ΚΗΦΙΣΙΑ

Ένσταση η Κηφισιά για το σουτ του Γκίκα

Ένσταση η Κηφισιά για το σουτ του Γκίκα
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Γκίκας επιχείρησε να οδηγήσει τον αγώνα με τον Κόροιβο στην παράταση, αλλά ο Ηλίας Κορομηλάς μέτρησε ορθώς το καλάθι του ως δίποντο. Παρόλ' αυτά, η Κηφισιά κατέθεσε ένσταση λόγω του λάθους της γραμματείας να το γράψει ως τρίποντο στο ταμπλό.

Το Ζηρίνειο δημιουργεί... ιστορικό στα θρίλερ, αφού μετά από αυτό με το Λαύριο, το απόγευμα του Σαββάτου (7/11) είδαμε ακόμη ένα. Αυτή τη φορά σε ρόλο συμπρωταγωνιστή ήταν ο Κόροιβος. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, αφού το καλάθι που πέτυχε ο Νίκος Γκίκας στα 9'' για το τέλος μέτρησε για δύο πόντους -κατόπιν υπόδειξης του Ηλία Κορομηλά.

Ο διεθνής ρέφερι ήταν εξ αρχής σαφής ως προς τη φάση, επιμένοντας πως ο 25χρονος γκαρντ των γηπεδούχων πατούσε τη γραμμή του τριπόντου. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το replay. Η γραμματεία όμως έκανε... λάθος αφού στην αρχή το πέρασε στον φωτεινό πίνακα ως τρίποντο, όπερ και σημαίνει προέκυψε ισοπαλία στο παιχνίδι. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των δύο ομάδων ενέργησε στα τελευταία 9'' του αγώνα με τη λογική του "Χ" στο σκορ, κάτι που εκ των πραγμάτων ευνόησε τον Κόροιβο.

Ένσταση η Κηφισιά για το σουτ του Γκίκα

Η στιγμή που ο Ηλίας Κορομηλάς χρεώνει ως δίποντο το καλάθι του Νίκου Γκίκα

Με 2'' για το τέλος (κι ενώ το παιχνίδι παιζόταν ακόμη), η γραμματεία έβαλε το σωστό σκορ. Όλα όμως είχαν χαθεί για την Κηφισιά, αφού ο Νίκος Γκίκας αστόχησε στο σουτ της απελπισίας που έκανε σχεδόν με την εκπνοή.

Το συγκεκριμένο λάθος της γραμματείας ώθησε την ομάδα των Βορείων Προαστίων στην απόφαση να καταθέσει ένσταση ως προς το αποτέλεσμα. Θυμίζουμε πως το αυτό είχε πράξει μετά τον αγώνα με το Λαύριο, με τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να τη δικαιώνει εν μέρει, με αποτέλεσμα η συνέχεια να δοθεί στο ΑΣΕΑΔ, όπου προσέφυγαν οι "κόκκινοι".

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κηφισιάς για την αναμέτρηση με τον Κόροιβο αναφέρεται χαρακτηριστικά: " Εξωγενείς παράγοντες καθόρισαν το αποτέλεσμα της σημερινής(7/11) αναμέτρησης στην οποία η Κηφισιά ηττήθηκε με 60-61 από τον Κόροιβο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο αγώνας κρίθηκε στα 9,7 τελευταία δευτερόλεπτα όταν η γραμματεία έγραψε στον πίνακα του γηπέδου ότι το σκορ ήταν 61-61 με αποτέλεσμα η Κηφισιά θεωρώντας ότι το ματς θα πάει στην παράταση δεν έκανε φάουλ. Η γραμματεία άλλαξε το σκορ του πίνακα σε 60-61 υπέρ του Κόροιβο στο τελευταίο δευτερόλεπτο ξεγελώντας το προπονητικό τιμ της Κηφισιάς. Οι "Κηφισιώτες" έχουν καταθέσει ένσταση".

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ