ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιαννόπουλος στο Sport24.gr: "Να έχω αντίκτυπο στο παιχνίδι μας"

Γιαννόπουλος στο Sport24.gr: "Να έχω αντίκτυπο στο παιχνίδι μας"
INTIME SPORTS

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την παρουσία του στο Ρέθυμνο, αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο ισπανικό πρωτάθλημα και έκανε το δικό του σχόλιο την εικόνα που δείχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ρεθύμνου στη νίκη της κρητικής ομάδας επί των Τρικάλων (83-79), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από πέντε σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Ο 26χρονος γκαρντ-φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 18 πόντους και μιλώντας στο Sport24.gr εξήγησε το τι άλλαξε στην ομάδα τις τελευταίες μέρες και από τις ήττες επέστρεψε στις νίκες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Ρεθύμνου το γεγονός πως στα ματς που έχασε υπήρξαν στιγμές που οι Κρητικοί είχαν εκείνοι το προβάδισμα στο σκορ, αλλά αδυνατούσαν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος.

"Κάναμε μίτινγκ για το γεγονός πως είμαστε μπροστά στο σκορ και μετά χάνουμε τα ματς"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος, στη συνέντευξη του στο Sport24.gr, εξήγησε το φαινόμενο λέγοντας τα εξής: "Κοίτα, είμαστε μία ομάδα που αποτελούμαστε από αρκετούς παίκτες που είναι η πρώτη ή η δεύτερη τους χρονιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αναφέρομαι στους περισσότερους παίκτες. Οπότε δεν μπορείς να πετύχεις μία εμπειρία χρόνων μέσα σε 7-8 παιχνίδια, συν τα φιλικά. Χρειάζεται χρόνος. Έχουμε βελτιωθεί πάντως και ειδικά στο κομμάτι που συνήθως είμαστε μπροστά στο σκορ και μετά χάνουμε στο τέλος ματς, είναι κάτι που το έχουμε κουβεντιάσει και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Επιμένουμε σε αυτό το κομμάτι και θέλουμε να δείξουμε βελτίωση.

Είπαμε, πως όταν είμαστε μπροστά στο σκορ, θα πρέπει να έχουμε σωστές επιλογές, να μην ξεφεύγουμε νοητικά, να μην χαλαρώνουμε, να μην επαναπαυόμαστε,να μην θεωρούμε πως πήραμε το ματς. Δεν χρειάζεται όταν είμαστε μπροστά στο σκορ ο καθένας να κάνει το... κομμάτι του. Είναι κάτι που το λέμε συνεχώς στα μίτινγκ της ομάδας. Το έχουμε καταλάβει πλέον και θα παρουσιάσουμε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Το καλό είναι πως στην ομάδα υπάρχει υπομονή. Έχουμε καλή ομάδα, διαθέτουμε ποιότητα στο ρόστερ και θέμα χρόνου να έρθει το δέσιμο και η εμπειρία".

"Ρόλος μου να βοηθάω σε επίθεση και άμυνα, να έχω αντίκτυπο στο παιχνίδι της ομάδας"

Όσον αφορά για τον ρόλο του στην ομάδα του Ρεθύμνου, ο 26χρονος γκαρντ-φόργουορντ, σχολίασε πως: "Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι κυρίως να βοηθάω όπου μπορώ και σε ό,τι χρειαστεί. Όταν μπαίνω στο παρκέ να έχω αντίκτυπο, είτε αυτό είναι στην άμυνα, είτε πρόκειται για την επίθεση. Να μην μένω απλά στην ικανότητα μου στο σουτ. Δεν είμαι στην ομάδα απλά για να σουτάρω. Θέλω να βοηθάω και στην άμυνα, ειδικά στην άμυνα στην αδύναμη πλευρά, κάτι καινούριο στην ομάδα. Είναι σημαντικό να δίνω βοήθειες, να παρουσιάζομαι περισσότερο δυνατός στο ένας εναντίον ενός. Ο ρόλος μου γενικότερα είναι να βοηθάω συνολικά την ομάδα και αυτό ισχύει και για κάθε παίκτη. Όποτε χρειαστεί να ηγηθώ της προσπάθειας θα το κάνω".

"Στο Ρέθυμνο ο κόσμος αγαπάει την ομάδα μπάσκετ και έχει υπομονή"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε σύλλογο της ελληνικής επαρχίας. Άραγε πως είναι η ζωή στο Ρέθυμνο και πως αντιμετωπίζει ο κόσμος την ομάδα μπάσκετ της πόλης; " Είναι όντως η πρώτη φορά που παίζω μπάσκετ στην Ελλάδα σε ομάδα της επαρχίας, αν εξαιρέσεις τις δύο σεζόν στην Ισπανία. Είναι κάτι όμορφο και αυτό μου αρέσει. Το Ρέθυμνο έχει πόθο και αγάπη για την ομάδα μπάσκετ. Ίσως αυτό οφείλεται σε έναν βαθμό επειδή δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Τους δίνουν χαρά οι επιτυχίες της ομάδας, και είναι κάτι που με ευχαριστεί και μας ευχαριστεί σαν ομάδα, που ο κόσμος ανυπομονεί για τα παιχνίδια μας. Μου αρέσει που ο κόσμος μας στηρίζει και περιμένει από εμάς να του δώσουμε χαρά. Προσωπικά προσπαθώ να εκπληρώσω τις προσδοκίες τους, να τους δώσουμε νίκες, χαρές και επιτυχίες. Μου αρέσει που και ο κόσμος μας εμπιστεύεται και έχει υπομονή Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, υπήρξε ελάχιστη γκρίνια και μουρμούρα".

Γιαννόπουλος στο Sport24.gr: "Να έχω αντίκτυπο στο παιχνίδι μας"
INTIME SPORTS

"Στην Ισπανία το μπάσκετ είναι πιο γρήγορο, πιο ελεύθερο, κέρδισα πολλά από αυτή την εμπειρία"

Ο Έλληνας φόργουορντ έζησε για δύο χρόνια στην Ισπανία, λαμβάνοντας μέρος στην λίγκα της χώρας, αγωνιζόμενος στις Μανρέσα (2013-2014) και Ομπραντόριο (2014-2015). Ο Χάρης Γιαννόπουλος μας μίλησε για την εμπειρία του: "Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, πέρασα δύο χρόνια στην Ισπανία, τα οποία ήταν υπέροχα, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Κέρδισα πολλά και έμαθα όσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι. Τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Παίκτες και προπονητές εκεί αντιμετωπίζουν διαφορετικά το παιχνίδι. Το μπάσκετ εκεί, στην Ισπανία, είναι πιο ελεύθερο.

Σε αφήνουν να εκδηλώσεις πιο ελεύθερα το ταλέντο σου στο παιχνίδι. Το παιχνίδι επίσης είναι πιο γρήγορο στην Ισπανία. Γύρισα στην Ελλάδα γιατί ήθελα να έχω τον ρόλο που έχω στο Ρέθυμνο. Να είμαι περισσότερο πρωταγωνιστής, από τα πρώτα βιολιά αν μπορώ να το πω έτσι. Στο εξωτερικό, από τις προτάσεις που είχα, δεν κατάφερα να το βρω αυτό. Σε κάποιες ομάδες που θα μπορούσα να το βρω αυτό, δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες σε οργανωτικό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος πάντως που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο.

"Σέβονται τον Έλληνα μπασκετμπολίστα, αναγνωρίζουν την αξία μας"

Τον Έλληνα μπασκετμπολίστα τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό στην Ισπανία. Τον έχουν ψηλά. Την άποψη που έχουμε εμείς για τους εαυτούς μας, όσον αφορά το ελληνικό μπάσκετ, την έχουν και εκείνοι. Μας αναγνωρίζουν σαν αξία, μας σέβονται. Τόσο οι Ισπανοί προπονητές, όσο και οι Ισπανοί παίκτες, σέβονται, αναγνωρίζουν και έχουν σε εκτίμηση το ελληνικό μπάσκετ και τον Έλληνα μπασκετμπολίστα. Ξέρουν πως πέρα από το ταλέντο μας, διαθέτουμε κάποιες αρχές. Όπως το γεγονός πως σε θέματα τακτικής είμαστε καλοί. Πως ξέρουμε τι να κάνουμε στο γήπεδο. Πως κάνουμε σωστές επιλογές μέσα στο παιχνίδι. Πως αγωνιζόμαστε με πάθος, αλλά και πως διαθέτουμε μαχητικότητα και σκληράδα στην άμυνα".

"Όνειρο το να παίξεις σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος την σεζόν 2008-2009 αποτέλεσε μέλος του Ολυμπιακού, έχοντας έρθει στην ομάδα μαζί με τον Κώστα Σλούκα, ενώ κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό την σεζόν 2012-2013. Είναι στόχος του να καταφέρει να επιστρέψει σε μία από τις δύο ομάδες; "Εννοείται! Είναι όνειρο και στόχος του κάθε αθλητή που έχει φιλοδοξίες το να αγωνιστεί σε δύο τεράστιους συλλόγους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είναι κάτι που το έζησα στο παρελθόν.

Το κίνητρο πάντα υπάρχει και το έχει ο κάθε παίκτης που έχει στόχους και φιλοδοξίες. Θα ήθελα στο μέλλον να αγωνιστώ και πάλι σε μία από αυτές τις δύο μεγάλες ομάδες. Από εκεί και πέρα εγώ αυτή την στιγμή έχω στο μυαλό μου μόνο το Ρέθυμνο και στόχος μου είναι να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας από εμένα. Μου έχει δοθεί ένας ρόλος και θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να βοηθήσω το Ρέθυμνο να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει φέτος".

"Πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός, μεγάλο κεφάλαιο ο Παππάς για τον Παναθηναϊκό"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος παρακολουθεί τις ελληνικές ομάδες στην Euroleague και στις δηλώσεις έκανε το εξής σχόλιο για την εικόνα κόκκινων και πράσινων, μέχρι τώρα, στη διοργάνωση: "Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής δείχνει πως είναι πιο έτοιμος σαν ομάδα. Παίζει καλά και δείχνει περισσότερο έτοιμος σαν σύνολο σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε την αναποδιά με τον τραυματισμό του Γιανγκ. Είναι κρίμα και ελπίζω το παλικάρι να καταφέρει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση γερός και δυνατός. Ελπίζω να μην τον πάει πίσω.

Ο Παναθηναϊκός έχει ορισμένα προβλήματα αγωνιστικά. Θεωρώ όμως πως με την επανένταξη του Νίκου Παππά, ο οποίος είναι εξαιρετικός παίκτης, θα βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλο κομμάτι για τον Παναθηναϊκό. Χρειάζεται υπομονή. Έχει καλό προπονητή, τον κ. Τζόρτζεβιτς, και νομίζω πως στο τέλος θα πετύχει τους στόχους του".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ