ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Απόλλωνα Πατρών, πάμε σαν άλλοτε...

Απόλλωνα Πατρών, πάμε σαν άλλοτε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την πρώτη του νίκη επί της ΑΕΚ μετά από τέσσερα χρόνια ψάχνει ο Απόλλων Πατρών που υποδέχεται την "Ένωση" στην Περιβόλα (18/2, 19:00). Πάει για ρεκόρ ο "θύτης" της τελευταίας πατρινής νίκης, Νίκος Αργυρόπουλος, που μίλησε στο Sport24.gr

Έχουν περάσει τέσσερα και κάτι χρόνια από την τελευταία επικράτηση του Απόλλωνα Πατρών επί της ΑΕΚ. Στην Α2 τότε βέβαια, οι "μελανόλευκοι" είχαν νικήσει στη Ζωφριά (66-68) για να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφήνοντας εν τέλει εκτός νυμφώνος την "Ένωση". Στην πορεία βέβαια, οι "κιτρινόμαυροι" πήραν την απόφαση για το απόλυτο restart με τον οικειοθελή υποβιβασμό στη Β' Εθνική, απ όπου ξεκίνησαν την επιστροφή στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

Από εκείνο το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Α2 έχει περάσει καιρός, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετική πορεία. Έπειτα από τέσσερα χρόνια όμως, η ομάδα του Κώστα Μέξα θέλει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Τι συνδέει τις δύο ημερομηνίες; Ο Νίκος Αργυρόπουλος. Ο 38χρονος πλεϊμέικερ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του σε εκείνο το παιχνίδι, έχοντας 26 πόντους (3/4 τρίπ.), 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χάρη σε δικό του τρίποντο ο Απόλλων Πατρών πήρε το προβάδισμα (66-67) στα 39'', πριν ο Βλάντο Πέτροβιτς "γράψει" το τελικό σκορ με 1/2 βολές.

Απόλλωνα Πατρών, πάμε σαν άλλοτε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και τι δεν θυμάμαι", παραδέχεται αρχικά στο Sport24.gr, για να συνεχίσει προσπαθώντας να γίνει πιο σαφής και να δώσει την ακριβή εικόνα όσων έχει στο μυαλό του: " Είναι από τα παιχνίδια που θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά γιατί ήταν πολύ σημαντικό, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Είχαμε κάνει καταπληκτική εμφάνιση όλοι, ως ομάδα. Οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν δημιουργήσει "καυτή" έδρα. Στοιχεία που είχαν δώσει ούτως ή άλλως στοιχεία μεγαλειώδους νίκη. Ήταν το παιχνίδι που ουσιαστικά μας έδωσε την άνοδο, παρότι υπήρχαν αρκετές αγωνιστικές ακόμη στο πρωτάθλημα".

Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Ο Απόλλων Πατρών έχει αλλάξει προπονητή, φιλοσοφία και στόχους. Όσο για την ΑΕΚ; Το προφανές θα ήταν να πούμε πως ο Μάκης Αγγελόπουλος τής έχει δώσει τη δυναμική να διεκδικεί τίτλους και να υπογράφει παίκτες από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο Μαλίκ Χέρστον και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να παραγνωρίσει ο αρχηγός των "μελανόλευκων", ο οποίος λέει με ειλικρίνεια:

" Μιλάμε για διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ ισχυρή, έχει πολύ μεγάλη οικονομική δυνατότητα για να φέρνει παίκτες από το πάνω ράφι. Πλήρες ρόστερ με πάρα πολύ καλό προπονητή. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τη δεδομένη στιγμή μας ευνοεί γιατί είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες. Για να έρθει το καλό αποτέλεσμα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να πω κάτι συγκεκριμένο για κάποιον, όλοι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι και μπορούν να κάνουν τη "ζημιά". Να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια. Σε όλες τις περιπτώσεις, να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι".

Απόλλωνα Πατρών, πάμε σαν άλλοτε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο πρώην συμπαίκτες συμπλεύσαντες στην πατρινή ομάδα βρίσκονται στο Νο2 της λίστας, έχοντας από 1.237 πόντους έκαστος, με τον εν ενεργεία γκαρντ του Απόλλωνα Πατρών να επισημαίνει πως " ο Νίκος (Βετούλας) και ο Γιάννης (Μολφέτας) χαίρονται όσο κι εγώ. Νομίζω ο Νίκος θα χαρεί που θα τον ξεπεράσω στη λίστα (γελάει). Έχουμε άλλωστε πάρα πολύ καλή σχέση, εδώ και είκοσι χρόνια κρατάει αυτή η φιλία. Δεν το κρύβω, με ευχαριστεί αυτό. Νιώθω όμορφα για όλα αυτά τα χρόνια που παίζω. Είμαι τυχερός που είμαι τόσα χρόνια και μπορώ να λέω ότι κάνω ρεκόρ. Με κάνουν να νιώθω λίγο όμορφα".

Ενώ, για επιμύθιο, θέλησε να κάνει κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το "παρών" το απόγευμα (18/2, 19:00) στην Περιβόλα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: " Μακάρι να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο, να δει το παιχνίδι και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ανάλογη της ιστορίας των δύο ομάδων. Θέλουμε τους φιλάθλους μας κοντά για στήριξη σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ