ΚΑΟΔ

Η νίκη που έφερε τη μπουγάδα

Η νίκη που έφερε τη μπουγάδα
INTIME SPORTS

Η νίκη επί του Πανελευσινιακού έφερε τον ΚΑΟΔ πιο κοντά στην παραμονή, αλλά και μια ανάσα από την οκτάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τι λέει ο Θοδωρής Ζάρας στο Sport24.gr και ποιο το χιουμοριστικό στιγμιότυπο από τα αποδυτήρια.

Ο τρόπος που γράφεται η ιστορία τον τελευταίο μήνα έχει βοηθήσει τον ΚΑΟΔ να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Βλέπετε, η ομάδα του Κώστα Μέξα μετράει τρεις νίκες σε παιχνίδια με ομάδες που ανήκουν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας (αυτό της αποφυγής του υποβιβασμού), την ώρα που -ενδιάμεσα- έχασε από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ουδείς όμως μπορεί να λογίζει τις συγκεκριμένες ήττες ως πρόβλημα. Τουναντίον, η δουλειά έγινε σωστά εκεί που έπρεπε. Δηλαδή στους αγώνες με Κόροιβο ( 78-62 ), Πανιώνιο ( 79-72 ) και Πανελευσινιακό ( 76-61 ).

Τι κάνει τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια; " Το πάθος, ο εγωισμός και η καλή τακτική", απαντάει ο Θοδωρής Ζάρας στο Sport24.gr. Ο οποίος είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να σχολιάσει τους λόγους που οι Δραμινοί βρίσκονται στο +3 από την γραμμή του υποβιβασμού, έχοντας παράλληλα το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την ομάδα που βρίσκεται κάτω από αυτή (βλ. Πανελευσινιακός).

Ο αρχηγός του ΚΑΟΔ υπερθεμάτισε του γεγονότος πως " παίζαμε με μια ομάδα που δεν είχε άλλη επιλογή. Κι από τη δική μας πλευρά ήταν κάτι σαν τελικός το παιχνίδι. Δεν θέλαμε να τους δώσουμε ευκαιρία να πιστέψουν στη νίκη. Και το καταφέραμε".

Αν κοιτάξει κάποιος το πρόγραμμα του β' γύρου, θα παρατηρήσει πως η ομάδα του έχει κερδίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει με ανταγωνιστές της (ήτοι, μετράει 4/5 με μοναδική ήττα αυτή από τα Τρίκαλα, με 80-76).

Σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός πως " έχει αλλάξει η άμυνά μας. Νομίζω πως όλο το παιχνίδι μας είναι διαφορετικό. Ακόμη και στην επίθεση παίζουμε ακόμη καλύτερα", όπως τονίζει, πριν αναφερθεί στον Κώστα Μέξα και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, οι οποίοι " γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι. Ο κόουτς Κώστας Μέξας ξέρει καλά αυτό που κάνει".

Τι είναι αυτό; Πέραν του αγωνιστικού αφορά και το ψυχολογικό κομμάτι, αφού " ακόμα κι όταν κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στην αρχή, μας έλεγε διαρκώς πως εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση, στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας. Μας τόνισε διαρκώς πως θα ανταμειφθούμε, αν δεν σταματήσουμε την πολλή δουλειά. Κι αυτό κάναμε".

Όταν η συζήτηση πήγε στην έλευση των Δημήτρη Τσαλδάρη και Μανώλη Παπαμακάριου, αυτό που είχε να πει ήταν πως " βοήθησαν και βοηθάνε πάρα πολύ", πριν κλείσει μιλώντας για το παιχνίδι που ακολουθεί, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας.

Μεσολαβεί βέβαια η διακοπή -ελέω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος- αλλά η ουσία είναι η εξής: αν ο ΚΑΟΔ αλώσει την Περιβόλα, θα είναι το φαβορί για την όγδοη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ. " Έχουμε μπροστά μας ένα κενό, για να ξεκουραστούμε. Μετά θα πάμε στην Πάτρα, αν κερδίσουμε εκεί θα έχουμε μεγάλο προβάδισμα για τα πλέι οφ", κατέληξε ο Θοδωρής Ζάρας.

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ