ΜΠΑΣΚΕΤ

Περιστέρι: Η επιστροφή

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Περιστέρι επέστρεψε στην Basket League έπειτα από πέντε χρόνια και δείχνει από τις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος ότι δεν... αστειεύεται.

Η επιστροφή του Περιστερίου στην Basket League έπειτα από πέντε χρόνια δεν συνοδεύτηκε από μεγάλα λόγια. " Ο στόχος μας είναι να σωθεί η ομάδα", είπε πριν από μερικές ημέρες ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr. Ενδόμυχα, βέβαια, στα δυτικά προάστια ξέρουν καλά ότι η ομάδα του "Αρτζι" είναι ικανή για πολλά παραπάνω. Το απέδειξε άλλωστε στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Basket League.

Αν η νίκη επί της ΑΕΚ (σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε ακόμα και με 20 πόντους διαφορά) δεν ήταν αρκετή, ήρθε και το "διπλό" στην Πάτρα επί του φιλόδοξου -και Ευρωπαίου- Προμηθέα για να δέσει το γλυκό.

"ΔΙΠΛΟ" ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 21 ΣΕΡΙ ΗΤΤΕΣ!

Το πρώτο "διπλό" έπειτα από 21 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες ήταν αυτό για το Περιστέρι, το οποίο κέρδισε για τελευταία φορά μακριά από το γήπεδό του σε επίπεδο Basket League πριν από περίπου επτά χρόνια, στις 11 Δεκεμβρίου 2011, στο Μαρούσι (67-55). Έκτοτε μεσολάβησαν οκτώ ήττες την σεζόν 2011-12 και άλλες 13 την επόμενη. Η σεζόν 2012-13 ήταν η τελευταία που βρέθηκε στα "σαλόνια" του ελληνικού μπάσκετ πριν από την φετινή.

Σε δύο παιχνίδια που το Περιστέρι θα μπορούσε να έχει ηττηθεί και να μην παραπονεθεί κανείς, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη σημείωσε ισάριθμες νίκες και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 2-0 για 4η φορά τα τελευταία 20 χρόνια. Την σεζόν 2011-12 ήταν η τελευταία φορά που το Περιστέρι ξεκίνησε με 2/2 στην Basket League. Οι άλλες δύο περιπτώσεις ήταν τις αγωνιστικές περιόδους 2000-01 και 2003-04, όταν υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην Β' Εθνική, δίνοντας τέλος σε ένα σερί 15 ετών στην πρώτη κατηγορία.

Περιστέρι: Η επιστροφή
EUROKINISSI

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ράιαν Χάροου, γνωστός μας και από το πέρασμά του προ πενταετίας από το Ρέθυμνο, είναι ο παίκτης που κινεί τα νήματα σε αυτή την ομάδα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε πρώτος σκόρερ, πασέρ και δεύτερος ριμπάουντερ του Περιστερίου έπειτα από δύο αγώνες. Στην Πάτρα απέδειξε επίσης ότι είναι και clutch, σημειώνοντας επτά πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Γενικά, το Περιστέρι δείχνει να έχει κάνει διάνα στους ξένους. Ο Μπεν Μπέντιλ είναι ένας από τους πιο δυναμικούς ψηλούς του πρωταθλήματος και μαζί με τον Έντουαρντ Ντάνιελ (που "κόπηκε" λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος από το Ρέθυμνο) συνθέτουν μία φροντ λάιν που παρέχει ασφάλεια κάτω από τα δύο καλάθια. Προσθέστε σε αυτούς τον γνωστό και μη εξαιρετέο Κίκι Κλαρκ και τον σουτέρ Στίβεν Γκρέι και φτιάχνετε μία πεντάδα ξένων που μπορεί να σηκώσει όλη την ομάδα στις πλάτες της.

Το ελληνικό στοιχείο, βέβαια, είναι απαραίτητο. Και φυσικά δεν λείπει από το φετινό Περιστέρι. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ο παίκτης για όλες τις δουλειές σε επίθεση και άμυνα. Ο έμπειρος φόργουορντ έχει σε δύο αγώνες 13,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο, παίζοντας σημαντικό ρόλο και στις δύο νίκες του Περιστερίου.

Ο Βασιλόπουλος μαζί με τον Βασίλη Μουράτο αποτελούν σημαντικά κομμάτια στα χέρια του Πεδουλάκη, σε ένα Περιστέρι που μπήκε στην Basket League με στόχο να σωθεί, εντούτοις μοιάζει ικανό για πολύ περισσότερα πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ