ΠΑΟΚ

Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ

Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ

Άκρως ενθαρρυντική ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ στον πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα με την Μπουγιουκσεχίρ, την οποία συνέτριψε 90-63 στην Πυλαία, παρόντος του Βιεϊρίνια. Τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο ο Χρυσικόπουλος (PHOTOS).

Πρώτο δείγμα, θετικό... Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ανά διαστήματα όμορφο μπάσκετ και νίκησε πολύ εύκολα την Μπουγιουκσεχίρ 90-63, στο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στο κλειστό της Πυλαίας, το πρώτο εντός έδρας της χρονιάς για τους "μελανόλευκους". Αν έλειπε και ο τραυματισμός του Λίνου Χρυσικόπουλου στον αριστερό ώμο στο πρώτο ημίχρονο (δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης), όλα θα ήταν καλά για τον ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά το τέλος του αγώνα και την Παρασκευή (14/9) θα βγουν τα αποτελέσματά τους.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής,να δοκιμάσει πολλά σχήματα και είδε όλους τους παίκτες του να σκοράρουν (μέχρι και ο 18χρονος Κλωνάρας, που μπήκε στο παρκέ για τα τελευταία λεπτά), σε μία επιβλητική εμφάνιση από πλευράς "δικεφάλου".

Οι Αμερικανοί Τζόουνς (12), Γκάρετ (11) και Γκος (11) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του ΠΑΟΚ, ο οποίος ξέφυγε από την δεύτερη περίοδο με διαφορά 17 πόντων αλλά άνοιξε πολύ την ψαλίδα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σταθερά τη διαφορά πάνω από τους 17-18 πόντους.

Στο γήπεδο ο Βιεϊρίνια

Ο κόσμος δεν ήταν πολύς στο κλειστό της Πυλαίας, ωστόσο υπήρχε και μία υψηλή παρουσία από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από τις κερκίδες της "PAOK Sports Arena" και έλαβε ως δώρα από την ομάδα μία φανέλα και μία μπάλα μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-34, 67-44, 90-63.

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ: Τζόουνς 12, Γουίλιαμς 7, Χρυσικόπουλος 8, Καρράς 6, Σχίζας 7, Κόνιαρης 3, Ζάρας 8, Κλωνάρας 2, Πόουπ 9, Χάτσερ 6, Γκάρετ 11, Γκος 11.

Οι πόντοι της Μπουγιουκσεχίρ:Γκοντούρ 12, Κούλιγκ 2, Καβακλίογλου, Τεκίν 6, Τουναλί 10, Καρλί 9, Μπουγιουκμπαϊράκ5, Μπάμπιτς 9, Τόμπσον 10.

Είδαμε πράγματα έχουμε δουλέψει

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης μίλησε για τα στοιχεία που έδειξε ο ΠΑΟΚ, για την προσαρμογή των παικτών του και για την συνέχεια της πορείας της προετοιμασίας της ομάδας του. "Ήταν ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για μας στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε θέματα τραυματισμών τα οποία έπρεπε να διαχειριστούμε, αλλά ήταν απαραίτητο να δούμε την ομάδα σχετικά μαζεμένη. Έχουμε βγάλει συμπεράσματα αλλά προσμετράμε γεγονός ότι αντίπαλος μας χθες το βράδυ έπαιξε ένα φιλικό με Άρη και είχε λιγότερες δυνάμεις. Είδαμε πράγματα τα οποία έχουμε δουλέψει αλλά και παίκτες οι οποίοι επέστρεψαν από τραυματισμούς . Θέλουμε να συνεχίσουμε με όλο το υλικό από τη Δευτέρα για να βγάλουμε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα", ανέφερε αρχικά ο 43χρονος προπονητής του "Δικεφάλου", ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο ρυθμός μας δεν είναι ακόμη υψηλός, επειδή δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλές προπονήσεις στο πέντε εναντίον πέντε και δεν έχουμε αναπτύξει το παιχνίδι μας όπως θα θέλαμε. Αυτός είναι και ο λόγος των κενών διαστημάτων που έχουμε. Επίσης, θέλουμε να δούμε περισσότερο την ομαδική λειτουργία στην άμυνα, σε σύνθετες καταστάσεις, αλλά αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε προπονήσει ακόμη".

Όσον αφορά τους επτά ξένους της ομάδας του και το ποιος εξ αυτών, θα... κοπεί, είπε: "Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη. Θα δούμε και τα φιλικά της επόμενης εβδομάδας και θα αποφασίσουμε"

Για τους rookies και τους παίκτες με μικρή εμπειρία στην Ευρώπη, ανέφερε: "Προσπαθεί όλη η ομάδα να τους δώσει να καταλάβουν ότι άλλο Ευρώπη κι άλλο κολεγιακό πρωτάθλημα. Έχουμε καλές και κακές στιγμές, η ομάδα έχει το ρόστερ για να υποστηρίξουμε αυτό που θέλουμε και να περιμένει να έρθουν τα παιδιά στα δεδομένα που θέλουμε".

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για τον Ντάριους Γκάρετ: "Ο Γκάρετ έχει δύο πλεονεκτήματα. Εκ φύσεως είναι καλός αθλητής οπότε μένοντας έξω τρεις μήνες είναι σαν να μην έμεινε καθόλου και δεύτερον, είναι πολύ έξυπνο παιδί. Η δική μου έκπληξη είναι ότι θυμάται πολλά από τη συνεργασία μας στην Κηφισιά σε επίπεδο φιλοσοφίας. Αντιλαμβάνεται γρήγορα και ήταν τυχερός γιατί λόγω των απουσιών πήρε πολύ χρόνο τόσο στις προπονήσεις στο πέντε εναντίον πέντε αλλά και στο φιλικό παιχνίδι".

Δείτε φωτογραφίες από το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Μπουγιουκσεχίρ:

Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ
Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ
Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ
Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ
Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ
Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ
Σάρωσε την Μπουγιουκσεχίρ ο ΠΑΟΚ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ