ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Η γοητεία της απλότητας

Περιστέρι: Η γοητεία της απλότητας
EUROKINISSI

Το Περιστέρι επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ευρώπη, ανατρέποντας διαφορά 16 πόντων στη νίκη του επί της Γκαζιαντέπ. Μία νίκη που ήρθε μέσα από την απλότητα.

Στην επιστροφή του στην Ευρώπη έπειτα από 15 χρόνια, το Περιστέρι έμοιαζε να έχει ξεχάσει να περάσει τα σύνορα. Μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα με τη Γκαζιαντέπ ήταν πίσω στο σκορ με 2-18. Όχι ακριβώς ιδανικό ξεκίνημα. Τελικά, αυτό δεν είχε καμία σημασία.

Στην πρεμιέρα του στο Basketball Champions League το Περιστέρι έκλεψε την παράσταση, αφού έφερε τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Δεν απογοητεύτηκε από το αρχικό -16, αποφάσισε να μείνει πιστό στο πλάνο του και το δικό του μπάσκετ και στο τέλος δικαιώθηκε, παίρνοντας μία σπουδαία νίκη με 70-64.

Ήταν μία νίκη πραγματική αποθέωση της... απλότητας για το Περιστέρι, το οποίο δεν έκανε κάτι εξωφρενικό. Έμεινε όμως πιστό στις αρχές που προσπαθεί να εντάξει στο σύνολο ο Ηλίας Ζούρος, δείχνοντας χαρακτήρα και βγάζοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε διάστημα του αγώνα.

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ, ΙΔΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Το Περιστέρι στήθηκε πρακτικά από την αρχή την φετινή σεζόν. Από το περσινό ρόστερ έμειναν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Στίβεν Γκρέι, Γάιος Σκορδίλης, Σκούτσι Σμιθ, Ζώης Καράμπελας και Γιάννης Αγραβάνης, ενώ άλλαξε και ο προπονητής, με την Ηλία Ζούρο να παίρνει την θέση του Αργύρη Πεδουλάκη. Πυλώνες της περσινής ομάδας όπως ο Μπεν Μπεντίλ και ο Έντουαρντ Ντάνιελ αποχώρησαν. Το Περιστέρι ήταν δεδομένο ότι θα εμφανιστεί διαφορετικό. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η νέα έκδοση του Περιστερίου έχει ενδιαφέρον. Δεν έχει σχέση με την περσινή ομάδα και με εξαίρεση τους σταθερούς Βασιλόπουλο και Γκρέι έχει άλλα σημεία αναφοράς και στυλ παιχνιδιού σε σχέση με πέρυσι. Ένα πράγμα ωστόσο έχει μείνει ίδιο: Είναι μία εξαιρετικά συμπαγής ομάδας, η οποία ξέρει τι ζητάει στο παρκέ και θα υποστηρίξει το στυλ της ανεξάρτητα με το ποιο είναι το σκορ.

Οι αυξημένες αρμοδιότητες του Σκούτσι Σμιθ σε σχέση με πέρυσι, η εκτελεστική και οργανωτική ικανότητα του Γουίλ Χάτσερ, η ηρεμία του Βασίλη Ξανθόπουλου, το All Around παιχνίδι του Χρήστου Σαλούστρου που ταιριάζει με αυτό του Βασιλόπουλου, η σταθερή απειλή του Γκρέι από την περιφέρεια, τα ποσταρίσματα του Σκορδίλη, η τροφοδότηση του Μάικ Μόρισον σε καταστάσεις Πικ εν ρολ, όλα είναι εκεί. Σε μία λεπτή ισορροπία, σε ένα μπάσκετ απλό. Όταν προσαρμοστούν καλύτερα οι Μπι Τζέι Μπλέικ και Μόουζες Κίνγκσλεϊ και επιστρέψει και ο Καράμπελας, τότε όλα θα γίνουν ακόμα πιο απλά.

Είναι αυτή η γοητεία της απλότητας που έχει βοηθήσει το Περιστέρι να έχει ξεκινήσει στην ΕΚΟ Basket League με ρεκόρ 3-0 και παράλληλα να ξεκινήσει εντυπωσιακά στο Basketball Champions League. Το Περιστέρι μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα, ενδεχομένως να έχει λιγότερο ταλέντο, αλλά εξακολουθεί να είναι μία ομάδα με μέταλλο και αρχές, έστω και αν αυτές είναι διαφορετικές. Κόντρα στην Γκαζιαντέπ αυτό έγινε σαφές για ακόμα μία φορά. Η συνέχεια αναμένεται με ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ