ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαθεοδώρου: "Είμαστε ο ακέφαλος Δικέφαλος, περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη"

Παπαθεοδώρου: "Είμαστε ο ακέφαλος Δικέφαλος, περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με αφορμή την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδα αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του, αλλά και στο μέλλον του.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος στο 27' της αναμέτρησης με την ΑΕΚ αποβλήθηκε , μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του και είπε πολλά κι ενδιαφέροντα. Ο προπονητής των ασπρόμαυρων σημείωσε την διαφορά του μπάτζετ της ομάδας του με εκείνο της Ένωσης, ενώ ρωτήθηκε και για το μέλλον του.

"Ήταν μία πολύ μεγάλη πρόκριση για εμάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, για τη μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στα τελευταία λεπτά για τη διαχείριση. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας έδωσε ώθηση για να πετύχουμε μια πρόκριση που θέλαμε πάρα πολύ", είπε αρχικά ο προπονητής των "ασπρόμαυρων", ο οποίος στη συνέχει αναφέρθηκε στο πώς διαχειρίστηκε η ομάδα του τη νίκη της επί της Ναντέρ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της για το ματς με την ΑΕΚ:

"Η διαχείριση δύσκολων παιχνιδιών δεν είναι εύκολη μέσα σε μία εβδομάδα. Υπάρχει ένα τρακάρισμα δύο πραγμάτων. Βρισκόμαστε στις 3 Νοεμβρίου, αλλά υπήρχαν όλα τα χαρακτηριστικά τελικού. Έπρεπε να ισορροπήσουμε την ψυχολογία μας, με την απαίτηση για τη νίκη, να δείξουμε βελτίωση, παίζοντας καλύτερα και να πάρουμε τη νίκη. Κι άλλες φορές έχουμε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και καταφέραμε να κερδίσουμε. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο σε αυτό το κομμάτι".

Επίσης, αναφέρθηκε σε όσα κέρδισε η ομάδα του με την πρόκρισή της στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας: "Στην πραγματικότητα, είναι πολύ μεγάλο το κέρδος για εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δε μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τώρα. Κάθε νίκη είναι τροφή για εμάς. Αυτή η νίκη, μας δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξουμε πιο μακριά. Από τέτοια πράγματα, δυστυχώς, παίρνουμε ενέργεια κα ενθουσιασμό. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να προχωρήσουμε στο Champions League, να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Υπάρχει πίεση, γιατί είναι μεγάλος ο σύλλογος, αλλά από τέτοια παιχνίδια, παίρνουμε δύναμη".

Όσον αφορά το γεγονός πως είδε τα τελευταία 13' του αγώνα από τα αποδυτήρια και για το αν έχει αποβληθεί ξανά, είπε: "Μου συνέβη σε αγώνα ΠΑΟΚ-Κηφισιά όταν ήμουν στην Κηφισιά Έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου γιατί τόσο ο Κώστας Χαραλαμπίδης όσο και οι Δημήτρης Μενουδάκος και Μπάμπης Καραΐσκος έκαναν πολύ καλή διαχείριση. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και είμαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος που τους έχω".

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παρά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά παραμένει προσγειωμένος και αυτό υπάρχει λόγος: "Είναι ξεκάθαρο για μένα πως σχεδόν κάθε χρόνο η ομάδα φτάνει το ταβάνι της. Η προοπτική για κάτι παραπάνω είναι πολύ δύσκολη, όπως είναι τα πράγματα. Αυτό μας προβληματίζει όλους, όχι μόνο εμένα. Είμαστε η μοναδική ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη. Είμαστε ο... ακέφαλος Δικέφαλος! Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν παθολογικά την ομάδα. Προσπαθούν να την κρατήσουν ζωντανή και να την έχουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Δε μπορείς να κερδίσεις την ΑΕΚ τριπλάσιο μπάτζετ, πέντε στις έξι φορές. Είναι κάτι παράλογο! Περιμένουμε να έρθει κάποιος Άγιος Βασίλης να μας φέρει ένα δώρο".

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για το η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πιο γρήγορη έλευση του... Άγιου Βασίλη; " Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος... Η ομάδα και με τον κ. Μαρκόπουλο έβγαινε στην τρίτη θέση, όχι μόνο πέρσι με μένα, που είναι σαν πρωτάθλημα. Η ομάδα πετυχαίνει τους στόχους της, πετυχαίνει υπερβάσεις σχεδόν κάθε χρόνο. Δε βλέπω κάποιο δώρο. Ελπίζω ίσως η πρόκριση, μια συμμετοχή στον τελικό. Είναι κρίμα να υπάρχουν συνθήκες σε τόσο υψηλό επίπεδο, εκτός από το οικονομικό, με ανθρώπους να δουλεύουν συνεχώς".

Σχετικά με το αν η δήλωση του σημαίνει κάτι για το μέλλον, είπε: "Οι άνθρωποι εδώ κάνουν αδύνατα δυνατά. Εγώ είμαι προπονητής. Ανέδειξα αυτό το θέμα λόγω της ερώτησης. Εδώ όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες, είμαστε νέοι άνθρωποι. Θέλουμε να προοδεύσουμε και να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Όχι μόνο εγώ. Βλέπω ότι θέλουν να ειμίαστε ικανοποιημένοι και να έχουμε ότι χρειαζόμαστε αλλά..."

Για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι είπε: "Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Έχω ένα συμβόλαιο που θα τιμήσω μέχρι εκεί που πραγματικά πρέπει. Πέρσι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την επιλογή τους σε ένα δύσκολο ξεκίνημα. Χαίρομαι που δικαιώθηκα. Έχω πάρει τις αποφασεις μου. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Δεν αποκλείω τίποτα. Είμαι σε ένα πολύ μεγάλο σωματείο. Έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλους. Οι συνθήκες δουλειάς είναι οι καλύτερες. Ένα κομμάτι είναι πρόβλημα, το οικονομικό, αλλά πουθενά δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν φαίνονται αλλά δίνουν και τη ψυχή τους στην ομάδα. Το μόνο που θα ζητούσα παραπάνω θα ήταν να μη χρειάζεται να παίζουμε με την ΑΕΚ για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Η ομάδα έχει Έλληνες παίκτες, είναι σε καλό επίπεδο, έχει άριστες εγκαταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν σημαίνει μόνο πρωτάθλημα και τίτλους. Ακούω πως ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα. Ο κόσμος θα κάνει την ομάδα να παλέψει ακόμη περισσότερο".

Για τις 22/22 βολές της ομάδας του τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό το 22/22. Είναι ένα σημείο του παιχνιδιού που καθορίζει τον αγώνα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να έχουν ευστοχία σε τέτοια σημεία. Το πετύχαμε στο τέλος και πήραμε τη νίκη".

Όσον αφορά τους Νώντα Παπαντωνίου και Μαλίκ Πόουπ, είπε: "Το συμβόλαιο του Νώντα έληξε σήμερα. Ήταν πάρα πολύ συνεπής. Είχε εξαιρετική συμπεριφορά, παρότι δεν πήρε τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν. Τον ευχαριστούμε για τη συμπεριφορά του. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Ο Πόουπ είναι παίκτης της ομάδας μας".

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για τον Ουίλιαμ Χάτσερ: "Ήταν πολύ καλός ο Αθηναίου κι επειδή έχουμε μεγάλο ρόστερ ο Χάτσερ έπαιξε οκτώ λεπτά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ