ΠΑΟΚ

Βαγγέλης Μαργαρίτης: Ο αρχηγός έδειξε τον δρόμο κόντρα στον Κολοσσό

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης βγήκε μπροστά για τον ΠΑΟΚ των οικονομικών προβλημάτων κόντρα στον Κολοσσό, δείχνοντας για πολλοστή φορά ότι δεν είναι αρχηγός μόνο στο... φύλλο αγώνος.

Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ δεν έδειχναν – και ακόμα δεν δείχνουν – καλά. Η οικονομική δυσχέρεια έχει βαρύνει το κλίμα στον “Δικέφαλο”, που μία μέρα πριν τον αγώνα με τον Κολοσσό είδε τον Γιανίκ Μορέιρα να αποχωρεί και τον Ντάριους Γκάρετ να τίθεται εκτός λόγω τραυματισμού. Κανένα πρόβλημα όμως. Υπήρχε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Όπως πάντα τα τελευταία χρόνια.

Παίζοντας κυρίως στην θέση του σέντερ, ο Μαργαρίτης δεν άντεξε απλώς τους κραδασμούς από τις μάχες με τον Δημήτρη Μαυροειδή και τους άλλους ψηλούς του Κολοσσού. Ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής στη νίκη του “Δικέφαλου” με 75-60.

Ήταν μία αρχηγική εμφάνιση από τον 36χρονο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του, κυρίως για έναν λόγο: Είτε παίζει για 5 λεπτά, είτε για 35, θα δώσει το 100%. Πάντα έτσι έπαιζε, αρχικά γιατί δεν είχε επιλογή αν ήθελε να ξεχωρίσει και ακολούθως επειδή κατάλαβε ότι μόνο έτσι θα έκανε καριέρα. Μία καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί παίκτες που στο ξεκίνημά τους θεωρούντο πιο ταλαντούχοι από αυτόν.

ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Στα 36 του χρόνια ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ δεν έχει απλώς πιάσει το αγωνιστικό του ταβάνι. Το έχει διαλύσει. Ξεκινώντας ως ένας φιλότιμος φόργουορντ/σέντερ που έκανε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ, εξελίχθηκε χρόνο με τον χρόνο σε έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Δεν του ήρθε τίποτα εύκολα. Χρειάστηκε να περάσει από τα... αλώνια της Β' Εθνικής και της Α2 για να εξελιχθεί.

Βαγγέλης Μαργαρίτης: Ο αρχηγός έδειξε τον δρόμο κόντρα στον Κολοσσό

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Όποιος πιστεύει ότι χαρίστηκε κάτι στον Μαργαρίτη κάνει μεγάλο λάθος. Η πορεία του μέχρι τον ΠΑΟΚ ήταν γεμάτη εμπόδια και (πάρα) πολλή δουλειά. Ο Κατερινιώτης φόργουορντ/σέντερ δεν αρκέστηκε ποτέ σε αυτά που είχε, παρά εξελισσόταν συνέχεια.

Βαγγέλης Μαργαρίτης: Ο αρχηγός έδειξε τον δρόμο κόντρα στον Κολοσσό

Στα 36 του χρόνια, ο Μαργαρίτης αποτελεί παράδειγμα για κάθε μπασκετμπολίστα. Ξεκίνησε μία καριέρα ως ένα ψηλό παιδί από την Κατερίνη και έφτασε στα 30 του χρόνια να πάρει την πρώτη του ευκαιρία στην Α1 και στα 35 του χρόνια για να γίνει διεθνής με την Εθνική Ανδρών! Το χρίσμα που αρχηγού που του έχει δοθεί στον ΠΑΟΚ δεν ήρθε τυχαία. Και λίγο έχουν τιμήσει αυτό τον τίτλο τιμής στον “Δικέφαλο” όσο αυτός τα τελευταία χρόνια.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ