ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα: Το ντεμπούτο του Στογιάκοβιτς

Σαν σήμερα: Το ντεμπούτο του Στογιάκοβιτς
EUROKINISSI

Στις 27 Οκτωβρίου 1994 ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως παίκτης του ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι στο Τελ Αβίβ (VIDEO).

Ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκόρερς των τελευταίων 25 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως επαγγελματίας ακριβώς πριν από 24 χρόνια. Ο λόγος για τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο οποίος στις 27 Οκτωβρίου 1994 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της EuroLeague και συγκεκριμένα στην εκτός έδρας νίκη επί της Μακάμπι με 84-75, ενώπιον 7.500 θεατών στο Γιαντ Ελιάου.

Ο 17χρονος, τότε, Πέτζα έπαιξε μόνο 5 λεπτά εκείνο το βράδυ στο Τελ Αβίβ και δεν κατέγραψε στην στατιστική του κάτι παραπάνω από ένα άστοχο τρίποντο -που ήταν μάλιστα ερ-μπολ. Ήταν όμως η αρχή του... Πέτρου Κίνη (αυτό είναι το ελληνικό του όνομα) στο επαγγελματικό μπάσκετ, ο οποίος δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου μέχρι τότε από τον ΠΑΟΚ, ούτε στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης με την Χάποελ Χολόν, ούτε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Α1.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χένεφελντ 10, Ντάνιελ 4, Γκούντες 7, Κόλεμαν 18, Ελιμέλεχ 9, Φερ, Τζάμσι 14, Τσούρτσιτς 13 (12 ριμπάουντ).

ΠΑΟΚ: Μαματζιώλας, Γιαννούλης, Μπουντούρης 5, Πρέλεβιτς 24 (5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Στογιάκοβιτς, Κόρφας 17 (9/9 βολές, 4/4 δίποντα), Γαλακτερός 11, Σάβιτς 8 (7 ριμπάουντ), Μουστάφ 19 (8 ριμπάουντ).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα εκείνου του αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ