ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Ο Μορέιρα "ψηλώνει" τις βλέψεις του

Περιστέρι: Ο Μορέιρα "ψηλώνει" τις βλέψεις του

Ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν καταλυτικός στη νίκη του Περιστερίου επί του Προμηθέα, συνεχίζοντας τις πληθωρικές του εμφανίσεις στη ρακέτα της ομάδας των δυτικών προαστίων. Η αξιοπιστία, η σταθερά και η ικανοποίηση για τη -γενικότερη- παρουσία του.

Το Περιστέρι πήρε σημαντική νίκη επί του Προμηθέα και με το +14 κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά από την ήττα της Πάτρας (64-60), προσπερνώντας τους Πατρινούς και περνώντας στην τρίτη θέση.

Μία νίκη που δίνει μεν ένα αβαντάζ στο συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου για τη συγκεκριμένη θέση (παράλληλα έφερε πιο κοντά στο κόλπο της τετράδας και τον Ήφαιστο), με Περιστεριώτες και Πατρινούς βέβαια να έχουν μπροστά τους και δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (εκτός) και ΑΕΚ (εντός) αντίστοιχα. Πέραν της βαθμολογικής σημασίας, η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε να ισοσκελίσει και το χαμένο γόητρο από τις δύο προηγούμενες ήττες από τον Προμηθέα, τόσο στον πρώτο γύρο της EKO Basket League, όσο και στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η νίκη των Περιστεριωτών ήταν απόρροια του πολύ καλού τους τρίτου δεκαλέπτου, ενώ έφερε και την υπογραφή ενός παίκτη που αποτελεί πια σταθερή αξία στη ρακέτα της ομάδας και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν καταλυτικός στη νίκη επί των Πατρινών σε μία πληθωρική εμφάνιση με double-double, αλλά και με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης. Τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος σε περίπου 30 λεπτά αγώνα, πραγματοποιώντας το τρίτο φετινό του double-double και δίνοντας συνέχεια στις παραγωγικές του βραδιές.

Περιστέρι: Ο Μορέιρα "ψηλώνει" τις βλέψεις του

Απέναντι στον Προμηθέα, ο Μορέιρα ήταν η λύση (της ρακέτας) στο πρόβλημα (της περιφέρειας), όσο οι Περιστεριώτες δεν έβρισκαν σκορ από μακριά αλλά και η απάντηση στην άμυνα αλλαγών των Πατρινών. Όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ, οι Πατρινοί συνέχισαν να διαβάζουν τα mis match και να "ταΐζουν" τον Αγκολέζο σέντερ, ο οποίος είχε -πια- ρυθμό αλλά και εύκολο έργο.

Αυτό ήταν το όγδοο (από τα 13) παιχνίδι που κατάφερε να γράψει διψήφιο αριθμό πόντων, φτάνοντας έτσι πλέον να μετρά 12,6 πόντους ανά παιχνίδι. Την ίδια ώρα βέβαια, αισθητή είναι η παρουσία του και στον έλεγχο των ριμπάουντ, μετρώντας 6,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και συνθέτοντας έτσι την εικόνα ενός αξιόπιστου και ποιοτικού εργαλείου στη front line του Νικου Παπανικολόπουλου. Αυτή αποτυπώνεται και στην αξιολόγηση του 28χρονου, με τους 16 βαθμούς που συγκεντρώνει ανά παιχνίδι.

Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Μορέιρα βρέθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο Περιστέρι, όπου και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του, έχοντας στα χέρια του αρκετές προτάσεις, αλλά και μία βασική πρόκληση: Την άμεση καθιέρωση στη νέα του ομάδα. Αποκτήθηκε αρχικά με δίμηνο συμβόλαιο με στόχο να καλύψει το κενό του -τραυματία τότε- Μόρισον και να μπει το συντομότερο στο ροτέισον, να πάρει ενεργό ρόλο και να προσφέρει δύναμη και ποιότητα στη ρακέτα.

Άμα τη αφίξει του στην ομάδα άρχισε να επιζητεί την γρήγορη προσαρμογή του, ενώ είναι ενδεικτικό ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα ακολούθησε την αποστολή και ζήτησε να καθίσει στον πάγκο των Πεδριστεριωτών για να μπει απευθείας στο κλίμα. Για την άμεση προσαρμογή του βέβαια είχε σύμμαχο και τους 11 περσινούς του αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Οι Περιστεριώτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του από τα πρώτα του κιόλας παιχνίδια και δη στα ευρωπαϊκά, από όπου κατάφερε να "κερδίσει" και τη μονιμοποίησή του.

Περιστέρι: Ο Μορέιρα "ψηλώνει" τις βλέψεις του

Τέσσερις μήνες μετά, ο Μορέιρα έχει ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις των Περιστεριωτών, έχει προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ομάδα και στην Ελλάδα γενικότερα, έχοντας έτσι δημιουργήσει μια σταθερά στη ρακέτα του Περιστερίου και μία σταθερότητα στη δική του πορεία.

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Στις τάξεις του Περιστερίου υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον παίκτη, η οποία δεν αφορά μόνο την αγωνιστική του εικόνα. Η παρουσία του σε παρκέ και αποδυτήρια έχει συνθέσει ιδανική εικόνα στα μάτια των Περιστεριωτών, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει θετική εικόνα για τον Αγκολέζο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ