ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Η επιτυχημένη συνταγή του Ηλία Ζούρου

Περιστέρι: Η επιτυχημένη συνταγή του Ηλία Ζούρου
EUROKINISSI

Το Περιστέρι είναι η μοναδική αήττητη ελληνική ομάδα εντός κι εκτός συνόρων μέχρι στιγμής, κάνοντας ανάλογο εκκωφαντικό ξεκίνημα με το περσινό αλλά και προσθέτοντας μερικούς ακόμη -ευρωπαϊκούς- πόντους στον πήχη της νέας σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα του Περιστερίου αλλαξε πρόσωπα, παίκτες, προπονητή, κράτησε όμως ένα ίδιο, σημαντικο και απαράλλαχτο συστατικό: Τη φιλοσοφία και τη "συνταγή" της.

Επανέφερε στον πάγκο της έναν -ακόμη- Έλληνα, "μπαρουτοκαπνισμένο" και ... πολυταξιδεμένο (ομοσπονδιακό) προπονητή που γνωρίζει καλά τα κατατόπια της ομάδας από τότε που καθόταν στον πάγκο της. Τότε δηλαδή (1993-94) που η ομάδα του Περιστερίου είχε γίνει προορισμός για πολλούς Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης και μεγάλα ονόματα, δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην Α1.

Ο Ηλίας Ζούρος, έχοντας παραστάσεις από μεγάλους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους, από εθνικές ομάδες (σε Ελλάδα παλαιότερα και Γεωργία σήμερα) ανέλαβε μία δύσκολη αποστολή: Να κρατήσει κραταιό το Περιστέρι και να κάνει ομαλή τη μετάβαση από μία ανέλπιστα επιτυχημένη χρονιά, αυτή της επιστροφής στα "σαλόνια", σε μία άλλη, αυτή των πολλών αλλαγών σε πάγκο και ρόστερ.

Για την ώρα, η φιλοσοφία των ανθρώπων του Περιστερίου και οι κινήσεις του καλοκαιριού δικαιώνουν απόλυτα τις επιλογές τους, καθώς τα συστατικά του Ηλία Ζούρου έχουν φτιάξει μία συνταγή που στο παρκέ και στο αποτέλεσμα δείχνει επιτυχημένη.

Περιστέρι: Η επιτυχημένη συνταγή του Ηλία Ζούρου
EUROKINISSI

Η προσθήκη του Ξανθόπουλου, του Χάτσερ, τυου Σαλούστρου, η επιστορφή του Σμιθ "συνταγογράφησαν" μία σειρα κινήσεων που είχαν επίσης μία επιμέρους αποστολή: Να καλύψουν τα κενά των παικτών (χαρακτηριστικά παραδείγματα των Μπέντιλ και Ντάνιελ) που είχαν σημαντική συνεισφορά στην περσινή σεζόν, το τέλος της οποίας τους βρήκε μακριά από το Περιστερι.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΗΤΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μετά από τέσσερα παιχνίδια στην Ελλάδα για τη Basket League και ένα παιχνίδι στην Ευρώπη για το Basketball Champions League, το Περιστέρι είναι η μοναδική αήττητη ελληνική ομάδα εντός κι εκτός συνόρων! Με τις τέσσερις νίκες στο Πρωτάθλημα (επί των ΑΕΚ, Πανιωνίου, Ρεθύμνου, Ηρακλή) και το ιδανικό ντεμπούτο με "διπλό" στο Γκαζιαντέπ για το BCL έχουν "γράψει" αυτό το αψεγάδιαστο 5-0 των "κυανοκίτρινων" που δεν έχουν γευτει ακόμα την "πικρία" μίας ήττας.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, στο παρκέ κι ακόμα περισσότερο στα... χαρτιά, η μετάβαση αυτή απο την περσινή σεζον και την αλλαγή προπονητή και παικτών, δεν είναι απλά ομαλή, αλλά και επιτυχημένη. Δεν μπορούιμε βέβαια να ξεχάσουμε πως το Περιστερι ειχε κάνει ανάλογο "θορυβώδες" και αήττητο ξεκίνημα και πέρυσι, με σημαντικές νίκες επί της ΑΕΚ και του Προμηθέα (4-0 στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές). Τη διαφορά, ωστόσο, στη φετινή σεζόν την κάνει...

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ

Η περασμένη εβδομάδα απέδειξε πως το Περιστέρι δεν ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν του στη Basket League (άμα τη επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία), απλά με τα... κεκτημένα της περσινής. Μπήκε απευθειας στα βαθιά, αποδεικνύοντας πως δεν φοβάται να ανεβάσει μερικούς πόντους τον πήχη, παρά τις αλλαγές και τις... περγαμηνές της περσινής σεζόν. Η σπουδαία νίκη στο Γκαζιαντέπ και η ακόμα μεγαλύτερη -βάσει εξέλιξης- επικράτηση στο ΟΑΚΑ έδωσαν δύο διαδοχικά "διπλά" στους Περιστεριώτες, οι οποίοι έδειξαν ότι διαθέτουν μέταλλο εντός κι εκτός έδρας και κυρίως ότι έχουν υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πόσο μακρινό θα είναι το ταξίδι και πόσο όμορφος θα αποδειχτεί ο προορισμός ουδείς μπορεί να το προβλέψει. Για την ώρα πάντως, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων τα πηγαίνει περίφημα και δείχνει ικανή να κάνει "ζημιές", ανατροπές και μεγάλες νίκες.

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτή την επιτυχημένη συνταγή των "κυανοκίτρινων", σημείο αναφοράς αποτελεί η περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα η πληροτητά της στα γκαρντ. Η απόκτηση του Χάτσερ προσέθεσε ένα κόμπο γκαρντ που μπορεί να προσφέρει σε... διπλό ταμπλό με σκοράρισμα και δημιουργια (12,25 πόντους και πάνω από 5 ασίστ ανά παιχνίδι), ενώ η προσθήκη του Βασίλη Ξανθόπουλος έδωσε δύο ασφαλή και ήρεμα χέρια στην οργάνωση.

Η επιστροφή του Σμιθ δειχνει ότι δεν χρήζει προσαρμογής, κάτι που τον "φρέναρε" στην περσινή "φτωχή" για τον ίδιο χρονιά, ενώ η παραμονή του Γκρέι (13 πόντους ανά παιχνίδι) κράτησε σε υψηλά επίπεδα το επιθετικό ένστικτο της ομάδας.

Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που ο Ζώης Καράμπελας βρίσκεται στα... πιτς, με την επιστορφή της περσινής αποκάλυψης να δινει ακόμα μία λύση στην περιφέρεια του Ηλία Ζούρου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ