθη η ελληνική ιθαγένεια.

Με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα για τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό, βρέθηκε από το πρωί στη συμπρωτεύουσα, διαβάζοντας τον σχετικό όρκο: " Διαβεβαιώνω στην τιμή και την υπόληψή μου να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, ως Έλληνας πολίτης". Για το θέμα μίλησε άλλωστε στο Euroleague Greece μετά το τέλος του αγώνα με τους "ερυθρόλευκους", εκφράζοντας την επιθυμία του να ολοκληρωθεί οριστικά η διαδικασία.

Ο Βεζένκοφ έδωσε... ελληνικό όρκο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΟΚ μπορεί να "πατήσει" πάνω στο δεδικασμένο της υπόθεσης του Άντον Γκαβέλ, ο οποίος αν και Σλοβάκος (με συμμετοχή στην εθνική ομάδα της χώρας) ενίσχυσε τη Γερμανία στο πρόσφατο Eurobasket .

Ο Βεζένκοφ έδωσε... ελληνικό όρκο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης είναι η οικογένειά μου και χάρηκα που είχα την ευκαιρία να έρθω στο Παλέ, έστω και για λίγο και να δω γνώριμα πρόσωπα και το γήπεδο στο οποίο ανδρώθηκα μπασκετικά. Στον Άρη πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου", δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα των "κιτρινόμαυρων", για να προσθέσει αναφορικά με τη φετινή προσπάθεια από τον Νίκο Λάσκαρη και τον Δημήτρη Πρίφτη:

" Βλέπω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Με εντυπωσίασαν το Μουσείο, το γήπεδο, τα αποδυτήρια. Αγωνιστικά, ο Άρης έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο το οποίο πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον παρακολουθώ συνέχεια και είμαι χαρούμενος που τον βλέπω ψηλά. Εύχομαι στην αγαπημένη ομάδα μου ένα ακόμα καλύτερο 2016 και θέλω να στείλω τις ευχές μου για μία καλή χρονιά σε όλους τους φίλους του Άρη".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ