ΠΑΟΚ

Στο δρόμο που χάραξαν οι Φράνσις, Σίμονς και ο Κλάντον

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κιθ Κλάντον βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να γίνει ο τρίτος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που θα πρωτεύσει στο πρωτάθλημα σε ριμπάουντ και κοψίματα.

Ο Κιθ Κλάντον δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ο καλύτερος ξένος του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είναι ο παίκτης που θα εντυπωσιάσει με τις φάσεις που δημιουργεί στο γήπεδο. Είναι όμως η “κολόνα” του ΠΑΟΚ. Ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του “δικεφάλου”, αλλά και ένας από τους πιο παραγωγικούς. Δεν αναδείχθηκε τυχαία, άλλωστε, ο πολυτιμότερος παίκτης της (20ής) αγωνιστικής -παρέα με τον Τόντρικ Γκότσερ του Κόροιβου και τον Τρέβορ Ρέλεφορντ του Κολοσσού- για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

Αθόρυβα αλλά σταθερά ο Αμερικανός σέντερ είναι στην πρώτη θέση του δείκτη αξιολόγησης που χρησιμοποιεί ο ΕΣΑΚΕ (Ranking). Επίσης, βρίσκεται και σε καλό δρόμο ώστε να γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League (από το 2000 και ύστερα) που θα τελειώσει το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση σε ριμπάουντ και κοψίματα.

Φράνσις ο πρώτος, Σίμονς ο δεύτερος

Η τελευταία φορά που ο ίδιος παίκτης αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ και μπλοκέρ του πρωταθλήματος, ήταν τη σεζόν 2010-11. Ο λόγος για τον Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος είχε 256 ριμπάουντ και 50 κοψίματα εκείνη τη σεζόν στην Καβάλα, τερματίζοντας μάλιστα και στην τρίτη θέση του πίνακα Ranking, πίσω μόνο από τους Πατ Καλάθη και Ντίον Τόμπσον.

Ο πρώτος παίκτης που τελείωσε μία σεζόν όντας πρώτος στη Stoiximan.gr Basket League σε ριμπάουντ και τάπες ήταν ο Τορίν Φράνσις. Ο Αμερικανός σέντερ το έκανε τη σεζόν 2008-09 με τη φανέλα της ΑΕΛ, όταν είχε 185 ριμπάουντ και 29 κοψίματα, παίζοντας μάλιστα σε μόνο 21 αγώνες.

Όσο για τον Κιθ Κλάντον; Τη σεζόν που διανύουμε ο 26χρονος σέντερ έχει 11,3 πόντους, 6,6 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,3 κοψίματα κατά μέσο όρο, με απολογισμό 16,6 πόντους στον δείκτη αξιολόγησης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ