ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Πανταζόπουλος: "Αυστηροί κανόνες στο πρωτάθλημα, όχι 16 ομάδες"

ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γενικός Διευθυντής του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, μίλησε για το πλαίσιο που πρέπει να ισχύσει στο επόμενο πρωτάθλημα, ενώ παρουσιάστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων.

Την άποψη πως πρέπει να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες για τη συμμετοχή στη Basket League, αλλά και πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να "αντέξει" την παρουσία 16 ομάδων σε αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Πανταζόπουλος μέσω της ιστοσελίδας του Περιστερίου. Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας των δυτικών προαστίων ήταν ξεκάθαρος σε ζητήματα που αφορούν στη δομή του πρωταθλήματος, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος στο θέμα του συμβιβασμού ανάμεσα σε ομάδες και παίκτες για τις μισθοδοσίες, μετά τη διακοπή της Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του Περιστερίου:

- Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε απότομα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάνοντας έναν απολογισμό, πως την κρίνετε;

"Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε κάνοντας μια αξιολόγηση της πορείας μας στο Basketball Champions League είναι πως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε όσα παιχνίδια δώσαμε και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Όσο για τις εγχώριες υποχρεώσεις μας είμαστε στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος, είμαστε μέσα στους στόχους μας, όμως ήρθαν τα γεγονότα με τον κορωνοϊό και πλέον το μυαλό όλων μας είναι να είμαστε όλοι καλά και όταν αυτό περάσει να μπορέσουμε να κρατήσουμε το μπάσκετ σ' ένα υψηλό επίπεδο".

- Το πρωτάθλημα με ομόφωνη απόφαση της Λίγκας οδηγήθηκε σε διακοπή. Τώρα έχετε μπροστά σας το κομμάτι της διαπραγμάτευσης για τα συμβόλαια των αθλητών.

"Η θέση η δική μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού είναι ότι ορθώς διακόπηκε το πρωτάθλημα, όπως συνέβη και με όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διότι, μπήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, σε καταστάσεις πρωτόγνωρες που βιώνει όλος ο πλανήτης. Γι’ αυτό και λέω ότι καλό είναι να κοιτάξουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο και όχι τον βραχυπρόθεσμο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να είμαστε εμείς πάλι εκείνοι που θα εκκινήσουμε το πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, για να μην πω και οι επόμενες! Γι' αυτό και το μπάσκετ θεωρώ ότι μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση έχει την ευκαιρία να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικό και αξιόλογο, φτάνει να βάλει πιο αυστηρούς κανόνες".

- Αφήνετε να εννοηθεί πως υπάρχει μια απόσταση στο θέμα της αποζημίωσης των αθλητών. Ισχύει;

"Δεν θα υπάρξει απόσταση, θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική στο τέλος, επειδή οι παίκτες και οι ομάδες θα συνεχίσουν να συμπορεύονται. Πιστεύω πως θα βρεθεί ο τρόπος για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για την χρονιά που τελείωσε για να μπούμε στη συνέχεια σε συζητήσεις για τη νέα χρονιά που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα".

- Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ;

"Η κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού θα χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία. Αναπόφευκτα και το μπάσκετ. Στο οικονομικό κομμάτι του σχεδιασμού θα υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούν οι ομάδες να γνωρίζουν τους προϋπολογισμούς που θα έχουν τη νέα χρονιά και αυτό έχει να κάνει με τα έσοδα. Γι' αυτό πιστεύω ότι πλέον ήρθε η ώρα να φτιαχτεί ένα πλαίσιο με όσες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, όπου θα πρέπει να μπουν πιο αυστηροί κανόνες".

- Το σενάριο των 16 ομάδων τη νέα σεζόν σας βρίσκει σύμφωνους;

"Προσωπική μου γνώμη είναι πώς όχι. Δεν αντέχει το ελληνικό μπάσκετ 16 ομάδες στην EKO Basket League, πιστεύω ότι δεν πρέπει καν να συζητηθεί τέτοιο θέμα. Θα φύγω όμως από τον αριθμό των ομάδων και θα επαναλάβω με έμφαση την άποψη μου. Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούν οι ομάδες σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι δύσκολη. Κι εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Γιατί πίσω από τις ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες, άνθρωποι που βάζουν αρκετά χρήματα και θα πιεστούν. Πρέπει να αντέξουμε αυτή την κρίση και να δημιουργήσουμε ένα υγιές πρωτάθλημα. Το ξαναλέω, δεν θέλω να μπω σε νούμερα και αριθμούς ομάδων, το μόνο που πρέπει να μας απασχολήσει θα είναι πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα, που οι κανόνες θα τηρούνται και θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα".

- Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον κόσμο που του ζητείται από τους ειδικούς να μείνει στο σπίτι;

"Δυστυχώς ήρθε στην καθημερινότητα μας ο κορωνοϊός και άλλαξε τον τρόπο ζωής μας. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ακούσουμε τις οδηγίες των γιατρών, να μείνουμε στο σπίτι, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πρέπει να μείνουμε υγιείς, προκειμένου στην συνέχεια να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον".

- Τι θα λέγατε στον κόσμο της ομάδας…

"Δεν είναι εύκολη η κατάσταση για την ομάδα, ούτε για την διοίκηση. Όταν καθίσει η σκόνη, το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που είχε φτάσει τα τελευταία δυο χρόνια. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που είναι πρόωρο να το συζητάμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ