ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Βασιλόπουλος στο Sport24: "Ευχή και κατάρα να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό"

Βασιλόπουλος στο Sport24: "Ευχή και κατάρα να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό"

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την επικράτηση του Περιστερίου επί του Παναθηναϊκού, την οποία χαρακτήρισε "φωτοβολίδα" και θα την... αντάλλαζε με δύο νίκες σε παιχνίδια που δεν κερδήθηκαν.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλο ήταν καταλυτικό γρανάζι στο συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου, βοηθώντας σημαντικά στη νίκη του Περιστερίου επί του Παναθηναϊκού.

Πέραν των τριών τριπόντων του, ο έμπειρος φόργουορντ είχε σημαντική συμβολή στην άμυνα των γηπεδούχων με 8 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα, τα οποία ώθησαν τους Περιστεριώτες στο τρανζίσιον παιχνίδι τους και στην επιβολή του ρυθμού.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για τη σπουδαία νίκη επί των "πρασίνων", την οποία ωστόσο πέρασε μέσα από το εμπειρικό του φίλτρο και χαρακτήρισε "φωτοβολίδα", τονίζοντας πως για την ομάδα του Περιστερίου θα είχε μεγαλύτερη αξία αν είχε αποφύγει δύο ήττες του παρελθόντος, ενώ θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν γίνει το έναυσμα για δύο νίκες στη συνέχεια: "Πάντα όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες είσαι πιο συγκεντρωμένος, με μεγαλύτερο κίνητρο, το ξέρω από όταν ήμουν στον Ολυμπιακό. Τους πετύχαμε σε μία συγκυρία, πάνω σε τραυματισμούς, μετά από ταξίδι, πριν από δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και κάναμε μία υπέρβαση. Για εμάς αυτή η νίκη είναι σαν όλες τις άλλες.

Αν μου έλεγες ότι πήρες Πρωτάθλημα από αυτή τη νίκη θα σου έλεγα εντάξει. Αλλά πήραμε δύο βαθμούς, αν παίρναμε 10 θα ήμουν χαρούμενος. Έχω μάθει να είμαι ρεαλιστής. Δεν θα πανηγυρίσω πριν τελειώσει το παιχνίδι, όπως επίσης δεν χάρηκα περισσότερο από άλλες νίκες. Είναι μία νίκη για την οποία χαίρομαι όπως σε όλες τις άλλες. Εγώ με τον ίδιο τρόπο παίζω σε όλα τα ματς", σχολίασε αρχικά ο 35χρονος φόργουορντ που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στο Περιστέρι.

Σε ερώτηση μάλιστα, για το αν αυτή η νίκη δίνει ένα αβαντάζ στο Περιστέρι έναντι των ανταγωνιστών του στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν κατηγορηματικός: "Κανένα αβαντάζ δεν μας δίνει, γιατί θα ήταν πιο σημαντικό να είχαμε κερδίσει τον Άρη ή τον Ιωνικό, ή να κερδίσουμε τώρα τον Κολοσσό. Αυτά είναι παιχνίδια φωτοβολίδες. Είναι ψυχολογία. Εμένα αν με ρωτάς σαν Παναγιώτη Βασιλόποιυλο, αν θα προτιμούσα να κερδίσω τον Παναθηναϊκό ή τα δύο ή δύο παιχνίδια που χάσαμε θα σου έλεγα τα δύο προηγούμενα ή έστω τα δύο επόμενα. Όταν παίζεις με μεγάλη ομάδα όλοι θέλουν να παίξουν καλά και να κερδίσουν. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν παίζεις με ομάδες που δεν έχουν πολύ κόσμο, που είναι πιο κοντά στη βαθμολογία, που θέλουν αυτές να σε κερδίσουν. Εκεί είναι ο χαρακτήρας που χτίζεις. Είναι ευχή και κατάρα όταν κάνεις τέτοιες νίκες. Πρέπει να μπορείς να λειτουργείς έτσι και στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι κάτι που λίγοι παίκτες μπορούν να το διαχειριστούν. Αυτοί που το κάνουν γίνονται Πρωταθλητές”.

Αναφορικά με την ανατροπή των γηπεδούχων στην αρχή του αγώνα που βρήκε τους γηπεδούχους πίσω με 12 πόντους (9-21), ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανεφερε: "Εμείς είμαστε μία ομάδα που στηριζόμαστε αμιγώς στην άμυνα μας. Όταν παίζουμε άμυνα και τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο είμαστε πολύ αποτελεσματικοί. Όταν ξεκινήσαμε και παίξαμε πιο δυνατά στην άμυνα και καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί αν θέλουμε να δημιουργήσουμε χώρους άλλαξαν τελείως τα πράγματα. Γυρίσαμε αρκετά την μπάλα, γιατί και πριν δυστυχώς ούτε σκριν μπορούσαμε να πάρουμε, ήμασταν πιο χαλαροί όταν συγκεντρωθήκαμε είχε άλλη έκβαση το παιχνίδι”.

Βασιλόπουλος στο Sport24: "Ευχή και κατάρα να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό"

Όσο για τον τραυματισμό του Καλάθη και πώς αυτός ευνόησε τους γηπεδούχους: “Δεν μπορούμε να γίνουμε και μηδενιστές, γιατί και οι δύο είναι Αμερικανοί είναι παίκτες τεράστιου βεληνεκούς. Σίγουρα ο Καλάθης είναι ο ιθύνων νους, σκέφτεται τα πάντα, δημιουργεί, είναι το πιο σημαντικό γρανάζι που έχει να κάνει και με την επίθεση γιατί μιλάμε για μία επιθετικογεννή ομάδα που βάζει πάνω από 100 πόντους μέσο όρο. Σίγουρα το ότι δεν ήταν ο Νικ μέσα, μας έκανε τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Από την άλλη χαίρομαι γιατί όταν μπήκε ο Παπαδάκης γύρισε το παιχνίδι, έδειξε στοιχεία για διάθεση και ενέργεια και πως μπορεί να κάνει πράγματα. Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι δίνουν την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει τόση σημασία η νίκη ή η ήττα, έχει το θέαμα, το παιχνίδι, η παραγωγή παικτών”.

Για τον δικό του ρόλο στους νέους του Περιστερίου: “Ο ρόλος είναι πολλές φορές όσο σαν αυτόν των γονέων. Όσο και να μιλήσεις στα παιδιά σου, αν δεν κάνουν τα λάθη μόνα τους, αν δεν περάσουν στη διαδικασία δεν θα μάθουν. Η εμπειρία είναι κάτι που την κερδίζεις με την πάροδο των χρόνων, με τα δικά σου λάθη. Η εμπειρία μπορεί να σου μάθει πράγματα. Και ο Γιάννης (σ.σ. Αγραβάνης) και ο Ζώης (σ.σ. Καράμπελας) είναι παίκτες με πάρα πολύ ταλέντο.

Ο Γιάννης ξεκίνησε το ματς, χρεώθηκε νωρίς με φάουλ. Είναι ένας σημαντικός που βοηθά την ομάδα σε συγκεκριμένα πράγματα. Ο Ζώης από την άλλη, είναι ένα νέο παιδί που έκανε προπονήσεις με εμάς, έπαιζε με εμάς, έπαιζε με το εφηβικό, έπαιζε με τις Εθνικές και έβγαλε έναν τραυματισμό. Έχοντας καινούργιο προπονητή και Ευρώπη μπροστά μας αποκτήθηκε ένας παίκτης, ο Σμιθ ο οποίος ξεκίνησε καλά και είναι δύσκολο να μπεις στο ροτέισον. Στο μπάσκετ αν χάσεις μία μέρα θέλεις άλλες τρεις για να την αναπληρώσεις. Δεν είναι εύκολο, λοιπόν για τον Ζώη, αλλά όλο αυτό θα του κάνει καλό”.

"ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ..."

Πέραν του εμπειρικού φίλτρου, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδειξε ότι διαθέτει και το ρεαλιστικό φίλτρο, γνωρίζοντας πως η προσπάθεια της ομάδας του για τη νίκη είχε και το αβαντάζ της... συγκυρίας και του timing που βρήκε τον Παναθηναϊκό ανάμεσα σε ευρωπαϊκό ταξιδι και "διαβολοβδομάδα".

Ερωτηθείς, λοιπόν, για τα λάθη των "πρασίνων" και πώς η ομάδα του τα εκμεταλλεύτηκε, ο έμπειρος φόργουορντ είπε: “Στα λάθη οδηγήθηκε και από τη δική μας άμυνα. Γίναμε πιο επιθετικοί στο πέντε εναντίον πέντε, εκεί δηλαδή που είμαστε πάρα πολύ καλοί. Θέλουμε πολλή δουλειά βέβαια και στην επίθεση στο πέντε με πέντε, γιατί όταν είμαστε σε ανοιχτό γήπεδο είναι όλα πιο εύκολα, όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό όπου είχαμε ρυθμό. Είχαμε κι εμείς απουσίες, όπως ο Σαλούστρος, ο Μόρισον, ο Ζώης, ο Αγραβάνης χρεώθηκε με φάουλ, όπως επίσης είχαμε επίσης παιχνίδι στην Ευρώπη μεσοβδόμαδα. Είχαμε βέβαια παραπάνω μέρα να ξεκουραστούμε, αλλά όλα αυτά σε επιβαρύνουν. Όσο μεγάλη σημασία έχει για εμάς η νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρεστίζ της ομάδας, άλλο τόσο καμία αξία δεν έχει η ήττα για τον Παναθηναϊκό. Δεν σου κρύβω ότι αν ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού και είχα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια μπροστά μου, θα θυσίαζα το παιχνίδι με το Περιστέρι. Είναι κάτι που μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Σίγουρα δεν υπάρχει παίκτης που να θέλει να καθίσει να χάσει, αλλά σαν επιλογή υπάρχει στο τραπέζι”.

Βασιλόπουλος στο Sport24: "Ευχή και κατάρα να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό"

Σε ερώτηση για το αν μετά το φετινό και περσινό "στοπ" του Περιστερίου στο αήττητο του Παναθηναϊκού, νιώθει πως η ομάδα του μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του σε ένα παιχνίδι: “Μην τρελαθούμε, το Περιστέρι είναι δεύτερη χρονιά στην Α1, είναι πολύ ιστορικός σύλλογος, είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση στο άθλημα. Είναι ένα οικογενειακό άλογο απέναντι σε ένα άλογο κούρσας. Ένα άλογο που κουβαλάει, έχει ακαδημίες, είναι σε μία μεγάλη πόλη, σε έναν μεγάλο Δήμο, μπορεί να προσφέρει πολλά στο μπάσκετ και να βοηθήσει παιδιά".

Τέλος, αναφορικά με τον στόχο της ομάδας, ξεκαθάρισε: “Πέρυσι στόχος μας ήταν να σωθούμε γρήγορα και να καταφέρουμε να παίξουμε Ευρώπη. Φέτος φυσικά δεν είναι απλά να μην πέσουμε κατηγορία. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην Α1. Για εμάς θα είναι θετικό και να παίζουμε ένα ωραίο μπάσκετ, να έρχεται ο κόσμος, να έρχονται παιδιά να μας βλέπουν και να δημιουργήσουμε μία όμορφη ατμόσφαιρα και κάτι διαφορετικό”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ