ΠΑΟΚ

Δάκρυσε ο Παπαθεοδώρου: "Τελειώσαμε την χρονιά σαν ΠΑΟΚ, όρθιοι"

Δάκρυσε ο Παπαθεοδώρου: "Τελειώσαμε την χρονιά σαν ΠΑΟΚ, όρθιοι"

Με δάκρυα στα μάτια έκανε δηλώσεις ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην κάμερα της ΕΡΤ, αποφεύγοντας να πει εάν αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του "δικέφαλου" (VIDEO).

Η συγκίνηση ήταν τόσο διάχυτη στον πάγκο του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Προμηθέα , που λίγο μετά την αλλαγή του Φιλ Γκος, ο Τέλης Ζουρνατσίδης έβαλε τα κλάματα . Λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που έμοιαζε να ξεσπάει στο φινάλε μιας δύσκολης σεζόν για τον "δικέφαλο", καθώς έκανε δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα της ΕΡΤ.

" Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που βρέθηκαν εδώ, τους παίκτες μου και ελπίζω ο σύλλογος να βρει το δρόμο του. Δεν έχει σημασία εάν θα παραμείνω, το θέμα είναι να βρεθεί μία λύση για το τμήμα για να έχει συνέχεια και να παρουσιάζει την εικόνα που του αρμόζει. Σημασία έχει ότι τελειώσαμε όπως είχαμε υποσχεθεί μεταξύ μας στα αποδυτήρια, σαν ΠΑΟΚ, όρθιοι", δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που επακολούθησε του αγώνα. " Σήμερα είναι πολύ περίεργη και ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα και για εμένα. Δεν έχω να αναλύσω πράγματα για το παιχνίδι, δεν έχει αξία. Θα σας πω όσα είπα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια και νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο να περάσουν προς τα έξω. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια ειδικά μετά τον Φεβρουάριο, για να φτάσουμε ως εδώ. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ το ότι σήμερα υπήρχε μία κανονική ομάδα που πάλεψε σε ένα ματς playoffs. Είναι σαν να πήρε τίτλο. Το ότι η ομάδα κατάφερε και τελείωσε τη χρονιά είναι τεράστιο επίτευγμα που μόνο όσοι το έζησαν από μέσα μπορούν να το αντιληφθούν. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας.

Βρέθηκαν πολλοί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Μείναμε όρθιοι, είχαμε το πνεύμα που αξίζει να έχει μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα καταπληκτικά παιδιά και δεν μιλάω για την αγωνιστική αξία. Όρθωσαν το ανάστημα τους και τελείωσαν τη χρονιά μαζί μας, αξίζουν πολλά. Αυτοί οι παίκτες δεν σήκωσαν τίτλο αλλά φτάσανε κοντά στο να το κάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μέλη της ιστορίας του ΠΑΟΚ και έτσι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, όλο το τιμ που βίωσαν τα ίδια προβλήματα. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για όσους βλέπω εδώ μέσα στα γραφεία που μας στήριζαν με τον τρόπο που μπορούσαν. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα που επιλέχτηκα να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ παρά τις δύσκολες καταστάσεις.

Μπορούσαμε με διαφορετικές συνθήκες να πετύχουμε περισσότερα. Αυτό μόνο με λυπεί, το ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θα μπορούσαμε. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το τι έφταιξε, τι έγινε. Είναι δευτερεύοντα. Πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και θετικό κλίμα όχι στην απόδοση ευθυνών αλλά στο να στηριχθεί η ομάδα και να βρεθεί λύση. Για τους ανθρώπους της ομάδας εγώ δεν σηκώνω κουβέντα. Είναι τίμιοι, ηθικοί και εργασιομανείς. Όποιος έχει κάτι άλλο στο μυαλό του, εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Δεν είναι δουλειά μου να επεκταθώ. Ευχαριστώ τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τους συνεργάτες του που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας".

Το χειροκρότημα που πήραν τα παιδιά σήμερα, δεν ανταλλάσσεται με δολάρια ή ευρώ. Ίσως δεν ανταλλάσσεται ούτε με τίτλο

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε επίσης και γιατί έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν. " Είχα πει ότι όταν υπογράφω κάτι το τηρώ μέχρι το τέλος. Το κίνητρο μου ήταν πολύ μεγάλο γιατί πίστευα και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, πίστεψα πολύ στην ομάδα που είχαμε οργανώσει. Θεωρούσα στο μυαλό μου, ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μία λύση - όχι προσωρινή που θα μπαλώσει- και θα μας έδινε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Παρά τις απώλειες του Γιανίκ Μορέιρα και του Γιάννη Αθηναίου, η ομάδα κατάφερε εμφατικά να είναι μέσα στους στόχους της, να διεκδικήσει ένα Κύπελλο στα ίσια, να περάσει στους “16” του Basketball Champions League. Είναι δύσκολο να κρατήσεις όμως έτσι μία ομάδα. Όσο υπήρχαν άνθρωποι να στηρίζουν, εγώ δεν μπορούσα να φύγω. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν κάθε μέρα εδώ, είτε στο γήπεδο είτε έξω από αυτό".

Για το αν μπορεί να μείνει στην ομάδα αν αλλάξει κάτι, ο Παπαθεοδώρου, είπε: " Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Εμείς ολοκληρώσαμε μία διαδρομή δύο ετών. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να κάνω απολογισμό. Πρέπει να μας δοθεί χρόνος αφού βάλαμε το προσωπικό εγώ κάτω από την ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για εμάς. Μακάρι το πρόβλημα να είναι η απαρχή για μία λύση και ο ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί όπου αξίζει. Είναι νωρίς ακόμη".

Για το χειροκρότημα του κόσμου και το τι αφήνει πίσω του, ο Παπαθεοδώρου τόνισε: " Στις 27 Μαΐου 2017 όταν έκατσα στην ίδια θέση για την παρουσίασή μου, είχα περισσότερο κόσμο απέναντι μου. Δέχτηκα μεγάλη αμφισβήτηση διαδεχόμενος έναν πολύ και σεβαστό προπονητή, τον κύριο Μαρκόπουλο και βγαίνοντας από την αίθουσα πίστεψα ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά. Ήθελα όμως να δείξω ότι μπορώ να σταθώ. Το χειροκρότημα που πήραν τα παιδιά σήμερα, δεν ανταλλάσσεται με δολάρια ή ευρώ. Ίσως δεν ανταλλάσσεται ούτε με τίτλο. Ευχαριστώ αυτούς που μας στήριξαν. Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό, μπασκετικό κοινό που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ήταν μεγάλη χαρά το ότι μας χειροκρότησαν. Δεν είμαι έτοιμος να κάνω απολογισμό, γιατί η χρονιά περιλαμβάνει δύο περιόδους. Την ομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο και μετά τον Φεβρουάριο. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές και γι’ αυτό δεν είμαι σε θέση να πω τι αφήνω πίσω μου. Κάναμε όμως τεράστια προσπάθεια. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου, έδωσα ό,τι είχα".

Τέλος, ο προπονητής του "δικέφαλου" απέφυγε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά στην κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ σε διοικητικό επίπεδο: " Αναγκάστηκα πολλές φορές φέτος να πάρω θέση, να βγω πιο μπροστά να παρουσιάσω το πρόβλημα και να εκτεθώ. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο και έχει να κάνει με αγωνιστικά θέματα. Δεν είμαι αυτός που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα συνεχίσω να πετάω σπόντες. Πρώτον γιατί δεν είναι αρμοδιότητα μου και πραγματικά θέλω κατά δεύτερο, όλοι να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια. Δεν θέλω να απαντήσω ευθέως στην ερώτηση".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ