ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το γήπεδο λέει όλη την αλήθεια

ΠΑΟΚ: Το γήπεδο λέει όλη την αλήθεια
EUROKINISSI

Τα οικονομικά προβλήματα, οι λανθασμένες κινήσεις, τα κενά στο ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ βιώνει τις χειρότερες μέρες της ιστορίας του, όντας τελευταίος στην ΕΚΟ Basket League Και είναι πέρα για πέρα λογικό.

Ο ΠΑΟΚ είδε το Περιστέρι να είναι η τελευταία ομάδα – μέχρι την επόμενη; – που του έριξε σφαλιάρα, περνώντας με 75-68 από το “Παλατάκι”, γεγονός που έφερε το ξέσπασμα του κόσμου. Κάπως έτσι βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της ΕΚΟ Basket League, έχοντας μόνο έξι αγώνες για να φέρει τα πάνω-κάτω.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ εντός και εκτός παρκέ προκαλεί θλίψη. Εδώ και χρόνια ήταν γνωστό ότι ο σύλλογος ζούσε με τεχνητή αναπνοή, βγάζοντάς τα πέρα με τα... ψέμματα. Τα προηγούμενα χρόνια έβρισκε πάντα τον τρόπο να μένει στον αφρό, αφού με κάποιο τρόπο είχε αρκετή ποιότητα στο ρόστερ και έναν καλό προπονητή (Ηλίας Παπαθεοδώρου) να έχει βάλει κάποιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί το απευκταίο σενάριο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα όμως ο ΠΑΟΚ φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να γράψει την πιθανότατα πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΗ

Μπορεί να μοιάζει βαρύ αυτό, αλλά είναι γεγονό: Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει τους φετινούς αγώνες της ΕΚΟ Basket League καταλαβαίνει ότι η βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία κακή ομάδα και βάσει εικόνας μέχρι στιγμής είναι η χειρότερη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα φτωχό ρόστερ, που έγινε ακόμα φτωχότερο μετά την αποχώρηση του καλύτερου παίκτη του (Άνταμ Σμιθ) και την απόφαση να αντικατασταθεί ο Αντουέιν Γουίγκινς. Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν μόνο δύο Έλληνες σε καλή μπασκετική ηλικία (Σαρικόπουλος και Σχίζας) να βοηθούν τον συγκινητικό βετεράνο Βαγγέλη Μαργαρίτη. Από τους δε ξένους, η κλάση του 36χρονου Μπόμπι Μπράουν δεν αμφισβητείται (αλλά και αυτός δε μπορεί να κάνει τα πάντα), με τους Σάνον Σόρτερ και Τζακόρεϊ Γουίλιαμς να κάνουν προσπάθειες να βοηθήσουν. Δεν γίνεται όμως αυτά να είναι αρκετά.

Ο ΠΑΟΚ έχει βάσει αριθμών την δεύτερη χειρότερη άμυνα στην ΕΚΟ Basket League μετά τον Πανιώνιο, είναι η χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα στην άμυνα στο Πικ εν Ρολ, δεν έχει έναν αμυντικό πρώτης γραμμής στην περιφέρεια και έχει μόνο δύο παίκτες που μπορούν υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσουν στο δικό τους σουτ (Μπράουν και Σόρτερ). Είναι προβλέψιμος, αργός και με οικονομικά προβλήματα.

ΣΕ ΕΞΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην χειρότερη δυνατή θέση. Δεν έχει καν την τύχη στα χέρια του, αφού εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, έχοντας μπροστά του έξι αγωνιστικές για να ανατρέψει τα δεδομένα, με το ζευγάρι αγώνων που ακολουθεί να είναι ίσως το κρισιμότερο όλων.

Σε έξι μέρες ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Ρέθυμνο (14/3) και μία εβδομάδα αργότερα θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο (21/3), σε δύο αγώνες που θα κρίνουν πολλά, για να ακολουθήσουν διαδοχικά ΑΕΚ (εκτός έδρας), Λαύριο (εντός έδρας), Προμηθέας (εκτός έδρας) και Ηρακλής (εντός έδρας). Το έργο της ομάδας δεν θα είναι εύκολο, με τον “Δικέφαλο” να καλείται να δείξει χαρακτήρα και να βγάλει στο παρκέ πράγματα που δεν έχει βγάλει στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα βουνό, το οποίο μοιάζει ψηλότερο από ποτέ. Έπειτα από 20 αγώνες βρίσκεται εκεί που αξίζει με βάση την εικόνα του: Στην τελευταία θέση. Για να ξεκολλήσει από εκεί θα χρειαστεί να κάνει διαδοχικές υπερβάσεις. Αν δεν τις κάνει, τότε η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του θα είναι γεγονός.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ