ΠΑΟΚ

Παπαθεοδώρου: "Δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο απόδοσης που θέλουμε"

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ 2017 / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ 2017 / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη κι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τα συμπεράσματα που έβγαλε από το τουρνουά της Προύσας.

Λίγο μετά την επιστροφή του ΠΑΟΚ στη βάση του, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παραδέχτηκε πως η ομάδα είναι καινούργια κι ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα κομμάτια που χρειάζονται βελτίωση, ενώ μίλησε και για την κατάσταση του Κλάασεν.

Συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο τουρνουά, ο Έλληνας τεχνικός είπε: " Γνωρίστηκαν καλύτερα οι παίκτες, ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα φιλικά που δώσαμε, ήταν υψηλού επιπέδου, βάλαμε ένα λιθαράκι για να φτιάξουμε τον χαρακτήρα που θέλουμε. Οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες από τις κακές κι ήταν σημαντικό ότι πήρε χρόνο συμμετοχής ο Τρις. Πήρε μια ιδέα για το πώς θέλουμε να παίξει η ομάδα σε άμυνα και επίθεση και μπήκε περισσότερο στο πνεύμα των όσων συζητάμε".

Για τον τραυματισμό του Κλάσεν, σχολίασε: " Μας επηρέασε λίγο ο τραυματισμός του Κλάσεν, ουσιαστικά έπαιξε μόνο σε μισό φιλικό στη Γερμανία. Βέβαια, παιδιά όπως ο Καρράς αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε χαμηλά σχήματα όπως αυτό με τον Μαργαρίτη στο 5. Εμάς μας ενδιαφέρει να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας, προκειμένου να μπορούμε να αλλάξουμε το ρυθμό των αγώνων, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά".

Για τον τομέα των ριμπάουντ, τόνισε: " Παρ’ ότι μας επηρέασε η απουσία του πιο ψηλού μας παίκτη, η ομάδα δούλεψε συνολικά. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιτέθηκαν ριμπάουντ. Επίσης δεχθήκαμε λίγους πόντους από αιφνιδιασμούς του αντιπάλου".

Σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος, είπε: " Η ομάδα είναι καινούρια. Θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο απόδοσης που θέλουμε, όμως παίζουμε πια σκληρά και πιο επιθετικά, που είναι η βάση μας. Αν δεν ολοκληρώσουμε αυτό το κομμάτι, να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι με μεγάλη ενέργεια και να βγάζουμε καλή ομαδική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να αναπτύξουμε".

Για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, υπογράμμισε: " Οι συνεργασίες μας και στις δύο πλευρές πρέπει να βελτιωθούν, να τις αναπτύξουμε. Το κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι να έχουμε όλους τους παίκτες μας κάποια στιγμή. Από την αρχή χάσαμε τον Χαραλαμπόπουλο, εδώ και περίπου 10 μέρες τον Κλάσεν, ο Τρις ήρθε πριν 10 μέρες, οπότε δεν έχουμε δει ολοκληρωμένο το ρόστερ. Αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί γιατί και πάλι θα χρειαστεί να επενδύσουμε χρόνο εκεί, για να βρούμε την χημεία μας".

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, σχολίασε: " Δεχτήκαμε πολλά τρίποντα, κυρίως στο παιχνίδι με τη Γκαζιαντέπ, η οποία είναι μια ομάδα που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στηρίζει εκεί την επίθεση της. Στην άμυνα κάτι θα δώσεις, κάτι θα ρισκάρεις. Δεν έχουμε κάποια ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα. Η ομαδική μας λειτουργία, η συγκέντρωσή μας στην άμυνα, ειδικά στα τελευταία λεπτά κάποιων παιχνιδιών, μας επηρέασε. Υπήρχαν παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μπαϊρόιτ, που κερδίζαμε και στο τέλος χάσαμε. Υπήρχε το παιχνίδι με τη Γκαζιαντέπ, που ήμασταν στο καλάθι και τελικά, άνοιξε σε τρία λεπτά το παιχνίδι και πήγε στους 15 πόντους. Αυτά είναι που μας προβληματίζουν κυρίως και όχι κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η συγκέντρωση μας απασχολεί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ