ΚΑΟΔ

Out ο ΚΑΟΔ, in το Λαύριο στην Basket League 2015-16!

Out ο ΚΑΟΔ, in το Λαύριο στην Basket League 2015-16!

Ο ΚΑΟΔ ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν θα αγωνιστεί στην Basket League 2015-16. Την θέση των Δραμινών θα πάρει το Λαύριο ενώ η σχετική αλλαγή θα επικυρωθεί στο αυριανό (10/9) Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Οι εξελίξεις είναι αρνητικές σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του ΚΑΟΔ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16. Οι Δραμινοί ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προκειμένου να σωθεί η ομάδα όμως η νέα σεζόν δεν θα την βρει στην Α1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "πράσινοι" ενημέρωσαν τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν θα κατέβουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Βασίλης Τσακτσαρλής, παραμένει αμετακίνητος στη θέση του να μην συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον ΚΑΟΔ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει υποστήριξη από άλλους τοπικούς επιχειρηματίες και την κοινωνία της πόλης.

Παρεμπιπτόντως, οι Δραμινοί είχαν δώσει προθεσμία μέχρι τις 21/8 σε όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν πραγματικά την προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει "ζωντανή" η ομάδα. Μάλιστα διευκρίνισαν πως " μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος και εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις ο ΚΑΟΔ 1989 ΚΑΕ θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και θα τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης".

Τη θέση του ΚΑΟΔ στην Α1 θα πάρει το Λαύριο, που τερμάτισε στην 3η θέση της κατάταξης στην περσινή Α2 πίσω από την πρωαθλήτρια Καβάλα και τον Αρκαδικό. Η ομάδα έχει κάνει ήδη τις κινήσεις της σε ό,τι αφορά τους μεταγραφικούς στόχους, έχοντας έλθει σε συμφωνία με τέσσερις ξένους . Τους Τζαμάλ Νίξον (25, 1μ83), Μπράντον Γιανγκ (24, 1μ93), Τζερόμ Χιλ (21, 1μ98) και Ουσμάν Κρουμπαλί (27, 2μ01). Παράλληλα, έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις στο γήπεδο ώστε να είναι απόλυτα έτοιμο, όταν ζητηθεί.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του Λαυρίου, Κώστας Αθανασόπουλος, είχε εξηγήσει στον Sport24 Radio 103,3 ότι "θέλουμε να αγωνιστούμε στην μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα όνειρο για εμάς. Κάνουμε, μάλιστα, κάποιες διορθώσεις στο γήπεδο και κάποιες κινήσεις για την σύσταση ΚΑΕ, ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η πόλη ενδιαφέρεται, ο κόσμος θέλει ν' αγοράσει εισιτήρια διαρκείας και ρωτάει αν θα παίξουμε στην Α1. Η τοπική κοινωνία είναι δίπλα μας όπως και ο δήμος του Λαυρίου".

Πλέον απομένει η επίσημη ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ώστε να οριστικοποιηθεί η ανακατάταξη στις κατηγορίες, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί στο αυριανό (10/9) Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ