ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρέθυμνο: Το χειρότερο ξεκίνημά του στην Basket League

Ρέθυμνο: Το χειρότερο ξεκίνημά του στην Basket League
EUROKINISSI

Το καμπανάκι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χτυπήσει στο Ρέθυμνο, κι ας διανύει το χειρότερο ξεκίνημά του σε αυτά τα εννέα χρόνια που βρίσκεται στην Basket League.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Εντούτοις αυτό το 0-5 του Ρεθύμνου , μιας ομάδας που δεν κινδύνεψε ποτέ από τότε που επέστρεψε στηνBasket League(και εδραιώθηκε σε αυτήν), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Έπειτα από πέντε αγώνες η ομάδα του Σταύρου Μυκονιάτη βρίσκεται καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι η μόνη που ακόμα δεν έχει σημειώσει ούτε μία νίκη στο πρωτάθλημα. Ποτέ ξανά δεν είχε αρχίσει ένα πρωτάθλημα με 0-5.

Ακόμα και στην πρώτη του χρονιά στηνBasket League (2007-08) το Ρέθυμνο είχε αρχίσει την κανονική περίοδο με 1-4, πριν υποβιβαστεί εν τέλει με ρεκόρ 9-17. Από τη σεζόν 2011-12 (όταν επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία) και μετά, δε, οι Κρητικοί ποτέ δεν μπήκαν στην διαδικασία παραμονής στην κατηγορία. Προς το παρόν πάντως ουδείς κάνει τέτοιες σκέψεις στην Κρήτη, μιας και για το κακό ξεκίνημα ευθύνεται έως ένα βαθμό και το δύσκολο πρόγραμμα, με αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ, Λαύριο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Προμηθέα. Έτσι λένε τουλάχιστον...

" Ξέραμε από την αρχή ότι έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες. Παίξαμε με τον ΠΑΟΚ που ήταν έτοιμος για την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με την ΑΕΚ και το Λαύριο που επίσης είχε περισσότερα ματς στα πόδια του, με τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα που μόλις την Τετάρτη έκανε την πρώτη του ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ", δήλωσε ο Σταύρος Μυκονιάτης μετά την χθεσινή ήττα από τον Προμηθέα . "Η σειρά των αγώνων τα λέει όλα. Σε όλα τα παιχνίδια έχουμε εμφανιστεί καλοί για 30-35 λεπτά αλλά μας έλειπε κάτι για να φύγουμε νικητές στο τέλος. Νομίζω ότι είμαστε σε αυτόν τον δρόμο και πιστεύω πως στα επόμενα ματς θα έρθουν οι νίκες που θέλουμε".

Τα τελευταία 8 χρόνια το Ρέθυμνο δεν τερμάτισε ποτέ κάτω από την 10η θέση

Οι αριθμοί, βέβαια, είναι... αριθμοί. Και το 0-5 δεν είχε σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν στο ξεκίνημα μιας χρονιάς. Την σεζόν 2011-12 το Ρέθυμνο ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 2-3 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην 4η θέση με ρεκόρ 15-9. Την επόμενη χρονιά πέτυχε τρεις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και τελείωσε το πρωτάθλημα 5ο με ρεκόρ 17-9. Με 3-2 άρχισε και τις επόμενες δύο σεζόν (2013-14 και 2014-15), ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο με 10-16 (9ο) και 14-12 (6ο) αντίστοιχα. Πάλι πολύ μακριά από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στην 8η θέση τερμάτισε το Ρέθυμνο τη σεζόν 2015-16, όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 1-4. Παρόμοια εκκίνηση έκανε και την επόμενη χρονιά (2016-17), όταν πέτυχε τελικά 13 νίκες και τερμάτισε 6ο. Όσο για πέρυσι; Το αρχικό 3-2 έγινε 10-16 στο τέλος της χρονιάς. Πάλι όμως δεν κινδύνεψε. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα συμβεί φέτος.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ