ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Επιστροφή στην Ευρώπη μετά από 15 χρόνια

Περιστέρι: Επιστροφή στην Ευρώπη μετά από 15 χρόνια
EUROKINISSI

Το Περιστέρι ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο φετινό Basketball Champions League και το Sport24.gr θυμάται τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας, που έγινε πριν από 15 χρόνια.

Ηταν 3 Φεβρουαρίου 2004 όταν το Περιστέρι ολοκλήρωνε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο FIBA Europe League. Εκείνη την στιγμή οι φίλοι της ομάδας δεν το ήξεραν, αλλά το Περιστέρι θα έπρεπε να περιμένει 15 χρόνια για να ξαναπαίξει Ευρώπη!

Οι "Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης" αντιμετωπίζουν σήμερα την Γκαζιαντέπ (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την πρώτη αγωνιστική του Basketball Champions League, στην επίσημη επιστροφή τους στο προσκήνιο. Τι έγινε όμως στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στην Ευρώπη πριν το σημερινό; Το Sport24.gr θυμάται.

ΜΕ ΜΙΣΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Το Περιστέρι ήταν ήδη εκτός στόχων στην διοργάνωση, αφού ήξερε ότι δεν μπορούσε να κατακτήσει μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις του ομίλου του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαν μία σειρά από τραυματισμοί και μία ίωση να θερίσουν την ομάδα. Αποτέλεσμα; Να ταξιδέψει στην Πολωνία για τον αγώνα με την Ανβίλ με 8 παίκτες και χωρίς τον προπονητή του, Αργύρη Πεδουλάκη. Μαζί με τον Έλληνα τεχνικό, στην Αθήνα έμειναν και οι Πιτ Μάικλ, Λάρι Στιούαρτ, Γκρέγκορι Χίζνιακ , Μίρζα Κούρτοβιτς, Μανώλης Παπαμακάριος και Μιχάλης Πελεκάνος.

Το Περιστέρι παρατάχθηκε έχοντας στην αρχική του πεντάδα τον Γιάννη Σιούτη και τον 18χρονο Γιώργο Γιαννουδάκη στις θέσεις των γκαρντ, τον Γιώργο Μελά σε θέση σμολ φόργουορντ και τους Δημήτρη Μακρή και τον (τότε 19χρονο) Δημήτρη Μαυροειδή κοντά στο καλάθι Οι Σιούτης, Μελάς και Μαυροειδής αγωνίστηκαν 40 λεπτά (!), με τον Μακρή να μένει στο παρκέ για 39 λεπτά και τον Γιαννουδάκη για 36 λεπτά. Ο νεαρός τότε Αντώνης Μάντζαρης (αδελφός του Βαγγέλη) αγωνίστηκε 4 λεπτά, ενώ το 1 λεπτό που έμεινε στον πάγκο ο Μακρής του έδωσε ανάσες ο 18χρονος Γιώργος Καλαμαράς. Ο Βασίλης Σούλης δεν αγωνίστηκε.

Παρά το γεγονός πάντως ότι το Περιστέρι είχε (επιεικώς) σύνθεση ανάγκης, κοίταξε τα μάτια την Πολωνική ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν μεταξύ άλλων ο – μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού – Γιάνις Μπλουμς. Τελικά, έπειτα από ένα δυνατό παιχνίδι, η Ανβίλ, η οποία χρησιμοποίησε μόνο 7 παίκτες, κατάφερε να ξεφύγει στην 4η περίοδο και να πάρει τη νίκη με 80-75 και να “κλειδώσει” την πρώτη θέση στον Όμιλο.

Ήρθαμε με πολλά προβλήματα, επειδή πολλοί παίκτες έμειναν στην Αθήνα λόγω τραυματισμών και μίας ίωσης. Θέλαμε να τιμήσουμε την διοργάνωση και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος” δήλωσε μετά τον αγώνα ο Τζίμις Κουστένης, ο οποίος εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή στην θέση του Αργύρη Πεδουλάκη, με τον Δημήτρη Μακρή να προσθέτει πως “ήταν ένα αδιάφοραο παιχνίδι. Ξέραμε ότι δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης, αλλά παίξαμε σαν ομάδα”.

Για την ιστορία, ορίστε οι πόντοι του Περιστερίου από εκείνο το παιχνίδι: Μάντζαρης, Γιαννουδάκης 4, Σιούτης 13 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Καλαμαράς, Μελάς 19 (3), Μαυροειδής 17 (12 ριμπάουντ), Μακρής 22 (6/11 τρίποντα, 9 ριμπάουντ).

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ