ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Καββαδάς στο Sport24.gr: "Να αποδείξω την αξία μου στον Αρκαδικό"

Καββαδάς στο Sport24.gr: "Να αποδείξω την αξία μου στον Αρκαδικό"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε στο Sport24.gr για το νέο του ξεκίνημα στον Αρκαδικό, αλλά και για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ζήτησε ο ίδιος να πάει δανεικός ώστε να παίξει περισσότερο, αποδεικνύοντας την αξία του.

Ο Βασίλης Καββαδάς δεσμεύεται για ακόμη δύο χρόνια με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά ο ίδιος ζήτησε να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να παίξει σε μία ομάδα που θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής. Η επιθυμία του έγινε δεκτή, με τον 23χρονο διεθνή σέντερ να συνεχίζει την καριέρα του στον Αρκαδικό.

Ο Βασίλης Καββαδάς έκανε το ντεμπούτο του με τον Αρκαδικό στο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο, συνεισφέροντας στο να φτάσει η ομάδα του στην παρθενική της νίκη (75-70) στη πρώτη κατηγορία. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους, με το κάρφωμα του στο τέλος να "σφραγίζει" το θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Τρίπολης. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο 23χρονος σέντερ μίλησε στο Sport24.gr για το νέο ξεκίνημα στη καριέρα του.

-Πώς αισθάνεσαι για αυτό το νέο ξεκίνημα της καριέρας σου στον Αρκαδικό;

"Είμαι αρκετά χαρούμενος που βρίσκομαι στον Αρκαδικό. Βρίσκομαι μόλις τρεις μέρες στην ομάδα, αλλά το κλίμα είναι εξαιρετικό. Η διοίκηση, οι άνθρωποι της ομάδας, οι συμπαίκτες, οι προπονητές, όλοι με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι και ωραία πόλη και η Τρίπολη, νιώθω πολύ καλά εδώ και είμαι ευχαριστημένος. Έχω κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα και όσο περνάει ο καιρός θα τους μαθαίνω όλο και καλύτερα".

-Ποια είναι η άποψη σου για την ομάδα, αλλά και πως έζησες τη πρώτη νίκη του Αρκαδικού στη πρώτη κατηγορία;

"Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως ο Αρκαδικός διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή. Επίσης, υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ και η ομάδα έχει δυνατότητες να τα πάει καλά φέτος. Η νίκη μας επί του Ρεθύμνου ήταν σημαντική για εμάς. Ήταν και η πρώτη, αλλά και ιστορική νίκη για τον Αρκαδικό στη πρώτη κατηγορία και αυτό μας κάνει χαρούμενους.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς νωρίτερα, αλλά ως ένα σημείο μας κόστισαν κάποια λάθη που κάναμε. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, κερδίζοντας με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά η ουσία είναι ότι πήραμε τη νίκη.

Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ. Προσπαθώ να μάθω τους συμπαίκτες μου, τον τρόπο παιχνιδιού τους, ώστε να βγάλουμε αυτοματισμούς. Πλέον σκεφτόμαστε το ερχόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου".

-Θεωρείς πως στον Αρκαδικό θα μπορέσεις να βρεις τον ρυθμό σου, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί στον Ολυμπιακό καθώς είχες μικρό χρόνο συμμετοχής;

"Έτσι ακριβώς. Δεν μπορούσα να βρω ρυθμό στον Ολυμπιακό, καθώς είχα μικρό χρόνο συμμετοχής και έπαιζα ελάχιστα. Δεν γίνεται να βρεις ρυθμό αν έχεις μικρό χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε λίγα παιχνίδια. Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό.

Νομίζω πως στον Ολυμπιακό όσο έπαιζα ήμουν θετικός. Δεν ήμουν αρνητικός. Ήμουν χρήσιμος για την ομάδα και την βοήθησα. Γενικότερα, εγώ είμαι παίκτης ομάδας, παίκτης του συνόλου, δεν είμαι εγωιστής. Σκοπός μου είναι πάντα να παρουσιάζομαι λειτουργικός και χρήσιμος μέσα στο παιχνίδι της ομάδας. Πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου".

-Έχεις μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας; Τι ζητάει από εσένα;

"Ο κόουτς Καστρίτης με εμπιστεύεται, με στηρίζει και θέλω και εγώ με τις δυνατότητες μου, αλλά και με την εμπειρία που έχω σε επίπεδο Α1, να βοηθήσω τα παιδιά, να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου ώστε να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Ο προπονητής θέλει να γίνουμε "ομάδα". Και αυτό θα γίνει γιατί πέρα από τις δυνατότητες που έχουμε, υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ μας. Αυτό έχω αντιληφθεί από τις πρώτες προπονήσεις".

Καββαδάς στο Sport24.gr: "Να αποδείξω την αξία μου στον Αρκαδικό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Σε ξάφνιασε η απόφαση να παραχωρηθείς δανεικός από τον Ολυμπιακό ή ήταν κάτι που το περίμενες;

"Κοίτα, πέρσι η σεζόν ήταν λίγο δύσκολη για μένα, γιατί είχα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Στα περισσότερα παιχνίδια δεν έπαιζα. Όσο έπαιξα όμως, όπως ανέφερα, ήμουν θετικός για την ομάδα και όχι αρνητικός. Πιστεύω πως τα κατάφερα μια χαρά σε ό,τι μου ζητήθηκε να κάνω. Πιστεύω πως άξιζα να παίζω περισσότερο, παίρνοντας περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Δεν το λέω με παράπονο, απλά, αυτό πιστεύω.

Το περασμένο καλοκαίρι συμφωνήσαμε να δοθώ δανεικός. Ήταν κάτι που το ήθελα και το ζήτησα να γίνει πράξη αν ήταν εφικτό, γιατί ήθελα να πάω σε μία ομάδα που θα έχω ενεργό ρόλο. Δεν ήθελα να συνεχίσω να είμαι ανενεργός. Βέβαια, από το καλοκαίρι φτάσαμε τέλη Οκτώβρη ώστε να πάω δανεικός, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ".

-Στον Αρκαδικό θέλεις να αποδείξεις και την αξία σου ώστε να επιστρέψεις κιόλας κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό;

"Καταρχάς να πω πως με τον Ολυμπιακό έχω ακόμη άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Σίγουρα θέλω να δείξω την αξία μου στον Αρκαδικό. Είναι μία ευκαιρία για μένα να βρω ρυθμό σε αυτή την ομάδα, να την βοηθήσω να πάει καλά φέτος και να αποδείξω το τι μπορώ να προσφέρω έχοντας ενεργό χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό, δίχως αυτό να με αγχώνει. Μακάρι να ξαναγυρίσω στον Ολυμπιακό κάποια στιγμή, το εύχομαι. Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως αγαπάω την ομάδα του Ολυμπιακού".

-Πως έζησες την κριτική του κόσμου στον Ολυμπιακό ύστερα από τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα;

"Ο κόσμος γίνεται πάντα αυστηρός. Το έχω ζήσει στον Ολυμπιακό. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα πρέπει ο φίλαθλος κόσμος να έχει υπομονή, να αγαπάει την ομάδα και να την στηρίζει. Να σέβεται την προσπάθεια της. Είναι μία ομάδα που έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Ξέρεις, κάποιες φορές ο κόσμος, επειδή βρίσκεται εκτός ομάδας, κάποιες φορές δεν του είναι εύκολο να αντιληφθεί την πίεση που υπάρχει, αλλά και τις δυσκολίες που μπορούν να διαμορφωθούν μέσα σε μία ομάδα".

-Ποια είναι η άποψη σου για το φετινό ρόστερ και την ομάδα του Ολυμπιακού;

"Αυτό που μπορώ να πω για την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι ότι διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ, με εξαιρετικούς παίκτες. Υπάρχει ποιότητα και παίκτες με προσωπικότητα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει και έναν καλό προπονητή, ο οποίος έχει βάλει βάσεις στην ομάδα, λειτουργώντας με αρχές και με στόχους στο παιχνίδι της ομάδας. Ξέρει τι κάνει.

Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα βελτιώνεται και θα γίνεται καλύτερη. Δεν είναι εύκολο να βρει γρήγορα την χημεία της. Έφυγαν εφτά παίκτες από το ρόστερ και ήρθαν εφτά νέοι παίκτες. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Έγιναν κάποιες αλλαγές. Απαιτείται χρόνος, παιχνίδια και υπομονή, ώστε η ομάδα να αποκτήσει ομοιογένεια και να "δέσει", βγάζοντας στο παρκέ και τους αυτοματισμούς που θέλει. Η ομάδα θα δείξει στη συνέχεια τις πραγματικές της δυνατότητες. Υπομονή και όσο περνάει ο χρόνος ο Ολυμπιακός θα βελτιώνεται, θα γίνεται καλύτερος".

TAGS ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ