ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Ο Βασιλόπουλος είναι η πολυτέλεια του Περιστερίου

Ο Βασιλόπουλος είναι η πολυτέλεια του Περιστερίου
EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το Περιστέρι κόντρα στο Χολαργό χάρη στο νικητήριο καλάθι που σημείωσε. Είναι όμως και πολλά περισσότερα: Η καρδιά της ομάδας.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει φάει τα μεγάλα παιχνίδια με το... κουτάλι. Έχει αποδείξει πολλές φορές στην καριέρα του ότι δεν λυγίζει όταν τα πράγματα ζορίζουν. Το νικητήριο καλάθι που σημείωσε στο σπουδαίο “διπλό” του Περιστερίου επί του Χολαργού ήταν απλώς μία... υπενθύμιση.

έχοντας τους καλύτερους αριθμούς της πορείας του στην Basket League . Στην περίπτωσή του ωστόσο ποτέ δεν είχαν σημασία οι αριθμοί. Ποτέ δεν τον απασχολούσε κάτι τέτοιο. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κάνει ό,τι χρειαστεί η ομάδα του για να κερδίσει. Αυτό έκανε πάντα, παίζοντας ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό κάνει και τώρα στο Περιστέρι.

ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ... ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ

Η σύνδεση μοιάζει σχεδόν καρμική για τον βετεράνο φόργουορντ. Ακόμα και το γεγονός ότι το επίθετό του ταιριάζει... γάντι με το παρατσούκλι του Περιστερίου (Οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης) μπαίνει ενίοτε στην συζήτηση. Πέρα πάντως από την σύνδεση ενός ονόματος με ένα παρατσούκλι – το οποίο κακά τα ψέματα δεν έχει καμία σημασία – αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο Βασιλόπουλος είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που το εξαιρετικό σύνολο που έχει χτίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της Basket League, ισόβαθμο με ΑΕΚ και Προμηθέα.

BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ είναι αυτός που φροντίζει η άμυνα της ομάδας να μοιάζει φτιαγμένη από μπετό χάρη στην ικανότητά του να μαρκάρει 5 θέσεις, την ίδια στιγμή που το μπασκετικό του I.Q βοηθάει την επίθεση με μία... ομαλότητα. Η ισορροπία που προσφέρει στις δύο πλευρές του παρκέ είναι κάτι που δεν θα φανεί ποτέ στον απόλυτο βαθμό με βάση τον τρόπο που καταγράφεται ακόμα η στατιστική στην Ευρώπη, όπου ακόμα δεν έχει ο κόσμος την δυνατότητα να δει απεικονισμένες σε ένα χαρτί λεπτομέρειες όπως οι βοήθειες στην άμυνα, τα περίφημα... deflections, το ποσοστό που σουτάρουν οι αντίπαλοι όταν τον μαρκάρει ο διεθνής φόργουορντ ή το πόσο καλύτερη είναι μία ομάδα στην επίθεση όταν βρίσκεται στο παρκέ ο Βασιλόπουλος. Στα μέρη μας, εκτός από την ξερή στατιστική, ο μόνος τρόπος για να δει κάποιος την επίδραση ενός παίκτη είναι να τον παρακολουθεί συνέχεια, αλλά τότε δεν θα μπορεί να χαρεί το παιχνίδι.

Ο Βασιλόπουλος είναι ένας παίκτης που έχει την σπάνια ικανότητα να είναι εξίσου αποδοτικός σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το έχει δείξει πρόσφατα με την Εθνική ομάδα, το έδειξε πέρυσι στην τρομερή ΑΕΚ που κατέκτησε δύο τίτλους, το δείχνει και στο φετινό Περιστέρι, όπου είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους μίας ξέφρενης πορείας. Είναι ο άνθρωπος που έχει μετατρέψει την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη από καλή, σε εξαιρετική. Το νικητήριο τρίποντο κόντρα στον Χολαργό ήταν απλώς η τελευταία υπενθύμιση για αυτό...

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ