ΤΡΙΚΑΛΑ

Μέξας: "Έχουμε να καλύψουμε αρκετό έδαφος"

Μέξας: "Έχουμε να καλύψουμε αρκετό έδαφος"

Ο Κώστας Μέξας τόνισε πως η ομάδα των Τρικάλων μαζεύτηκε αργά και πλέον άπαντες τρέχουν ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Τζόουνς: "Μου αρέσει να παίζω γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ".

Τα Τρίκαλα BC Aries ολοκλήρωσαν την Media Day τους ενόψει της νέας σεζόν, έχοντας ως πρώτο στόχο την παραμονή τους στην κατηγορία. Πριν την προπόνηση οι προπονητές και οι παίκτες συνομίλησαν με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» Κώστας Μέξας τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Αναμένεται μία δύσκολη σεζόν γενικά και χρειάζεται πολύ δουλειά από μέρους μας. Μαζευτήκαμε όλοι μαζί πάρα πολύ αργά και έχουμε να καλύψουμε αρκετό έδαφος. Τα παιδιά έχουν σίγουρα όρεξη, έχουν και ταλέντο, θα χρειαστούμε χρόνο, αυτή είναι η αλήθεια αν και χρόνος πολύς δεν υπάρχει»

Για την προσαρμογή των νεαρών Αμερικάνων: «Κάθε παιχνίδι που παίζουμε είναι για τα παιδιά που ήρθαν από τα κολλέγια μία καινούργια εμπειρία που οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναβιώσει και τους είναι πρωτόγνωρο. Ευελπιστούμε ότι θα δείξουν προσαρμοστικότητα και θα αντιληφθούν τι πρέπει να κάνουν πρώτα ως παίκτες της ομάδας μας και μετά ως επαγγελματίες αθλητές»

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις και θέλω να είμαι ειλικρινής αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτές και η ετοιμότητα μας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα της προπόνησης, το ποσοστό αντίληψης αυτών που ζητάμε από τα παιδιά, πιθανόν τα αποτελέσματα γιατί παίζουν ρόλο στο ψυχολογικό κομμάτι. Ευελπιστώ ότι το πολύ σε δύο μήνες θα είμαστε σε αρκετά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και σε αυτό αναμένεται να μας βοηθήσουν και οι διακοπές του Νοεμβρίου λόγω των εθνικών ομάδων και του κυπέλλου».

Τέλος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ τόνισε: «Δεν είναι παιχνίδι χωρίς άγχος. Αυτό είναι πολύ σχετικό. Δεν υπάρχουν στην δουλειά μας παιχνίδια χωρίς άγχος, πρέπει να δείξουμε μία εικόνα ανταγωνιστικότητας. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει πολύ καλό ρυθμό, σκοράρει πάνω από 90 πόντους, εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε κάποια πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση».

Μέξας: "Έχουμε να καλύψουμε αρκετό έδαφος"

Οι δηλώσεις των παικτών

Ο Σοντρέ Τζόουνς από την πλευρά του σημείωσε: «Τα Τρίκαλα είναι μία πολύ ωραία πόλη με υπέροχο φαγητό και καλούς ανθρώπους. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή εδώ και περιμένω τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στόχος να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και μέσα από τις νίκες θα πετύχει ο καθένας μας και τους προσωπικούς του στόχους. Μου αρέσει να παίζω γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, κάτι που πιστεύω ότι αρέσει και στον κόσμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λεμόντ Μάρει: «Τα Τρίκαλα είναι μία πολύ φιλόξενη πόλη, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη. Το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι πολύ υψηλό. Πριν έρθω εδώ δεν γνώριζα τίποτα αλλά τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχουν κολοσσιαίες ομάδες με παίκτες ΝΒΑ. Εχω διαπιστώσει ότι παίζουν πολύ με την επαφή και τακτικά δουλεύουν αρκετά. Εγώ είμαι ένας παίκτης που αρέσκεται στο να σκοράρει αλλά και να βοηθά τους συμπαίκτες του. Πιστεύω ότι τα Τρίκαλα θα πετύχουν και φέτος τον στόχο τους».

Ο παλιότερος παίκτης της ομάδας Φίλιππος Καλογιανίδης τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα παρ’ όλο που έχουμε ένα νέο και νεανικό ρόστερ. Όλοι μας, τόσο οι προπονητές όσο και οι παίκτες έχουμε κίνητρο . Αν έχουμε υγεία θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε και στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι».

Τέλος ο Μιχάλης Λούντζης δήλωσε: «Πολύ ωραία πόλη τα Τρίκαλα, καλοί άνθρωποι, όλοι είναι κοντά στην ομάδα οπότε όλα είναι καλά. Δύσκολη η αποστολή και φέτος, είμαστε μία καινούργια ομάδα, ερχόταν μέχρι πρότινος συνεχώς παίκτες, σιγά σιγά όμως βελτιωνόμαστε, βρισκόμαστε και ελπίζουμε να παρουσιάσουμε μία καλή ομάδα. Ο ρόλος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και αυτό που θα κάνω θα είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Αγιασμός στα Τρίκαλα BC Aries

Μετά την Media Day τελέστηκε και ο καθιερωμένος αγιασμός εν’ όψει την νέας περιόδου από τον Πάτερ Κωνσταντίνο Τσιακμάκη ο οποίος κάθε χρόνο δίνει την ευλογία του στους «κυανέρυθρους». Στον αγιασμό παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας, φίλαθλοι, ο πρόεδρος του ΔΣ Βαγγέλης Φρύδας, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, ο Θανάσης Φαλτάκας που είναι από τους βασικούς υποστηρικτές της ομάδας αλλά και ο γενικός αρχηγός του ΑΟΤ Ζήσης Κατσαντώνης.

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ