ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρέλεβιτς: "Το όνομά μου είναι Μπάνε, όχι Ντάμπο"

MEDIA DAY ÔÏÕ ÐÁÏÊ
MEDIA DAY ÔÏÕ ÐÁÏÊ EUROKINISSI

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε συμφωνία για χορηγία και ξεκαθάρισε ότι θα αποχωρήσει επειδή κουράστηκε να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας (VIDEO).

Έκκληση βοήθειας έκανε ο Μπάνε Πρέλεβιτς μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο κλειστό της Πυλαίας, ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά ότι δεν πρόκειται να μείνει στην διοίκηση του ΠΑΟΚ μετά το καλοκαίρι του 2019. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση και τα οικονομικά της ΚΑΕ, ανακοίνωσε την συμφωνία με την εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας "Watt & Volt" και δήλωσε ότι ο λόγος της επικείμενης αποχώρησής του από την ΚΑΕ είναι επειδή κουράστηκε να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας...

Διαβάστε τι είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

Για την γενικότερη κατάσταση στην ΚΑΕ:

" Ξεκινήσαμε το 2011 με την ομάδα να μπαίνει στο άρθρο 99. Η σκέψη όλων μας ήταν να βοηθήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο ή οριστικό. Τίποτα από τα δύο δε βρέθηκε. Την διοίκηση δεν την ορίζει η ΚΑΕ, έμεινα εδώ μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Αναφέρω σε επιστολή μου προς τον Ερασιτέχνη και τον κ. Σαββίδη ξεκάθαρα ότι είμαι έτοιμος να αποχωρήσω αν έχουν μια πρόταση καλύτερη για την ομάδα. Είμαι περήφανος για αυτά που έχουμε καταφέρει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι το βλέπουν ως σπίτι τους και όχι σαν δουλειά για αυτό δεν θα άλλαζα τίποτα. Πρέπει να είμαστε η μοναδική εταιρεία που έχει βγει από το πτωχευτικό σύστημα και δε κινδυνεύει".

Για τα οικονομικά της ΚΑΕ:

" Τα οικονομικά της ΚΑΕ τα ζητάς για δύο λόγους. Αν έχεις σοβαρές προθέσεις πηγαίνεις στον Ερασιτέχνη και έρχεσαι να πάρεις ό,τι οικονομικά στοιχεία θέλεις. Ο δεύτερος λόγος είναι για να κάνουμε προσωπική προβολή εις βάρος της ομάδας. Προτιμώ τον πρώτο δρόμο".

Για την διάδοχη κατάσταση:

" Την προηγούμενη συνέντευξη μου δε την κατάλαβε κανείς. Ένας κύκλος τελείωσε, η διοίκηση Πρωτοδικείου δε μπορεί να δώσει άλλα. Το επίπεδο ανεβαίνει, είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν έχει ιδιοκτήτη. Τα προσωρινά δεν μπορεί να μένουν για πάντα. Είναι μία προσωρινή λύση. Πρέπει να βρεθεί μία ουσιαστική λύση. Για να έρθει ιδιοκτήτης πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα για να δείξουμε τη δυναμική και τις προοπτικές που θα έχει. Όλοι μαζί θα πετύχουμε το στόχο αυτό, να έρθει ένας ιδιοκτήτης. Να στηρίξουμε την ομάδα για να πάμε στο επόμενο βήμα.

Με σταματούν όταν πηγαίνω στη Τούμπα και μου λένε εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ. Αυτή είναι μια ολόκληρη γενιά Παοκτσήδων. Θα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, πρέπει να διαβάσει την Ιστορία, να μάθει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ. Η επιθυμία μας είναι ο νέος ιδιοκτήτης να είναι μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που δεν έχει συμβεί αυτό όμως πρέπει να απευθυνθούμε αλλού. Πρέπει να βρούμε έναν επιχειρηματία που θα βλέπει τη δυναμική της ομάδας και τι μπορεί να του προσφέρει. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα στο θέμα της ιδιοκτησίας. Η λύση υπάρχει κάπου, πρέπει να τη βρούμε.

Ένας μελλοντικός ιδιοκτήτης θα πρέπει να σκεφτεί πόσα χρήματα μπορεί να δώσει στην αρχή. Αυτά που θα βρει είναι ρυθμισμένα και νοικοκυρεμένα. Αυτό που θα πρέπει να τον ενδιαφέρει είναι πόσο μπορεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα. Πιστεύω πολύ στην ομογένεια και τη διασπορά. Δεν έχουμε πάει να μιλήσουμε μαζί τους. Μπορεί εκεί να βρεθεί η λύση. Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε να τους παρουσιάσουμε την ομάδα, το πλάνο της".

Για τον προϋπολογισμό του φετινού ΠΑΟΚ:

" Όπως κάθε χρόνο ο υπολογισμός της ομάδας γίνεται το καλοκαίρι βλέποντας τι λέει ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα όχι στην Ευρώπη. Κάνοντας τον προϋπολογισμό έκανα λάθος εκτίμηση της αγοράς. Στόχος της ομάδας είναι να έχει μια αξιοπρεπή πορεία. Προϋπολογισμός κάθε χρόνο γινόταν με βάση το τι λέει ο ανταγωνισμός και ποτέ δεν ακολουθήσαμε τη λογική των ομάδων με λεφτά. Θέλαμε να έχουμε το 7ο,8ο μπάτζετ αλλά αυτό για φέτος σήμαινε ότι θα έχουμε το διπλάσιο μπάτζετ με πέρυσι".

Για την συμφωνία με την εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας:

" Δυστυχώς δεν υπολογίσαμε τα διαφημιστικά από τις στοιχηματικές εταιρείες. Με τη Watt & Volt έχουμε μια καλή συνεργασία και αποφάσισαν φέτος να είναι ο χορηγός της ομάδας και να μπει στην φανέλα".

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

" Είμαι ευγνώμων στον κ. Σαββίδη, του χρωστάμε δε μας χρωστάει. Ποτέ δε μας έταξε τίποτα εμείς του παρουσιάσαμε το πρόγραμμα μας και τον ευχαριστούμε που μας στηρίζει. Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ κράτησε τους φιλάθλους στα δύσκολα χρόνια του ποδοσφαίρου. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στον κ. Σαββίδη για όλα όσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να μας βοηθάει".

Για την απόφασή του να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2019:

" Το καλοκαίρι θα αποχωρήσω. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν έχω πια την απαραίτητη ενέργεια να να κάνω κάτι το δημιουργικό και να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Εδώ πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Το όνομά μου είναι Μπάνε, όχι Ντάμπο".

Για την πορεία της ομάδας:

" Η ομάδα είναι ανταγωνιστική, πάντα αυτός ήταν ο στόχος μας. Ομάδα που θα διεκδικεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα".

Για την υποστήριξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ:

" Μια μικρή στήριξη θέλουμε, όχι μεγάλη. Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με την επαφή, τη συζήτηση και την εκπαίδευση των φιλάθλων μας για το τι σημαίνει μπάσκετ και αθλητισμός και το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται στο γήπεδο. Δεν ασχοληθήκαμε σωστά στο επίπεδο που έπρεπε να το κάνουμε με τους φιλάθλους. Η καθημερινότητα όμως απαιτούσε πιο σοβαρά πράγματα. Για να κάνεις κάτι δημιουργικό πρέπει να λύσεις το θέμα της επιβίωσης".

Για τον αγώνα με τον Άρη:

" Είναι καλή ευκαιρία το παιχνίδι της Κυριακής να στείλουμε το μήνυμα στον πιθανό ιδιοκτήτη όλοι μαζί. Ο καθένας όμως λειτουργεί με βάση τη συνείδηση του. Για το παιχνίδι με τον Άρη δεν έχω να δώσω κάποιο μήνυμα. Ο κόσμος θα πρέπει να δώσει το μήνυμά του".

Για το ότι δεν βλέπει τους αγώνες στο γήπεδο:

" Με κατηγορούν ότι δε βλέπω τα παιχνίδια στο γήπεδο και τα βλέπω στο γραφείο μου. Μια φορά πήγα στην Τενερίφη και με έβγαλε η αστυνομία".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ