ΜΠΑΣΚΕΤ

Ράιαν Χάροου: Ο νέος "Πρίγκιπας" του Περιστερίου

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ράιαν Χάροου είναι ο νέας ήρωας του Περιστερίου, οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα στο 5/5 στην Basket League και ανταμείβει τον Αργύρη Πεδουλάκη για την απόλυτη ελευθερία που του έχει δώσει.

Το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Οι “Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης” υπέταξαν και τον Ήφαιστο Λήμνου για την 5η αγωνιστική της Basket League , κάνοντας το 5/5 στο Πρωτάθλημα. Βρίσκονται στην κορυφή. Και σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει ο Ράιαν Χάροου.

Σε μία ομάδα που έχει χτιστεί με απόλυτη ισορροπία και ξεκάθαρους ρόλους από τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο μαέστρος της. Έπειτα από 5 αγώνες είναι ο δεύτερος σκόρερ και ο πρώτος πασέρ της Basket League με 16.2 πόντους και 5.8 ασίστ μέσο όρο, με τον Ήφαιστο απλώς να είναι το τελευταίο “θύμα” του Χάροου, ο οποίος κόντρα στους νησιώτες είχε 18 πόντους με 7/10 σουτ, 3/3 βολές και 8 ασίστ. Σε 28 λεπτά συμμετοχής.


Ο Χάροου ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας στην αρχή κυρίως ρόλο δημιουργού, δίνοντας την δυνατότητα στους συμπαίκτες του να βρουν ρυθμό. Όσο περνούσε η ώρα όμως και ο Ήφαιστος έκλεινε τις γωνίες πάσας του, ο άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου ανέλαβε και εκτελεστικό ρόλο, διαλύοντας το αμυντικό πλάνο του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Κοινώς, έκανε λίγο-πολύ ό,τι κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Ο Χάροου έδειξε από την πρεμιέρα της σεζόν τις προθέσεις του, όταν σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ στον θρίαμβο επί της ΑΕΚ . Ήταν τότε που έγινε ξεκάθαρο ότι όλα στην επίθεση του Περιστερίου θα ξεκινούν από την δική του ικανότητα στην δημιουργία και στο σκοράρισμα και αυτό δεν έχει αλλάξει.

Ο Χάροου έχει – σε λογικό πλαίσιο πάντα – απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Από τα χέρια του ξεκινούν σχεδόν τα μισά Pick and Roll του Περιστερίου – με βασικούς σκρινέρ τους Μπεντίλ, Ντάνιελ και Βασιλόπουλο – ενώ είναι αυτός που κατά κανόνα εκδηλώνει επιθέσεις σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, αφού μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα χάρη στην ικανότητά του να περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα ενίοτε να ξεφεύγει λίγο, όπως όλοι οι παίκτες που έχουν τόση ώρα την μπάλα στα χέρια τους. Το γεγονός όμως ότι μοιράζει εξίσου καλά το βάρος σε εκτέλεση και δημιουργία είναι αυτό που έχει βοηθήσει το Περιστέρι να είναι τόσο καλό στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Το Περιστέρι ξέρεις πώς να απλωθεί στο γήπεδο για χάρη του. Με τον Μπεντιλ να μπορεί να κάνει και Pop-out μετά από σκριν (να βγαίνει στην περιφέρεια δηλαδή αντί να πηγαίνει μέχρι μέσα στο καλάθι), τους Ντάνιελ και Σκορίλη να τελειώνουν καλά τις φάσεις μετά από Pick and Roll, τον Γκρέι και τον (άστοχο μέχρι στιγμής) Σίρκο να ανοίγουν το γήπεδο με το καλό του σουτ, τον Μουράτο να παίρνει ενίοτε ρόλο δεύτερου δημιουργού (και ενίοτε να ποστάρει) και τον Βασιλόπουλο να τα κάνει όλα αυτά μαζί και να κινείται καλά χωρίς την μπάλα, το Περιστέρι έχει μία αξιοζήλευτη ισορροπία στην επίθεση. Το γεγονός πως όταν παίρνει ανάσες ο Χάροου τον ρόλο του αναλαμβάνει ο έμπειρος Κίκι Κλαρκ, σίγουρα είναι εξίσου σημαντικό. Είναι πολύ βασικό όμως για το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη ότι αυτός που φροντίζει να είναι όλοι ευχαριστημένοι είναι ο Χάροου.

Ο Αμερικανός γκαρντ επέστρεψε στα μέρη μας έπειτα από το πέρασμά του από το Ρέθυμνο βλέποντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να του δίνει εν πολλοίς τα κλειδιά της ομάδας στην επίθεσή. Η απάντησή του ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και μερικές... βόμβες στην Basket League. Οι εμφανίσεις του δείχνουν ότι ο έμπειρος τεχνικός βρήκε πάλι τον τρόπο να βρει... λαβράκι με λίγα μέσα. Αν συνεχίσει έτσι, τότε το Περιστέρι έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι έρχονται ακόμα καλύτερες μέρες, αφού βρήκε το νέο του “Πρίγκιπα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ